Händer ikväll

Ikväll e de så dags att fira Fammo som fyllde 80 i början av oktober. Firas kommer det att göras med god mat och gott sällskap. Känns som det var evigheter sen vi var hela familjen samlade runt samma bord.

Glader!!

Ni anar int vilken otroligt skön känsla som befinner sig i min kropp för tillfället. Igår kväll fick vi vårt examensarbete helt klart och imorn åker jag till Helsingfors för att lämna in det. Är ännu ett steg närmare att bli färdig till jul!

Kallt

-5,3 grader står de på termometaren nu på morgonen och frosten glimmar på träd och buskar. E vinter snart här nu? Snart borde remontgubbarna knacka på dörren igen...lite tapeter kvar att riva ner och sen ska de tapetseras här hemma hos mamma och pappa.

Projekt HCR2011


Har nu satt upp ett nytt mål vad gäller löpträningen. I Maj har jag planerat springa mitt andra halvmaraton, skickade in anmälningen idag. Denna gång blir det ett aningen större evenemang än Esbo strandmaraton. 7.5.2011 skall nämligen Helsinki City Run avverkas :) Bara hoppas på att jag håller mig skadefri, det samma gäller min kompis som kommer med och springer! Så nu sätter jag igång projektet HCR2011.

Två

Två helger, två matcher och två segrar. På lördag för en vecka sedan gjorde jag min officiella comback i Piffen skjortan. Då öppnade vi säsongen med en borta match i Hyvingen mot SCH. O vilken start det belv på säsongen. En krossande vinst med siffrorna 1-39 i vår fördel. Måst säga att det kändes skönt att äntligen få vinna igen. Men lite lider jag med SCH, vet hur förnädrande och skämmigt det känns att förlora med så stora siffror. Dock var detta SCH:s första match någånsin. Reglerna satt inte rikitig som dom skulle vilket ledde till att domaren med jämna mellanrum fick förklara dem för SCH spelarna.

Saldot för SCH matchen:
ca 25/50 min spelade, 5 mål, comback i PIF efter 5 år på vift.

Nu i helgen var det sedan dags för hemma premiär. Denna gång match mot Hangö IK. Visste innan matchen att detta kan komma att vara det tuffaste motståndet för säsongen. Men med ett tufft försvarsspel och efter 17 gjorda mål slutade ändå matchen i vår fördel. 17-7 stod det på resultat tavlan efter 50 fulla minuter. Ifjol förlorade vi stort med Kiffen mot detta lag. Vad gäller mitt eget spel är jag riktigt nöjd med försvarsspelet. I anfallsväg fanns det en hel del som kunnat gå mycket bättre. Att till exempel få tag i bollen skulle vara ett.

Saldot för HIK matchen: ca 35/50 min spelade, 2 mål, en handfull blåmärken, bra försvarspel.

Mer om matcherna går att läsa här och bilder från HIK matchen hittar ni här.

Ett första hurraa!

Kan int själv riktigt förstå det, men har faktiskt idag varit på min sista lektion i Arcada! Lektionen börja med ett drama framfört av lärarna för kursen och avslutades med feedback diskussioner. Så kan int säga att de var en speciellt tung sista lektion. Det enda som nu återstår är inlämnandet av examensarbetet, mognadsprovet och presentation x2 av examensarbetet (en 1h presentation, o en 10 min presentation).

Till Helsingfors kom jag med mamma och Ebba imorse. Hade räknat med en hel del massor extra tid för körandet då jag visste att vi kommer in i absolut värsta rusningstiden. Men trots de fick jag ändå nervöst titta på klockan då kön ringla sig fram sakta sakta. Extra långsamt då det förståss hade hänt en olycka som stocka trafiken extra mycket. Sist och slutligen var jag enbart nån ensaka minut för sent inne i klassrummet.

Nu blir det snart middag tillsammans med mamma innan vi sätter oss i bilen och kör hem tillbaka, sen blir det handbollsträning ikväll.


En dag på soffan

Födelsedagen min har jag firat utslagen på soffan. Har sovit bort nästan hela dagen. Helgens bussresa (till och från handbollsmatchen i Hyvinge) resulterade i en täppt näsa och idag även lite hosta. Var meningen jag skulle rätta examensarbete och fixa diagram men som sagt blidde int det till nåt.  För dryga timmen sen tyckte ELin det var dags för mig att äta och värmde en tallrik köttsoppa från igår, tack för de! :) Nu tänker jag ändå ta mig till bollhallen för att kolla på träningen, men blir nog inget tränande för mig idag.

Har ännu inte nämt här på bloggen, men för dryga veckan sedan startade jag, mamma och Elin en godisstrejk som skall vara ändå till jul. Kaffebröd och glass är tillåtet i små mängder. Så för att fira dagen min kom mamma precis hem med nåra arnolds munkar :) Men den får vänta tills jag kommer från bollhallen.

En gåva på posten

Detta halsband anlände för ett par veckor sedan på posten. Beställde det som en födelsedags gåva åt mig själv. Korset är i silver och handgjort av Pia Gustafsson som har Tindra Design. Och idag är ju dagen det är beställt för, min födelsedag :)

Torsdag 14.10

Igår började jag dagen på ett annorlunda men mycket roligt sätt. Var nämligen på babyrytmik med min kusin på morgonen. Vi sjöng, spelade, klappade i händerna och dansade. De va så himla roligt och si på de små som verkligen tyckte om de :) Efteråt var Edith riktigt slut och somnade direkt i bilen, och sov länge ute i vagnen. Efter sovandet åt vi lunch allihop tillsammans, jag, mamma, Kajsa och Edith. Fick ett jätte vackert halsband av Kajsa då hon kom, tack jätte mycket! Skall lägga upp en bild på de oxå bara jag får fram kameran :)

Lite senare var det sen dags att bege sig ut i höstrusket för att rasta hunden. Fick mamma med mig så behövde inte gå ensam. Men de va kallt, vått och blåsigt...brrr! Men trots vädret kan man ha lite kul med kameran ;) På kvällen var det sen sista handbollsträningen inför säsongens första match...lördagen kommer bli en lång men spännande dag.


Av och an

Kom till Helsingfors igår och har nu sovit en natt och det börjar igen bli dags att packa ihop kassen för att ta sig Pargas igen. Pappa är i Helsingfors så får åka hem med han, men före han kommer skall jag ta itu med vår snuskigt skitiga WC. Orsaken till att jag till största delen hänger i Pargas nuförtiden e ju Handbollen. Egna träningar två gånger i veckan (månda, torsda) och därtill hängerjag allt som oftast på Elins träningar (oftast på 2/3). Skulle gärna ha en egen lägenhet i Pargas eller åbo men då jag ännu int vet vart jag kommer börja jobba är det lite svårt...har int råd att ha två lägenheter precis.

I måndags fick vi våra spelkläder för säsongen, o döm om min förvåning då alla andras spelskjortor kommit förutom min. Eller egentligen var jag inte så förvåndad, de e just typiskt. Får lov att spela med en annan nummer åtminstone första matchen. Första matchen som för övrigt är nu på lördag, börjar bli lite smånervöst :)


Ett försenat grattis

Min storebror hade igår födelsedag, ringde och gratta hon redan igår men ett grattis skall han oxå ha här på bloggen. Så...


Igår

Igår satt vi med Jenny efter skolan och skrev på examensarbetet. Vi skrev, fundera, rätta och skrev ända tills precis ALLT var skrivet :) Med andra ord är det bara korrekturläsningen som kvarstår, om handledare e nöjd då vill säga. Vi satt och skrev ända till tio på kvällen vilket betydde att jag missade handbollsträningen i Pargas. Men de var nog väl värt den uppoffringen.

Imorse vaknade jag sen med ett rödsprängtöga, ögoninflammation månne? Ringde hälsostationen men alla läkartider för idag var slut. Fick rådet att trippa till apoteket för att införskaffa något att pusta ögat med. Om de inte ger med sig är det bara att kontakta läkare. Hoppas färgen lite lättar under helgen, sir inget vidare vackert ut kan ja säga...Ikväll kommer jag hem till Pargas igen, mamma är i Helsingfors så får åka bil hem. O medans mamma gått på stan har Ebba hållit mig sällskap hela dagen.


Ett stort grattis!

Idag fyller min Fammo 80 år! Det tycker jag att vi alla hurrar och skålar för! :) GRATTIS FAMMO!!



Galna dagar

Ja, så har då det obligatoriska besöket till stockmanns galna dagar ägt rum. Får se om jag vågar mig dit en gång till. Lite före tolv stövla jag in i varuhuset och tog mig raka vägen upp till sport avdelningen på sjätte våningen. Plockade med mig en peak huppare och ett par peak byxor till en kompis. Stod en stund och velade om jag skulle plocka med en huppare åt mig själv med men tog för en gångs skull mitt sunda förnuft till fånga, jag behöver faktiskt ingen ny huppare för tillfället hur mycket jag än skulle vilja ha en. Snubbla sedan över barnavdelningens peak huppare och adidas collagebyxor till ett ännu förmånligare pris. Men ändå kunde jag hålla fingrarna i styr. Ut ur varuhuset var jag 45 minuter senare, en obligatorisk godispåse var det ända jag plockat med åt mig själv.

Som jag skrev igår gillar jag inte riktigt dessa galna dagar. Folk beter sig som småbarn, river och rycker i saker och ting. River till och med från händerna på folk. Trångt och svettigt är det oxå. Men ibland kan man faktiskt hitta rikitga fynd. Måst säga att jag har en otrolig tur att jag kunde ta mig dit mitt på dagen då det är nästan folktomt om man jämför med folkmängden efter fyra då de flesta slutat jobba.

Ännu har inte den stora folkmassan samlat sig...

Vartifrån?

Mitt i allt från ingenstans smög sig en små täppt näsa o en svaghetskänsla i kroppen fram efter skoldagen idag. En skoldag fylld med drama föreställningar (håller min först på torsda), drama övning och examensarbets handledning. Aningens besvika blev vi då vår handledare inte fått mailet med vårt arbete pga strul och därmed inte hade läst igenom det. Ut kom vi ändå båda två med musten totalt utsugen, en massa smått smått som det här skulle ni kunna tänka på, har ni tänkt på det här, hur skulle det vara att tillägga det här och så vidare. Snällt satte vi oss sen ner och rättade, fixade och donade. Nöjd påstod hon sig ändå vara över att vi faktiskt kommit så långt som vi gjort.  Nu återstår endast resultatredovisningen, slutsaterna, abstrakten och en massa korrekturläsning.

Imorn fundera jag ta mig in till stan och stockmann en sväng, hullut päivät eller galna dagar börjar juh. I och för sig är jag inget stort fan av dessa galna dagar. Allt för mycket folk och totalt galna är dom. Men det hör ändå till att kika in.


En vecka...

...går så himla snabbt då det finns massor att göra. Den gångna veckan har varit fylld med handboll, skola och examensarbete. Senaste måndag har ni möjlighet att läsa om här. Mitten av veckan befann jag mig i Helsingfors för drama övning och examensarbete. Har ännu int förstått grejen med att dramatisera en vetenskaplig artikel. Vad gäller examensarbetet är vi på god väg att få det färdigt. Imorn har vi handledning, får hoppas handledaren e tillräckligt nöjd med resultatet så här långt. Så vi int blir tvugna att skriva om stora delar av arbetet.

Snart skall vi ta oss ut till bodnäs med mamma för att fota lite och ikväll är det handbolls träning som gäller.


RSS 2.0