Int många timmar kvar...

Julen kom och julen gick, snabbare än vad man hann tänka. Hur julen firades kan ni läsa mer om på mammas blogg Här och Här.


Har länge nog haft planerna för vårens löpar mål men nu är edt oxå helt officiellt för i veckan anmälde jag mig till vårens Halvmara, nämligen Helsinki City Run. Men nu vill jag...

 

...ÖNSKA ER ALLA ETT RIKTIGT FRIDFULLT OCH GOTT NYTT ÅR

GOD JUL


Vill Önska alla en riktigt God och Fridfull Jul!!

Granen...

...står så grön o grann i stugan! Mina allra första egna gran. En liten, men större behövs int för att framkalla julkänslan. Hade en vision om att den sku gå i silver o vitt men blev ändå rätt traditionellt med röda bollar o silver glitter :)


Favorit just nu


För ett år sen...

...såg det ut såhär i Helsingfors. Tillsammans med min bästa vän fick jag ta emot examens betyget och den efterlängtade titeln Legitimerad Fysioterapeut. Känns som det var igår drömmen gick i uppfyllelse då brevet om att jag blivit antagen till utbildningen damp ner i postluckan. Detta skedde då sommaren 2007. 3,5 år senare stod vi sen där med betygen i handen. År definitivt värda att minnas!

Nu ett år senare har jag en hel del mer kunskap i bagaget redan (än finns det mycket att lära). Dels tack vare att jag haft turen att direkt komma in i arbetslivet och fått jobba som fysioterapeut, men även till en stor del på grund av OMI skolningen jag påbörjat under hösten. Några kurser återstår och sen är nästa stora mål att ta examen inom OMI:n.

Otroligt...

Så glad en patient kan göra en :) Igår hämtade hon en jul blomma åt mig då hon kom på behandling, en härligt röd amaryllis. För att int tala om att samma patient för bara ett par veckor sedan hämtade ett par sticka sockor åt mig :) Hon e nog bara för härlig!

Synd bara att humöre sjönk då jag gick hem från jobb igår...min 6 månader gamla telefon blev nämligen helt svart i handen på mig mitt i allt. Går int att lägga på, int att ladda och att lägga den i datorn löste heller int problemet :/ Då Iphonen har ett mindre sim-kort än alla mina gamla telefoner (backup telefoner) fick jag idag lov att köpa ett pre-paid abonnemang (=annat telefonnummer). Rätt hemskt hur handikappad man känner sig utan telefon. Imorn för jag in den på service!

Hurra hurra hurra!!

GRATTIS PÅ DIN DAG!

Fysioterapeuten själv...


Varje dag poängterar jag för mina patienter hur viktigt det är att undvika det som förorsakar/förvärrar smärtan de upplever samtidigt som det är viktigt att utföra de stärkande, töjande eller rörelse övningar vi går igenom. Små, enkla men effektiva övningar. Hur kommer det sig då att man själv gör totalt tvärtemot sina egna rekomendationer?

Har under hösten dragits med en seg inflammation i knät (eller egentligen i den lilla leden mellan skenbenet och vadbenet strax under knät). Kommer tillbaka om och om igen lika snabbt som den försvinner. Lika ofta som jag själv skulle rekomenderat vila har jag blivit tillsagd att ta det lugnt.

Nu med en vecka kvar innan julpausen har jag bestämt mig att det definitivt är dags att lyssna på min egen kunskap. Dessutom har jag dyrt och heligt lovat min fysioterapeut att ta träningspaus nu under julen. Med vila och intensivare behandling (schockwave/tryckvågsbehandling) skall den nog få ge med sig. Tar med andra ord paus redan nu, en vecka tidigare än resten av laget.

Något nytt


Testade på något nytt för mig till frukost idag, nämligen davosgröt. Har läst om det på flera matbloggar och funderat vad det riktigt smakar. Måst säga att de faktiskt int var så tokigt. För att själv fixa ihop en skall du blanda ihop 1 dl havregryn med 2 dl Yoghurt, låt svälla i kylskåpet en stund gärna över natten. Själv använde jag en bäryoghurt. Blev oxå två smörgåsar med smältost, avokado och svartpeppar till. Planen för idag är lite julshopping i Åbo.

Plockade fram nåra små söta tomtar igårkväll. Allt för att försöka förstå att julen närmar sig trots de gråa och sunkiga vädret.

Gamla Malmen kallade

Den årliga Julmarknaden här i byn gick idag av stapeln. Hade ett bord där med laget så lite innan marknaden öppnade traskade jag iväg i småregnet för att lämpa av mitt bidrag (knäckebröd av frön) till försäljningen. Verkade vara många som trotsade vädret och kom till marknaden, då jag traskade genom marknaden och hemmåt var där faktiskt en hel del folk ren.

Fanns en hel del till salu på marknaden, massa hantverk och bakverk. Pepparkakshus verkade vara rätt populärt att sälja i år. Massa fina hus, till olika pris. Tänk då vilken tur jag haft som fått ett alldeles eget fint och gulligt litet hus som mamma bakat :)

The Pepparkakshuset :)

Som liten brukade fammo alltid laga skomakarlax, jag bara älskade det och kunde äta hur mycket som helst. Speciellt gott var de på en rågbrödsskiva med smör. Kan ni tänka att det ända jag kom hem med från julmarknaden var faktsikt en liten burk med just skomakarlax från sattmark. Återstår att se om den uppfyller mina förväntningar och är lika god som fammos.

Grattis Finland 6.12.2011!

De senaste dagarna har innefattat handboll av olika slag. Lördagen stog jag i kiosken i bollhallen under Elins match (hann nog se en stor del av matchen trots det), och dessutom startade Damernas handbolls VM nere i Brasilien samma dag. Vilket betydde Sverige-Argentina på tv, ingen bra match iofs. På Söndag var det egen match (vinst mot SCH 7-38) som gällde och gårdagskvällen spenderades på Hanbdollens julfest. En riktig rolig tillställing var dam + herrlaget, tränare, lagledare och styrelsen samlades för en gemensam julfest.

Mellan jobb och julfest hann jag dessutom en snabb svängom via mina föräldrar för att hälsa på bror min med familj som är nere i söder och hälsar på. Var förresten under lillajulen och hälsade på uppe i Vasa oxå. Världens sötaste brorsdotter :)

Idag firar vi så Finlands självständighets dag, 94 år! Var på en kort promenad med Mommo till gravgården, tog en svängom till hjältegravarna oxå. Ser så fint ut då alla ljusen är tända, knäppte en bild och tror precis jag lyckats fånga den så kallade blåa timmen på bild :) Som mamma alltid brukar tala om. Och som ni ser har vi dessutom fått den första lilla fjuttiga snön till södra delen av landet oxå. De mesta har redan smultit bort, men halt som sjuttingen var det på vissa platser då vi gick hem.

Hjältegravarna utanför Pargas Kyrka

RSS 2.0