Utan avsikt...

De flesta som känner mig vet att jag äter det mesta och i precis den mängd jag känner för. Det ända som jag undviker så gott jag kan är korv, för de tycker jag är så förfärligt äckligt. Åt lite för mycket av det som liten...Har aldrig sysslat med någo dieter och har inte ens tänkt tanken på att göra det nu heller. Men då jag plockat upp maten på tallriken idag märkte jag att det var väldans LCHF vänligt idag. Helt oavsikligt. Men det är o det ända som vart LCHF vänligt idag...kan knappast säga att godiset/chokladen jag tryckt i mig idag är det. Godis som är en nödvändighet då man sitter o "studerar". Ja, ja har tagit tag i saken idag och börjat läsa!
Ugnslax med sallad gjord på paprika, tomat, majs och grynost. En gräddfilssås till det och naturligtvis dressing på salladen :)

Allt eller inget...

Var meningen att jag skulle ägna i stort sett hela dagen åt OMI:n. Läsa, läsa...Men hitta på en massa annat att göra iställe. Har i stort sett varit på vift hela dagen. Började morgonen med att gå en ca 3km:s promenad med Pappa o Ebba. Trodde det skulle varit mycket halar än det var.

Åkte sen hem till mig för att packa en väska med träningskläder och simppare. Tog siktet mot Impivaara simhall som äntligen öppnat upp dörrarna igen efter ett par års renovering. Medan Mamma och Pappa hoppade direkt i bassängen gick jag med Elin upp till konditionssalen. Hade som mål att få springa lite intervaller på löpbandet.
Blev intervallträning i form av fartlek enligt följande: 1 km i 9km/h fart, 1km i 10,5km/h, 600m i 11,5km/h, 600m i 12,0km/h, 600m i 12,5km/h, 600m i 12,0km/h, 600m i 11,5km/h, 1km i 10,5km/h och 1km i 9km/h. Tillsammans lyckades jag skrapa ihop 7km på 41 minuter. Är helt ok nöjd men så här efteråt skulle sträckan möjligtvis kunnat vara lite längre per farthöjning, alternativt högre fart. Blev lite stärkande övningar för mage, rygg och höft efter löpningen. Som avslutning hoppade vi ännu i bassängan och avverkade en sträcka på 1km.

Summa summarum så har dagen gått i träningens täcken istället för läsandets. Men dagens träningsmängd är jag mer än nöjd över :) Men imorgon är det nu ett absolut måste att plocka fram kursmapparna! För övrigt så var renoveringen av simhallen väldigt lyckad, fräscha fina utrymmen! Skaffade samtidigt ett 10 ggrs kort/armband, så lär bli fler besök framöver :)

Jumppa på rulle...

Fy tusan så snabbt dagarna går...jobba, jobba, träna, jumppa o jobba lite mer. Den här dagen har gått speciellt fort, vet int vart den försvann! Har sprungit från det ena till det andra hela dagen på jobb. Konditionstest, fem jumppor o patient ännu på det, kan ju kanske ha nåt att göra med det. Gemensamma nämnare för de flesta jumppor jag hållit denna vecka har varit pilatesrullen. Även på fredagen kommer den att vara i användning. Har för en tid sen skaffat en egen rulle åt mig oxå, tyvärr är den lite för hög och hård. Iofs sku den säkert bli lite mjukare om jag skulle vara lite flitigare med att använda den hemma oxå :)

Igår kväll då jag kom hem från jobb slog det mig att de faktiskt var fastlagstisdag, o int hadd ja nån bulle hemma heller. Så ida efter jobb gick jag in via butiken på vägen hem. Men döm om min förvåning då det int fanns en endaste liten bulle i hela butiken :/ Men mamma räddade min dag och hämtade en åt mig senare på kvällen :) Imorn blir det återigen en låång dag. Först jobb i Åbo o därifrån direkt till bollhallen på träning...så nu säger jag godnatt!


OMI basic 6/6...

Femte och sista dagen på kurs idag, och både huvud och kropp är ganska så mört nu såhär efteråt. Nu har jag gått alla sex OMI basic kurser och det som återstår är repetitions kurserna och en tent. En tent som närmar sig med stormsteg :S PANIIK! Nu borde man då kunna "all the basics" och vara specialiserad på stöd och rörelseorganen enligt Cyriax metoder. Fast det känns int rikitigt så, men nog lär man ju kunna en hel del mer än vad man själv tror. Bara det att man i tenten på millimetern skall veta var man är och vad man gör...Bara att börja läsa/repetera/öva, första rep kursen är ren om en månad!

Resan hem idag gick förvånansvärt bra. De hade lovat ett ordentligt snöoväder men det märkte vi int av förren vi närma oss Åbo, var snön har vräkt ner ordentligt. Hela Tammerforsvägen var i rätt bra skick och gick helt bra att hålla en någålunda hastighet på. Ja vädret var ju helt ok då förutom att vi hamna skotta fram bilen imorse för att alls kunna slippa iväg senare.

Jakobstad -> Tammerfors

Man kan fråga sig om vi börjar vara lite trötta med J. Checkade ut från hotellet på morgonen och körde sedan den ca 2km långa sträckan till kursplatsen. Väl på plats lade jag handen i fickan, och vad tror ni jag hittade där? Jo hotell nyckel! Visa den åt J o det visade sig att hon oxå hade den med sig, uups! :) Men ingen skada skedd snabbt körde hon tillbaka för att lämna tillbaka dem. Men lite smålustigt att de inte på hotellet heller bett dom av oss vid utcheckningen.

Snabbare än fort har OMI 2b kursen gått. Har dessutom träffat en gammal klasskamrat från fyssklassen på kursen. Direkt då vi slutade för dagen packade vi ihop oss i bilen och lade GPS:en på Varala, Tammerfors. På vägen ner gjorde vi nåra små avkrokar, Jeppis hade vi sett ren, men åkte via Nykarleby och Jeppo(av alla ställen). Stannade och åt på vid Juustoportti och gick en sväng in via PENTIK outlet. Ca 19.30 tiden stövlade vi sen in på rummet i Tammerfors.

Två/Fem, three to go

Är lite väl sällan jag besöker österbotten och den lilla Familjen. Brorsdottern min växer och utveckals i en raser fart och skulle gärna villa vara närmare så man hänger med. Nu då jag tagit mig upp till österbotten är jag så himla nära men ändå så långt borta. Efter långa och intesiva kursdagar varken hinner eller orkar man sätta sig i bilen för att köra de 100 km(en väg), för att snabbt få säga heja och ge en gosig kram, hur jag än skulle vilja. Hoppas ni vet att ni är saknade och att jag ändå tänker på er!

Två dagar i Jakobstad har förflutit i raserfart, mycket nytt och användbart har jag lärt mig och huvudet börjar snart vara fullt. Men ännu ska de rymas mer in, återstår 3 dar skolning. Imorn på eftermiddagen packar vi oss i bilen igen med siktet inställt på Tammerfors. Skulle den kursen blivit av i Januari då det var tänkt, hade jag haft möjlighet att kika in via vasa på vägen hem.

Fasters lilla gulle!

Vändagen till ära...

...befinner jag mig för tillfället någonstans mellan Tammerfors och Seinäjoki, fråga mig int var :) Sitter nämligen på tåget påväg upp till Vasa och Jakobstad. Övernattar inatt hos Jennys mamma för att tidigt imorgon bitti styra kosan upp mot Jakobstad och OMI 2b skolning. Men det tar int slut där ännu. På fredag packar vi oss i bilen med sikte på Tammerfors för ytterligare två dar skolning, OMI 2a. Frågan är bara den, hur mycket kommer man kunna/orka ta in?

Helgens skolning innebär att jag kommer missa TVÅ matcher. Först har man ingen match o sen mitt i allt skall båda spelas i stort sätt samtidigt :/ Hemma mot Hellas på Lördag och borta mot HIFK/Planets på Söndag, suck!

VILL ÖNSKA ER EN RIKTIGT GLAD VÄNDAG!!

Söndags motion


Vädregudarna verkar ha
det något svårt att bestämma sig hur de vill ha de. På bara en natt hoppar det från -24 till nära nollan. Är nog helt tacksam att det inte varit runt -20 mer än det varit i vinter. För mig sku det gärna få hålla sig mellan -5 o -10, int för varmt så de sku regna bort och heller inte för kallt för att vistas ute (läs: va ut o springa).

Brukar i stort sett varje helg vara ut o gå med Pappa o Ebba, så även denna. Pappa ringde på morgonen o fråga om jag sku med. Trots att nu int solen ville titta fram idag var det riktigt skönt att få frisk luft. Idag blev det start från mamma och pappa och en runda runt golfbanan och via bläsnäs hem tillbaka. En dryg timme tog det att avverka ca 4,5 km.

Förresten ni har väl inte missat att Folhälsan startat sin motionskampanj igen? Starten var 1.2 och den håller på till 30.4. Motionskorten är gratis och alla som samlat in 50 poäng är med i en utlottning om en södernresa värd 600€. 30 min motion = 1 poäng.

Varma o goa..

Första veckan på nya jobbet och bra har det gått. Lite förvirrad möjligen då jag onsdag natten vakna och var helt förskräckt att jag lagt klockan o ringa helt fel tid, i tankarna hade jag fredags morgonen, men efter en stunds eftertanke kom jag på att jag int alls skulle till Pargas på morgonen och klockan visst var inställd på rätt tid.

Trots att mina helgmornar (tyvärr) allt som oftast börjar framför TV:n och/eller datorn har jag idag varit duktig och aktiverat mig lite. Svepte ihop en semledeg och nån timme senare var de sen nygräddade. Slängde i lite riven morot oxå för att höja smaken lite. Finns inget som slår varma semlor med smör som smälter på, yum! Snart styr jag kosa mot bollhallen (vart annars) för att heja Herrarna till en seger i dagens match mot Team.


Klappat o klart...

Helgen har igen en gång gått i raser fart. Men iofs brukar oxå veckorna göra det. Tycker det allt som oftast är antingen torsda eller söndag. Inledde helgen på fredagen med långväga besök från huvudstaden av Minna o Anders. Allitd lika kul att få prata bort ett par timmar :)

Idag har flaggan vajat i topp av två olika orsaker, dels Presidentval men oxå för Runeberg. Och vad kan man då annat än att göra sin medborgerliga plikt än att ta sig till vallokalen för att rösta, vilket jag oxå gjort. Men innan det hann jag fixa ihop två plåtar Runebergstårtor. Första gången faktiskt, har tidigare brukat snylta på mammas :) Men den mängd med tårtor kan man int bara trycka i sig helt själv. Så bjöd hit Mamma, Pappa, Elin, Mommo o Fammo på kaffekalas.


Nu är det då klart, alla rösterna är räknade, Niinistö vann över Haavisto i den andra omgången av Presidentvalet. Nu tänker jag ta natt så jag hänger med i svängarna i veckan. Får se om man kommer ihåg på mornarna i vilken stad man skall jobba :) Imorgon är det i varje fall Åbo som gäller.

RSS 2.0