Varför?

En fråga som jag definitvit ställde mig idag under handbollsträningen. Varför har jag inte skaffat linser tidigare? Varför har jag spelat/tränat i en suddig värld i så många år? Det är en ny värld. Bollarna gick kanske inte riktigt dit de skulle alla gånger men man vänjer sig väl snabbt får jag hoppas :) Kan inte annat än igen en gång konstarea att det inte var en dag för tidigt att skaffa linserna!

Träningen gick annors helt bra, lite mer snabbhet skulle behövas i benen. Men kanske träningen ger resultat? Intensiteten på träningarna är inte ens möjlig att jämföra med kiffens de senaste två åren. Mer fart och högre kvalitet på träningen är det definitiv i Pargas. Är hittils väldigt nöjd med beslutet om ett klubbyte.

Lite lägre hastighet

Hade helt klart inställt mig på att ta en löptur idag men så blev det sist och slutligen inte. Vet inte varför men hade absolut ingen ork, istället blev det en lång effektiv promenad med Ebba på kvällskvisten. Nu ska ja stänga datorn och lägga mig för att få tag i sömnen. Imorn blir det handbollsträning igen :)

En helt vanlig gråmulen onsdag

Idag har jag äntligen varit till frissan och gjort mig av med de torra stripiga topparna. För att bli av med allt måste det kapas en hel del på längden, men jag är riktigt nöjd. Har dessutom hunnit med att hälsa på kusinerna ute i Pjukala. Vi har busat, målat med vattenfärger, ätit glass och varit prinsessor. Det är otroligt hur mycket man hinner med på bara nån timme :)


En kväll med syster

Då Elin kom hem från skolan igår fick jag en sån lust att gå på bio. Elin nappade snabbt på förslaget då vädret ute var grått, mulet och regnint. Hon skulle nämligen egentligen haft handbollsträningen ute i centralparken. Så det blev en systerkväll ute på stan i Åbo. Först vandrade vi i nåra klädbutiker innan vi slog oss ner till ro på café Brahe och åt varsin sallad. Mätta i magen kunde vi sen gå för att köpa filmgodis och sedan nästan direkt gå in i bio salongen. Step up 3D visades denna kväll på duken :) En riktigt bra och lätt film.


Det var då på tiden

Igår gjorde jag nåt som jag tänkt göra väldigt läänge. Jag var till optikerna för att skaffa linser, kan int förstå varför jag inte gjort det tidigare. Det största syftet med införskaffandet var för handbollen. Tänk att jag spelat handboll så många år utan att använda linser, och glasögon är inget att tala om då man spelar handboll. Gick hela gårkvällen som i en helt ny värld, kan int ens tänka mig hur det imorn kommer vara på handbollsplanen.


Dagens träning

Får idag skriva upp på tränigslistan en långpromenad med Ebba på morgonen och på kvällen blev det handbolls träning. Andra inneträningen för säsongen. Kul med fart på mest hela tiden under träninge samt att det är mycket folk på träningarna. Trots att inte hela ringen var samlad var vi 14 st på plats. Liite annat emot våra 4-5 spelare på kiffens träningar. Nu ska jag försöka lugna ner mig för att kunna somna nåt tag också.

Nu är det åter dags


Elin är i skolan, pappa på jobb och mamma har åkt iväg till tammerfors/ideapark för att shoppa. Detta betyder att jag är ensam hemma med Ebba. Skall snart fa på en promenad med henne och efter det är det på tiden att damma av artiklarna för examens arbetet. Nu skall nömligen hela veckan samt hela september ägnas åt examensarbetet.

Dagens löprunda

Efter att jag vilat på maten en stund hoppade jag i träningskläderna, snörde på mig länkkarna, satte musiken i öronen och for iväg på en löprunda. Blev en 8,5km runda på 50 minuter runt i Pargas centrum. Riktigt skönt att få springa av mig lite efter allt skräp jag tryckt i mig under helgen. Imron blir det handbolls träning igen :)

Middag för två

Medan mamma och pappa tillbringat helgen ute på stugan har jag och Elin varit ensamma i Pargas. Då jag frågade Elin vad hon ville äta idag kom hon med förslaget sade hon nästa direkt "jag vill ha din champinjonsås". Detta vill hon allts som oftast ha efter att jag en gång laga det åt henne hemma hos mig då typ det enda jag hade i kylskåpet var champinjoner, lök och matgrädde. En snäll syster som jag är blev det detta som serverades till middag idag.




Handboll i sanden

Foton: Nina Karlsson

Största delen av gårdagen tillbringades på Ekvalla simstrand i Åbo med beachhandbolls turnering. Det är dock en turnering för bara juniorer så spelade inte något själv, utan var med som tränare/fysio för Elins lag, 10 flickor hade jag med mig. Turneringen var inget blodigt allvar för flickorna utan en rolig händelse och visst verkade de ha det riktig skoj. Efter sista matchen avslutade de dagen på ett klassiskt vis genom att ta sig ett dopp i havet med kläderna på.

Ett första möte


På lördagen hade vi en liten kräftskiva med familjen ute på stugan. Första gången jag tagit i, skalat och ätit kräftor faktiskt. Vi hade en riktigt rolig stund alla tillsammans :) Första gången men difintivt inte den sista gången!

För övrigt är det riktigt skönt att vara ledig, har tyvärr inte ännu kommit ordentligt igång med examensarbets skrivandet men imorgon så. Skulle väl vart en ypperlig dag att börja ida, då regnet öst ner största delen av dagen. Får se om det blir nån träning idag, uteträning lockar inte riktgt i detta väder.i

Trött mån tro?

Tror jag börjar bli lite trött då jag bara skrattade tills tårarna rann efter att min kämppis glömt hur länge hon kokat äggen och detta var de välkokta ägget som gömde sig innanför skalet.

Packat och klart

Har redan packat väskan/väskorna för morgondagens avfärd till Pargas. Trodde det skulle räcka hela natte, är inte direkt någon höjdare på att packa. I packningen finns bara det viktigaste som kan tänkas behövas under helgen och nån dag framöver. Blir högst troligt en tripp till Helsingfors med Mamma nästa vecka för att hämta resten (som dock int är nerpackat ännu). Imorgon kväll får jag dessutom dra på mig inneskorna igen, då de är dags för första handisträningen. Äntligen!!


Semestern över? Nej den börjar ju först nu!

Här i Helsingfors märks det klart och tydligt att de "populäraste" semestermånaderna är förbi. Trafiken har nämligen normaliserat sig något, dvs rusningstrafiken. Under Juli månad då jag hade bil till mitt förfogande kände man sig nästan ensam på gatorna till skillnad hur det brukar vara. Men nu börjar köerna ringla allt längre för varje dag som går. Men för mig är semester ankommande med stormsteg. Imorgon är sista dagen på jobb för denna sommar. Eller om man sen kan kalla det semester, för som sagt så måste jag återuppta skrivandet av examensarbetet.

Snart e de officiellt


Har för en stund sedan lämnat tillbaka spelkläderna jag använt i två år till föreningen. Samtidigt skrev de under att jag "får" byta förening. Nu fattas bara nya föreningens underskrift och inlämning av pappren till förbundet så är klubb bytet officiellt. Det är kanske inte så svårt att gissa att jag inkommande säsong återgår till att representera Pargas IF efter några år på vift.

Oväder

Igår kväll runt nie halv tie tiden förvandlades Helsingfors till en ovädrets stad. Imon loppet av ett par minuter blev himlen utanför fönster mörk mörk mörk. Till en början gav himlen dessutom ett gulaktigt sken innan regnet började piska mot marken. De starka vindarna gjorde att det såg ut som om vattnet forsade fram på marken och från biltaken. Tillsist smällde det till ordentilgt och blixatra avlöste varandra i en jämn takt. Försök gissa om jag var glad att jag kommit tidigare hem än vanligt, skulle dött av skrämselhicka om jag skulle ha måsta vistas ute i det ovädret.

Denna video på Helsingin Sanomats hemsida visar hur snabbt ovädret drog in över staden.

Nu så...


...kan jag börja räkna dagarna istället för veckorna tills sommarjobbet slutar. Påbörjar nämligen sista arbetsveckan för denna sommar imorgon. Vilket betyder att det börjar bli ett måste att damma av alla papprena som har med slutarbetet att göra. De två senaste helgerna har jag mentalt börja förbereda mig för vad som komma skall, artiklarna har nämligen rest med i kassen ut till stugan. Dock har de legat där orörda. Men en början, eller hur?

Kom idag tidigt tillbaka till Helsingfors, om man jämför med resten av sommarhelgerna. Startade nämligen tidigt från stugan (redan 13-tiden) då det regnade smått hela tiden och åskan började mullra på avstånd. Trots det lite sämre vädret har jag ändå fått en riktigt avkopplande helg på stugan.

Kort blev långt


Snörde på mig löparskorna då jag kommit hem från jobbet och fått i mig ett litet mellanmål. Tanken var att springa en kort länk på dryga sju kilometer.


Blev istället lite på den dubbla distansen 14,6km då jag en och en halv timme senare trevade upp för trapporna. Efter samma distans den 12.9 återstår ännu ca 7km innan jag korsar mållinjen. Allt kändes helt bra till och med ca 12,5km då knä och foten började bråka en aning, men envisheten i mig gjorde att jag bara måste springa ända hem. Gjorde sen ännu lite mag- och ryggmuskler på det innan jag  satte i mig ett ordentligt mellanmål.  Nu återstår att se om träningsvärker krupit sig på tills imorgon :)

För UFF:en


Tog så idag efter jobb itu med rensandet av klädskåpen mina. Trots min samlarsjäl lyckades jag plocka bort en hel del plagg som inom sinom tid kommer hamna i UFF:ens låda. I väntan på det ligger de i 3 plastpåsar på golvet. Var riktigt kylig under röjningen, men emellanåt blev det nog till att prova, fundera och fundera ännu en gång. Men sist och slutligen hamnade nog de flesta av dessa plagg i plastpåsarna. Nu svämmare inte skåpen mera över av gamla kläder, istället finns det en hel del rum för höstens nyheter ;) Men de är nog inte enbart de bortpockade plaggen som gett mer utrymme. Utan då allt är vikt och snyggt radat i skåpen är det inte lika trångt.

Lyxig tisdags middag

Detta har idag slunkit ner i min mage. Hemma lagade hamburgare gjorda av rågbröd, fyllda med maletkött biff, saltgurka, tomat, rödlök, rucola sallad, hamburgar dressing och cheddar ost. Får man kalla detta en hälsosam hamburgare? Cheddarn och dressingen höjer kalorimängden lite väl mycket..

Hör och häpna!

Men det har faktiskt städats idag på Romgatan, inte en dag för tidigt måste jag säga. Ändå såg det inte sådär värst lovande ut då jag kom hem från jobbet. Båda satt vi vid datorn och bara undvek röran och kaoset, ja höll på att skjuta upp det ännu en dag. Men då klockan tickade på lyfte vi sakta på baken och tog oss i nackskarven och började städa. Nu är kaoset och diskbärget i köket borta, dammgrottan till WC är skinade ren och välkomstkommiten till skor undanröjda. Och gudars vilken skön känsla det är då hemmet doftar nystädat.

Ännu återstår våra
egna rum högst upp på att städlistan, men en bra bit påvägen. Själv har jag tänkt gå igenom klädskåpen och rensa undan alla gamla klädesplagg som inte använts på ett år. Är en samlare i själen och skulle int alls vilja plocka undan de gamla, ett "tänk om jag skulle behöva den ännu" dyker alltid upp i mitt huvud då det är dags. Men nu börjar det bli ett måste då skåpen svämmar över av allt det gamla.

Tryckte i mig två stora smörgåsar och ett stor glas med hallon-perisko soppa efter allt städande. Mätt och belåten tänker jag nu lägga mig för en stunds skönhets sömn innan klockan ringer för jobb imorgon bitti.

Släktträff


Ägnade en del av denna helg till att träffa hela tjocka släkten. Nagu-släkten Grandell hade släkträff i Lördags, var en hel del av ättlingarna till Anders och Helena Grandell samlades för en trevlig dag tillsammans. Dagen började med lunch på Gammelgård, samling för blomläggning på släktgraven och forografering. Därefter bar det iväg ut till hemgården, Vestergård i Qviflax by för kaffe och tårta, allsång, skådespels överraskningar och fri samvaro.

Trots att dagen startade runt 11-12 tiden och slutade vid 21-22 gick dagen mycket fort. Det belv en dag med mer eller mindre bekanta släktingar, men ingen kan kräva att man känner till alla sysslingar, pysslingar, trasslingar och vad det nu allt heter. Vill oxå höja på hatten för dem som orkat och haft inresset att samla ihop oss "alla", för det har knappast varit ett problemfritt projekt.

RSS 2.0