Så de kan gå

Tentläsningen inför morgondaegns tent blitt int ti nånting. Har inte boken vi skall läsa till tenten utan bara de lilla föreläsningsmaterial vi fått. I boken står det mängder och massor av sådant vi int ens nämnt på timmarna och det är enligt vår lärare därifrån hon plockar frågorna. Då allt kändes så hopplöst hoppade jag istället på tåget till Åbo och vips var jag hemma i Pargas en dag tidigare än jag tänkt. Blir en omtentamen för min del nåt tag i vinter.

Aargh!

Usch o fy, vill bara gå och gräva ner mig en stund. Var definitivt int min dag på handbollsplanen idag. Jag vet int hur många stegfel det belv för min del i dagens match, kändes nästan som att domar blåste av för steg bara jag rörde vid bollen, suck! Men alla dagar kan man väl inte lyckas? Spelade ida enbart på backen, först de senaste året har jag börjat förstå hur kul det kan vara att spela där. Å jo, en ny stor förlust får vi skriva in i statistiken. Nästa match först 17.11 då hemma mot Atlas i brunakärr.

Dagens saldo: 1 varning, 1 utvisning, 10 000-tals stegfel och ännu fler blåmärken. Speltiden har jag inte så bra koll på ida men uppskattar den till 45/60 minuter spelat.

En bild

Tack Mamma o Pappa! Det här e födelsedagsgåvan av er.


Mandariner upphöjt i tiotusen

Då vi behöver lite extra pengar till laget så har vi varit på talko till INEX och sortera frukt. Vi går igenom så många lådor med frukt (idag var det mandariner) som vi hinner på 3½ timme, tar bort de dåliga o sparar de som är bra. Dehär innebär att vi i stort sätt slänger bort 3/4 av de vi går igenom, för om det är minsta lilla defekt på frukten skall den bort. Man får nästan dåligt samvete då man med egna ögon ser hur mycket som bara åker i roskis. Har enbart idag slängt bort tonvis med mandariner.

Ni kan int ana hur kallt de kan vara att stå i ett kylrum o sortera frukt i 3½ timme. Detta trots att temperaturen nog int e nära på vad det är utomhus på vintern, o trots att jag ida hade lagt på mig 3 blusar, två par byxor, mössa och vantar, brrr! Värmde mig sen med en kopp te då jag kom hem o sitter nu i sängen med fleace tröja och sockor på mig för att få upp den sista värmen.

Har idag oxå varit och inhandlat min födelsedagsgåva av Mamma och Pappa. Köpte ett nomination armband och två bitar till det. Lägger upp bild på det imorn. Fundera ännu ifall jag möjligtvis skulle köpa en bit till ännu för de pengar mommo gav mig till födelsedagen, får se.

Puust!

Blev en härlig förlust ida igen. Men med tanke på att laget spelat så kort tid tillsammans plus att vi har spelare som just börjat och just börjat pånytt efter ca 10 års paus tycker jag att det ändå gick någolunda. Var inte riktigt lika alround spelare idag som senast, höll mig mest till spel på backen och en stund på centern. Till kommande matcher får vi nog jobba på att springa ner tillbaka men mer bollar in i kassen behövs oxå.

De e nu som alla smällar börjar kännas i kroppen men de e bara att samla ihop sig för på tisda blir det match igen.

Dagens saldo: 3 mål (2 från backen, 1 på straff), 1 gult kort, 1 utvisning, 55/60 min spelat(3 min i byte + en två på bänken), ett skott i huvet, en lätt stukad handled och massor med vackra blåmärken.

Redo för match!

 

 

 

De här e va jag tejpat ida inför matchen, allt på mig själv. Axeln hjälpte Malle mig med, så ett stort tack till henne. Nu ska ja kasta i mig lite mat o sen e ja redo för match. 15.45 möts Dicken Oldies och KIFFENs! damer i en kamp i brunakärrs idrottshall.


Besöksdag

Så gick då den här dagen snabbare än snabbt. Har vinkat hejdå till Pargas besöket o nu snurrar tvättmaskinen sin vana trogen. Ska ta o koka en kopp te åt mig och fortsätta lördagsmysa genom att titta på gårdagens idol avsnitt

Dagen i bilder



Mamma har sprungit på stan hela dagen medans jag och Elin varit hemma o busa o myst me Ebba. Träffade Malle ett varv oxå då vi var ute på gården för lite bestyr. Ute på nästa runda råkade vi träffa en annan valp som va 16 veckor o OJ vilken fart de blev på dom båda. Ebba va riktigt slut då vi kom in då hon fått busa ordentligt en stund.


Hann oxå med att tejpa vaden på Elin med kinesiotejp, då hon haft den sjuk en tid, så nu får ja höra va hon tycker om den metoden. Före de va dags att vinka hejdå åt vi arnolds "halloween"munkar som mamma hade med sig då hon kom från stan, MUMS!

Saknar redan mjuka o goa Ebba, på torsda träffas vi igen!


Snart

Innan Mamma, Elin o Ebba e här ska ja ta en dans med damsugaren och dammtrasan. Tänkte även snabbt springa in till butiken o köpa ris o bröd som ja glömde igår. Sen borde dörrklockan så småningom ringa!

2/3 avklarade

Så va då tent 2/3 avklarad, nämligen statistik tenten. Hade riktigt tänkt efter ida morse o lämnade räknaren hemma, duktigt Linda! Fick räkna uppgifterna förhand men låna sen J:s räknare då hon gick ut ur salen. Hör o häpna, då ja kollade igenom räkningarna hade jag alla tal rätt räknade. Nästa tent om en dryg vecka då.

 

 

 

 

Nu blir de städning för hela slanten då Mamma, Elin och Ebba kommer på besök imoron. Väntar på er, ni e så välkomna! Kanske ja hinner en svängom till idrottshuset och se på handbolls macth ikväll också, får se.


Ny design!

Lyckades igår kväll (läs: tidig natt) fixa en mer personlig design till bloggen helt på egen hand. Efter massor med koder hit och dit så är det här resultatet av det hela. Måst nog säga jag är rätt nöjd.

Som sagt blev det relativt sent igår o i morse var jag sen otroligt glad då ja väcktes klockan 7 av ett dunk dunku dunk från byggarbetsplatsen utanför fönstret. De slutade som tur efter en ca 45 minuter o jag kund somna om för en stund tills de började igen. Men nu e de väl bara att så småningom traska till skolan till metodik tenten som väntar, suck! E ett ända virr varr av termer i mitt huvve, hoppas ja nu får något till pappers.

Spring i benen

Alltid lika härligt att få springa av sig en stund. Ja säger bara de, älska handboll! Lekte lite målvakt under junnunas träning före de va dags för en lite kortare uppvärmning än normalt med winchesters herrlag, fotboll på programet som alltid. Sen en timmes egen träning som avslutades som mången annan gång med spel mot herrarna.

Nu ska ja igen en gån ta fram de härliga artiklarna en stund innan jag tar natt. Skola imorn 9.15-15.

Snabbt, enkelt och gott!

 

Rörde ihop en snabb grönsaks nudel wok till middag idag, riktigt lyckad faktiskt. Dessutom blev de kvar så att man blir mätt i magen på det imorgon med. Nu e de bara att plocka fram de där trevliga metodik artiklarna igen o sen klockan sju traskar ja iväg för kvällens handbollsträning


Sjukhusbrand

Fick lite obehag då jag läste artikeln om sjukhusbranden på mejlans idag i HBL. Man kan bara tacka gudarna att ingen kom till skada, med tanke på vad all slags brandfarlig utrustning det finns i en op sal, syre t.ex. Kommer säkert bli trevliga köer om sex op salar är ur bruk under en hel vecka.

Massage

Plockade idag fram massagebordet mitt, första gången på en tid. En klasskamrat bad mig massera hennes övre rygg och armar, då handen hennes börja domna bort under tiden vi satt och fixade ihop ett arbete till statistik kursen. Brukar emellanåt försöka massera varandra, pga hennes hand var det bara jag som masserade idag men hon lovade att i ett senare skede sen massera mig. Då jag nu ändå hade bordet uppfällt passa jag på att massera min kämppis som jag så länge lovat att jag skall göra.

En bild från prismas hemsida på ett sådant bord jag har.

Ett så kallat resebord, går rätt lätt att fälla ihop.


Nu ska jag ta o kolla på ensam mamma söker från tv3play, sen får jag ta itu med att börja läsa på lite metodik artiklar för att klockan nio bänka mig framför tv:n och täydelliset naiset.


En liten olycka

Det blev då en vinst för herrarna på bortaplan idag, grattis! Under matchen skedde en liten olycka just före paus vilan, vilket ledde till att en av Arsenals spelares axel gick urled. Oj va jag i den stunden önskade att jag skulle kunna dra den tillbax. De verkade int riktigt veta vad de skulle göra så gick fram i pausen och sa att det nog är bäst att så snabbt som möjligt åka till läkare och få den dragen på plats igen. Blir bara svårare ju längre den är ur led. I nästa sekund var de sedan påväg.

Skulle verkligen varit roligt att sitta inne med kunskapen att dra den tillbaka på plats, men då man inte riktigt vet vad man gör lönar det sig int ens att försöka. Får ta och fråga lärarna i skolan på tisda hur man skall göra, och lägga det på minnet ifall det möjligtvis skulle hända igen.

Design och kinesiotape

Vilket evinnerligt kodande hit och dit det är för att få en lite mer personlig design på bloggen. Får någon dag sätta mig ner och studera lite html kodning för att klara av de. Lite har jag lyckats klura fram idag ren men finns såå mycket mer att lära sig. Har som mål att nåt tag få en mer personlig prägel på bloggen min, men de lär ta en tid.

Om en stund skall jag ta och hoppa på bussen till Britas bollhall för att hejja fram PIF handbollsherrarna till en seger borta mot Arsenal.

Som ja skrev i gårdagens inlägg använder jag mig mycket av den nya tejpmetoden Kinesiotape. Tänkte jag skulle lägga in en bild på vad det är jag riktigt sysslar med :)


Min dag



Kan väl int annat än säga Grattis åt mig själv idag, nybliven 23 åring som jag är.
Dagen till ära köpte jag igår en Fazers bluberry pie chokladplatta att mumsa i mig, super gott!

Äntligen hemma

Huhh, vart tog den här dagen vägen? Åkte iväg med 13 tåget från Åbo. Väl i Helsingfors var ja snabbt och laddade busskortet mitt för att sen hoppa på bussen till hallen, där sen den vanliga rumban med att tejpa knä o fot inför matchen började. Fick även idag som många andra dagar tejpa en vrist och en axel på två lagkamrater. I de flesta fallen e de ingen vanlig idrottstejp jag använder utan istället den nya tejpmetoden kinesiotaping/kinesiology taping (de vackra o färgglada tejpen).

Matchen vet ja int om de finns så mycket mer att säga om än att det blev en rejäl förlust. Spelade mot gamla lagkamrater från granitiden o flere av dessa spelade ifjol i mästerskapsserien. Efter 60 minuter spelade fanns det inte en position jag inte skulle ha spelat på idag, allround spelare som jag blivit i laget. Roligast var att för första gången på mycket länge spela på centern, trivs nog bra där trots att det märks efteråt med alla blåa prickar på armarna. Trött i hela kroppen efteråt måst jag säga, 60/60 minuter spelade för mig idag. Ingen bra match från min sida, men när är man helt nöjd? Kändes mest som om jag bara fumlade med bollen.

Åkte på kaffe efter matchen med en lagkamrat och hennes vänner. Därifrån sen vidare ut på en liten körtur och sen hem. (For med på kaffet för att sedan min lagkamrat skulle få någon att köra henne till marias jour och ett läkarbesök.) In genom dörren stövlade ja sen med mina kassar klockan 21.30.

Välkommen till min nya blogg!

Jahass, så va man här då. Massor med inspiration av att flere bekanta den senaste tiden startat upp bloggar fick även mig att ta steget in i denna värld.

För tillfället befinner jag mig hemma hos mamma och pappa i Pargas och gosar med vår snart 12 veckor gamla hundvalp Ebba. Just nu ligger hon bredvid mig och sussar sött.

 

Imorgon sätter jag mig sen på tåget tillbaka till Helsingfors igen. Då de e dags för andra handbollsmatchen för denna säsongen.

 

 

En bild från igår då det var ett underbart höstväder, idag har de ju varit aningen blötare på marken.

 


RSS 2.0