I vått o torrt


Har en tid varit i behov av en ny vind- och vattentät vår/höst jacka. Efter jag införskaffade Haglöfs gore tex utebyxor åt mig, som jag varit grymt nöjda med, har jag länge gått och fingrat på deras gore tex jackor oxå. Nåra gånger har jag varit riktigt nära att spontan shoppa en åt mig. Men glad är jag att jag väntat så länge jag gjort.

Då jag äntligen bestämde mig för att köpa en har jag haft svårt att hitta den "rätta", en som jag verkligen vill ha. Kan säga jag är grymt kräsen då det kommer sig till ytterkläder. Men förra veckan hittade jag den äntligen, jackan på vilken mitt namn står skrivet med stora versaler. Mallen, färgen, inte för tjock inte för tunn och ännu till gore tex materialet, allt stämde. Därtill var ännu priset nedsatt från det ursprungliga och den här gången kunde jag int låta bli att köpa hem den. Priset är definitivt inte det billigaste men kvaliteten bör vara därefter oxå. Vad kan man annat säga än, smakar de så kostar det.

Vila "i form"

Träninguppehållet de bara fortsätter, blev ingen zumba på onsdagen och heller ingen handis på torsdakvällen. Träningsfri kommer dessutom helgen oxå att vara...allt för att vila mig "i form" för måndagens match. För då ska jag banne mig spela :) Så småningom börjar flunssan ge med sig, eller snuva har jag ju inte haft men hostat hostat o åter hostat. En torr jäklig hosta som oftast blivit värre mot kvällen. Rösten vandrade ju sina egna vägar under mitten av veckan men även den har börjat hitta tillbaka.

Lite handboll har det ändå blivit idag, nämligen på läktaren. Elin hade hemma match och laget bjöd på en riktig rysare. Det var spännande ändå till slutsignalen. Men det är ju faktiskt de matcherna som är roligast att spela, trots att man får sitta på helspänning på läktaren :) Vinst blev det sist och slutligen.


Med pipig stämma

Har inlett veckan med en ofrivilligträningspaus, men med en jäkla hosta och lätt flunssa igår var det inget snack om saken att jag sku stanna hemma från gårdagens handis träning. Hostade i stort sett hela gårkvällen vilket medförde att rörsten min tagit lite sina egna vägar idag. O för den som inte vet så innbär ju tisdagar för mig 2 jumppa timmar på jobb. För att spara både mig själv och rösten tog jag till "latmans" passet idag...nämligen cirkelträning. Menar int att det för deltagarena skulle vara något lättare eller mindre effektivt, men för mig som bara står på sidan och håller reda på tiden och att deltagarna gör rätt :) Behövs ju heller inte så himla mycket planering för det.

Annars, söndagens match
gick tyvärr inte så himla bra, fick stryk med kanske lite väl fula siffror. Kunde verkligen sett bättre ut. För mig kändes de ju nästan som en helt ny säsong, ni må tycka jag sagt det många gånger...men 4 månadet är ju typ lika långt som sommaruppehållet...Men nog snackat om det, på månda blir det match igen :) Ser verkligen fram emot att få möta lite gamla bekanta från Grani!

En timme fram

Klockan ändrades en timme fram inatt vilket betyder att jag verkligen varit uppe med tuppen. Kommer bli en heldag i Helsingfors! Hoppade ren på 9ans tåg från Åbo. Skall först åka o hälsa på min tidigare kämppis o hennes nya lilla hundvalp. Börjar bli allt för länge sen man träffats senast.

O vet ni, ti kvällen åker jag sen till Britas bollhall för att ÄNTLIGEN få spela match igen! Kan ni tänka er, det är nästan 4månader sen sist! O som jag har längtat. Har haft värsta mardrömmarna om matchen de senaste veckorna, staplat o kroplat, men nog ska de gå bra. 19.15 blåser domaren igång matchen mot dicken. Så om nån råkar ha vägarna förbi, kom in o heja på oss vetja.

https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-2/1457350/images/2012/pic_195404746.jpg" class="image">


Back on track

Tillbaka till verkligeheten igen efter helgens kursande. Otroligt hur allt kan kännas helt solklart då man sitter o lyssnar o övar med övervakning och en lite hjälpande hand. Men banne mig då man kommer tillbaka till jobb är allt ett ända roddigt moln igen...vad kan man annat än hoppas på att läraren vår har så bra inflytande på en att bara hans närvaro gör att tenten går som en dans :)

Annars har veckan startat med handbollsträning igår, en träning var nåra b-flickor var med på. Så blev att träna tillsammans med syster min igår, o lär int vara sista gången heller, kul! Då både vi och b-flickorna har rätt skralt med mannskap på träningarna blir det sällan att spela över hela planen. Så var verkligen jätte skoj att få spela hela 30 min över hela planen utan att man behöver kippa efter andan direkt.

Hade fundera jag skulle hålla lite bodypump på jumppatimmarna på jobb idag, men planerningen blev lite på hälft så fortsatte med hantlarna som redskap med lite andra övningar istället. Men inom kort skall vi nog pumpa lite på mina jumppor med ;) Vet ni annars, måst verkligen hålla med vad en studiekamrat skrev om här en dagen. En lite kommentar och feedback på timmarna man håller kan verkligen förgylla dagen åt en. Blev så glad åt feedbacken jag fick av ena gruppen idag! Kanske nåt att lägga bakom örat för er som går på ledda timmar ;)

Blev efter arbetstid kvar på jobbet och tränade lite armar och gjorde nåra stärkande övningar för höftpartiet. Styrka i höft och hela mag/rygg paketet är viktigt för löpningen (o handboll förståss). För att orka hålla hållningen och få mer fart i löpningen. Jag har sagt det förut, men vill ju förbättra tiden på HCR om nån månad :)


Status uppdatering

Så va man åter igen en gång uppe i Tammerfors. Är det meningen man skall börja känna sig hemmastadd i den här staden nu ren? Eller rättare sagt på Varala, var vi kvarterat in oss för femte gången.

Som sagt kommer jag ju själv missa matchen vår imorn (tredje i rad), destu roligare är ju att min syster åker med vårt lag imorn till Helsingfors för att spela första matchen med damerna :) En extra spelare till den magra truppen som åker iväg. Önskar både henne och resten av laget lycka till imorn! O som säker alla vet sku ja int nå hellre än själv vara med på plan o spela.

Bra du visar resten av flickorna att vi damer int är så farliga ;)

 


Onsdag...

Veckan sahär långt har inneburit jobb, träning och läsande. Handbolls träning på måndan och idag zumba står träningssaldot på o imorn blir de handis igen. O mer än det lär de int bli den här veckan, helgens löppass lär jag nog få skippa då det igen är kurs i Tammerfors (rep1). O ni kan ju gissa hur glad jag är då vi igen har match under helgen :/ Vad är sannolikheten liksomm? Fem helger har jag varit upptagen under säsongen och på dessa fem helger har jag missat fyra matcher...o lär int ta slut där heller...


Dessutom har jag dragit fyra jummpagrupper hittills i veckan och på freda blir det ännu en grupp. Men som sagt det räknas bara som ett plus i kanten :) Annars vad gäller OMI:n har ja nog fått lite läst men absolut inte tillräckligt inför rep kursen, så lär väl få sitta dit som ett fån sen...Kanske man sku hinna ögna igenom mapparna lite imorn och på freda ännu. Imorn är det jobb i Åbo, vilket innebär lång dag med handboll direkt efter. Sen borde man kanske pack väskan för helgen oxå, åker ju upp direkt efter jobb på fredag.

En söndag på "jobb"



Ja eller sådär
fysisk på plats på jobb, men inget patientarbete. Det har sen senat kurs varit förutbestämt att J skulle komma till Pargas och vi sku repetera o öva på OMI:n. K kom oxå hon med och öva en stund senare. Tänkte att lättast är det att öva med ordentliga bänkar, varför vi for till jobb för att göra det. Gick igenom de tre första kursernas teori, undersökning och tekniker. Allt för att va lite mer förberedda på nästa helgs repetitions kurs i Tammerfors, och som övning inför tenten. Då J åkte hem blev vi ännu med K kvar en stund till och öva. OMI:ns standard undersökning av axeln finns att se här för den som är intresserad :) Norrmannen i videon håller kurserna här i Finland. Kan verkligen varmt rekomendera att gå utbildningen!
Åkte direkt efteråt för att gratta min Kusin som fyllde 6 år på kvinnodagen. Fixade igår kväll ihop kortet ovanför som hon fick av mig idag tillsammans med en liten present :)

Effektiv lördag

Det var nog med trötta ben jag klev av löpbandet på gymet idag. Men hur härligt e de int att få ta lite slut på sig själv? Idag blev det med ett intervallpass enligt följande:

Uppvärmning 1,5 km i 9,5km/h tempo
4*800m - 12,5km/h, 200m jogg mellan intervallerna 8,5km/h
2*400m - 12,8km/h, 200m jogg mellan intervallerna 8,5km/h
2*300m - 13,0km/h, 200m jogg mellan intervallerna 8,5km/h
2*200m - 14,0km/h, 100m jogg mellan intervallerna 8,5km/h
4*100m - 14,5km/h, 100m jogg mellan intervallerna 8,5km/h
Nedvarvning 1,5 km i uppvärmningstempot 9,5km/h

Sammanlagt skrapade jag ihop 10,6 km på dryga timmen. Idag kom jag dessutom ihåg att ta musiken med mig vilket gör att tiden går mycket snabbare och man orkar ta i lite extra. Hade kollat på simhallens hemsida att bassängen skulle stänga tidigare och trodde det skulle bli brått med att hinna simma nåra längder. Så sprang snabbt ner efter intervallerna och bytte om, men det visade sig att bassängen var öppen en halvtimme längre än jag trodde. Så hann riktigt bra plaska ihop 1km i bassängen oxå :)

Nytt i kvadrat



Började morgonen framför
spisen med att fixa ihop en frukost jag aldrig tidigare testat på. Matbloggar som inspirerar och vips hade jag stekt ett antal amerikansa pannkakor åt mig. Funderade nog ett par gånger hur den kladdiga tjocka smeten skulle gå att steka men de var ju superlätt :) Pannkakorna skall ju egentligen serveras med lönnsirap men i brist på bättre blev det varma hallon och blåbär, int så pjåkigt de heller.

På programmet idag ligger en tur till Impivaara. Planerna är att springa lite intervaller på löpbandet först och sen hoppa i bassängen för att simma nåra längder :) I tankarna har jag vårens halvmaraton (HCR), och sku ju gärna skrapa bort nåra minuter från fjolårets resultat. Igår införskaffade jag dessutom nya simglasögon åt mig, så nu lär tekniken (som jag egentligen int har) se lite bättre ut i bassängen.
Rosa/lila naturligtvis ;) blusen är oxå den ny

Styva höfter...

Onsdag är zumbadag. Men då mitt zumba sällskap befunnit sig på match i Grankulla hela kvällen velade och valde jag nog länge om jag sku fa eller int. Var nog int fråga om jag ville eller int, för visst ville jag. Det är nog så kul fast kroppen int riktigt lyder knoppens vilja ;) Men det är bara det att det är så mycket roligare då man är två. Dessutom har jag ju OMI:n som jag borde läsa lite flitigare på.

Men vet ni, jag valde ändå att åka iväg själv o dansa loss :) O glad är jag efteråt, det är så kul, men som sagt skulle man gärna se lite vackrare ut där man står o vickar på stjärten ;) Var två nya låtar och koreografier till dagens timme. En av dem lite flamenko inspirerad. Tyvärr innebär ju nya låtar att nån gammal plockas bort, den här gången an av favoriterna till uppvärmningen (låten nedan). Ja o hela halva nyttan av dagens dansande har jag ren kastat bort genom att tryck i mig en massa choklad medans jag kolla på CSI...smart där!


Så de kan gå

Har på tisdagar kvällstur här i Pargas och börjar jobba först klockan ett. Vid den tiden på dagen brukar parkeringen utanför jobb vara full med bilar trots att den int är såå liten ändå. Möjligvis kan det bero på att det är lunch tider och hotellet serverar ju just det, lunch. Och int en plats fanns där idag. Nå int e de så farligt tänkte jag och körde till närliggande butikens parkeringsplats, var jag FASTNADE i en inte liten grop av is. Slapp varken fram eller bak, vinterdäcken på bilen är nämligen int de bästa tänkbara...Så började arbetsdagen med att springa in på jobb o be om lite skuff hjälp :) utan nå dess mer kraft var jag snabt loss.

Annars blev det igår både handisträning och senare på kvällen en promenad med Pappa o Ebba :) En handisträning med klumpiga ben och armar, de händer ibland och kontrollen försvinner heelt. Flyga på näsa, tappa bollar, passningar och skott helt fel plaserade. Men därför tränar man väl? ;) Tisdagar innebär två jumppatimmar på jobb, så även idag :)

Söndagssol



Helgen har bjudit
på ett helt underbart väder både igår o ida. Solen har skinit från en klarblå himmel och fåglarna kvittrat. Man har riktigt kunnat känna hur solen värmer och på sina ställen ser man hur snön smälter. Härlig vårkänsla! Annars var skaren så hård idag att Ebba sprang och hoppade på den utan att fa igenom, den höll till och med mig (int hoppandes o springandes då förståss).

Till veckans träning får jag lägga två handisträningar, en timme zumba och dagens långpromenad. Hade tänkt mig en löprunda i solen men det blev det inge av. Kanske lika bra med tanke på hur många gånger jag var påväg att trilla på näsan under promenaden, det var glashalt på sina ställen medans andra ställen var helt bara. På jobb har jag förståss oxå hållit mina jumppor, men hur är det, får man räkna det till träning eller int? Folk brukar vara lite oeninga om det, själv räknar jag det som ett litet plus i kanten :)

RSS 2.0