TPS-HPK...3-0 i matcher

Börja dagen med att rensa huvudet på en långt promenad, igen en gång längs stranden. Fick ordentligt med energi av den friska luften och har faktisk äntligen varit riktigt aktiv vad som gäller skolarbete. Ger mg själv en klapp på axeln för det :)
Nu gäller det att hålla tummar och tår för att TPS spelar hem GULDET ikväll!!! Vem hade trott då sänsongen började att Tepsi skulle slåss om guldet. 3-0 i matcher inför ikväll. Härligt, Hunajata hunataja...:) Själv kommer jag befinna mig i brunakärrs bollhall under kvällen.

Allt fler tecken på vår

Efter att ha suttit flere timmar i skolan och lyssnat på presentationer av examensarbeten kändes de verkligen som att frisk luft skulle göra susen. Gick hem och tog på mig andra kläder och skor samt kameran i fickan och promenerade iväg längs med stranden. Hur skönt som helst i de vackra vårvädret.

Final4

Det blev tyvärr en mycket snöplig fjärde plats för Piffens handbolls C-flickor i årets FM serie. Men flickorna visade bra spel och på en fin kämpa anda och var definitivt inte långt ifrån medaljen.

Semifinalen var en riktig rysare under ordinarie match tid, 14-14 stod det i full tid. Men i förlängningen verkade som nerverna kröp fram och flickorna klarade inte av att hålla huvudet kallt. Men med tanke på att semifinalen spelades mot grundserie ettan och sensaste match lagen emllan slutade i en 22-10 förlust för pargas flickorna gjorde vi en mycket bra match och bjöd på hårt motsånd. KyIF vann förövrigt finalen över Atlas och bärgade hem FM-guldet.

Bronsmatchen var sen inte en riktigt lika bra match (men ingen dålig match heller), flickorna gick till halvtidsvila med en två måls ledning. Men tyvärr tappade dom spelet totalt i slutet av matchen och bronset gick istället till HIFK. Nu börjar träningen inför nästa säsong och jakten på medalj men som avslutning på denna säsong väntar ännu sjundeå cup 15-16.5.

Helgen fylld

Tog igår en kort långsam morgonpromenad längs stranden i ett härligt vårväder. Solen lyste och himle var blå. Fast då jag kom hem fick vädergudarna svårt att bestämma sig vad för väder de riktigt vill ha. De snöa och solen lyste om vart annat. Även idag har morognvädret varit heelt underbart vårigt :)

På kvällssidan tog bar det av till Östra sidan av Helsingfors, nämligen till Nordsjö och hem till Minna och Anders på inflytningsfest. Det bjöds på bål och lite smått och gott att plocka i sig. Senare mot kvällen togs twister fram och vi hamna bokstavligen i knut med varandra men kul var det :) Hade en jätte trevlig kväll och hoppade först på sista metron hem. Tack!

Nu skall jag så småningom börja ta mig mot kyrkslätt var jag kommer möta upp PIF C-flickorna. Det är nu dags för Final4 turnering, det spelas om FM medaljer. 16.15 spelar flickoerna semifinal mot KyIF och beroende på resultatet i den matchen blir det antingen brons eller final match var antingen HIFK eller atlas står för motståndet. Önska oss Lycka till!

Dra mig baklänges..

Va skådar mitt öga?? De snöar här i Helsingfors, o va f-n ska de betyda?? :O

En Fredag...

För att få lite mer energi idag bestämde jag mig för att försöka få lite frisk luft. Knä tillät mig en kort och långsam promenad runt kvarteret typ, men ack så skönt att få vara ute o röra på sig lite. Så mycke skriv energi gav inte den korta utevistelsen men istället fixade jag ihop en ordentlig fredagsmiddag åt mig, diska undan gammal disk och satte på en maskin med tvätt. Och visst fick jag nåt smått skrivet oxå, men inte mycket att visa upp.

Till middag blev det grisfile med ugnsbakde potatis, morot och rödbeta samt färsk tomat. Kronan på verketvar ändå tzatzikin jag fixade själv. För en gångs skull blev den riktigt lyckad. Tryckte ännu i mig av tzatzikin med rostat bröd som kvällsmål, skulle kunna äta hur myket som helst.

Fick ett mail idag som framkallade en otrolig beslutsångest åt mig. Ett mail med frågan om intresse skulle finnas att spela handboll för Piffen igen. Om tillräckligt med intresserade finns så finns det planer på att starta upp damlaget pånytt. Klart jag skulle villa spela i Piffen tröjan igen, men frågan är väl mer var jag befinner mig nästa höst samt våren 2011. Mycket skola har vi inte, sista praktiken görs möjligen i Pargas under hösten och sen blir jag förhoppningsvis färdig till julen. Våren är helt öppen, beror ju på vart man får jobb sen.

Men som jag tidigare skrivit gråter jag blod då jag tänker på nästa handbolls säsong då kroppen verkar villa något helt annat än vad jag vill. Blir det spel överhuvudtaget för min del? O skulle de bli spel vill ju Kiffens damer gärna ha mig kvar i laget...usch vilket dilemma, vilken ångest!!

En dag jag kunnat leva utan

Hade haft all tid i världen att skriva på mina skolarbeten ida. Men har int hat nån ork överhuvudtaget. Iställe har jag bara, slösurfat, suttit på ställe, legat på ställe, virdit o vänt på mig och "int haft nånting att göra". Skulle kunnat diska, byka, städa, plocka undan rent byke ja och så va de skolarbetena då...men NEJ! Det som räddade den här dagen var den andra final matchen mellan HC West coh Cocks i handbollens FM som streamades live på yle arenan.

Kan det gråa trista vädret faktiskt ha en så stor inverkan månne? eller varför??

Efterlyses lite mer energi inför morgondagen!!



På gång: examensarbete?

För den som inte ännu visste kommer jag skriva mitt examensarbete om tryckvågsbehandling. En mekaniska/fysikalisk behandling. En behandlingsmetod som ännu inte fått något stort genombrott i Finland men i t.ex Norge används rätt flitigt (speciellt den nyare rESWT). Kommer skriva arbetet tillsammans med en klasskamrat och vi kommer jämföra skillnaderna och effekterna på ESWT och rESWT genom en litteraturgranskning. Det vill säga på fokuserad och ickefokuserad tryckvågsbehandling.

Fysioterapeuten jag har kontakt med i Pargas har för tillfället en rESWT maskin på prov och igår fick jag möjligheten att själv pröva på behandlingen. Han gav behandling åt mig och efteråt fick även jag själv pöva på att "skjuta" tryckvågor på honom. Måst säga att det nog var en rätt häftig apparat. Behandlingen går rätt snabbt och det kändes lite som att någon snabbt snabbt (8ggr/s) och rätt kraftigt skulle picka en. På bilden nedan ser ni den apparaten som han har på prov för tillfället.

Tiden jag vart i Pargas kan jag absolut inte säga jag använt till att göra alla de arbeten som borde göras nu. Och trots att jag bestämde mig att idag skall jag minsann sätta igång på allvar med allt som heter skola och examensarbete så sluta det inte rikitgt så. Men från och med imorgon måste jag påriktigt ta mig i kragen och börja skriva. Jag är inte direkt den bästa på självdiciplin så önska mig Lycka till! Tur att jag har Jenny som flåsar mig i nacken!


Inspirationen som rann ut i sanden

Allt som oftast då det händer något spännande tänker jag att här får jag ett bra blogginlägg och börjar nästan direkt planera vad som skall skrivas. Men då jag kommer hem och har möjlighet till en stund framför datorn verkar inspirationen helt som bortblåst. Oftare händer detta då jag är hemma i Pargas, vilket jag den senaste veckan varit. Uppdateringen blir väldigt trög. Alice i underlandet på bio senaste skulle bli tillägnat ett eget inlägg, likaså Remember me biobesöket från i lördags. Även det fina vårvädret som visat sig i Pargas, P90 handbolls EM kval och gårdagens första handbolls FM final skulle hamna hit.

Nån som känner igen sig?

Ett bittert slut

Ni kan säkert än en gång gissa er fram till slutet på vår match mot Hellas ida men knappast slutresultatet. Jo de blev en förlust men denna gång med mer acceptabla siffror 18-25. En bra match från vår sida om man jämför med resten av säsongen dock vakna vi lite för sent, vann nämligen andra halvleken. Själv lyckades jag smälla in två av målen.

Igen en gång får jag ta mig en tankeställare på hur ekvationen Linda+Handboll egentligen går ihop. I slutet av matchen blev det åter igen bänken+ispåse över knä för min del :/ De blev jouren direkt efter matchen och mina arma följeslagare följde med mig hem idag igen :(

Högst troligt är väl säsongen förbi för min del trots att två matcher återstår. Frågan är bara vad som händer nästa säsong. Jag gråter blod varje gång jag tänker på den. Jag vill så himmelens gärna spela men kroppen verkar vilja någåt helt annat. Under tiden jag grubblar över det hoppas jag ännu på att kunna spela sjundeå cup i maj. Ifall jag säger ifall det int sku bli nån nästa säsong vill jag ha ett bättre slut än det här.

7 av 7

Nu är det slut, mina 7 veckor på neuropraktiken är över :) Det har varit en riktigt givande praktik och jag har trivats bra på stället. Tur är väl det då jag kommer tillbringa 7 veckor av sommaren 2010 på samma ställe. Har bara lite svårt att förstå hur tiden bara kan flyga iväg på det sättet den gjort. Nu blir det breddstudier och examensarbete för fulla muggar hela våren.

O som jag firat prakikens slut. Först grupparbete i skolan, diska bort himalaya från diskbänken, rensat golvbrunnen i badrummet och sist men inte mins bykt en maskin med lakan. Så nu är jag minst sagt värd en fortsatt lugn fredagkväll. Blir flashforward från nätet :)

Imorn blir det sen handboll för hela slanten. Tänkte först fa och kolla första semifinalen mellan Sparta och HIFK efter det blir det sen egen match. Får bara se om ryggen och knä klarar påfrestningen, var ju en tid sen jag själv var på handbollsplanen. Annars blir det hejarop från bänken istället, men hoppas på det bästa.


På finsk mark

Är hemma igen o någålunda utvilad efter handbollsresan till Danmark. På tisda kväll satte ja äntligen fötterna på finsk mark igen, efter en låång hemresa. Men med ett värkande huvud, stegring och karusell i magen fattade jag telefonen på onsdagmorgon och sjukanmälde mig till praktiken.

Hela resen gick riktigt bra, inga värre skador i PIF lägret och bra spel i matcherna. Dock räckte det inte rikitgt till, 1 vinst och fyra förluster blev saldot i år. Men flickorna visade ändå att de inte ligger allt för långt bakom med tanke på att de flesta lagen hade både 96 och 95 födda flickor. Sista natten blev det sjukstuga i finska lägren, vi hade två magsjuka, åifk ett par och atlas lär ha haft 12 st magsjuka. Lite rädd inför nattens bussresa hann jag bli men allt gick bra till slut.

Mina yrkeskunskaper kom ändå väl till pass då åbos c-flickor tyvärr drabbades av en allvarlig knäskada, troligen en främre korsbandsskada. Tejpade flickan med kinesiotape för att minska svullnaden, o visst hjälpte de. Kämpa på med rehabiliteringen nu!!

PIF CF96 Rödspätte Cup 2010

RSS 2.0