Mästaren koras ikväll

Ivano Balic VS Nikola Karabatic

Om ni råkat missat har Handbolls-EM spelats under de två senaste veckorna och kväll möts Frankrike och Kroatsien i final. Men förs skall Polen och Island göra upp om bronsmedaljen. De två herrarna på bilden ovanför kommer definitivt att spela en avgörande roll i respektive finlalagen. Ivano Balic för kroatsien och Nikola Karabatic för Frankrike. Jag lägger min slant på att Frankrike kammar hem guldmedaljen detta EM. Som bronsmedaljörer hoppas jag se vårt nordiska lag, nämligen Island.

Polen-Island sänds som bäst på nyhetskanalen så klicka in er där om intresse finns. Klockan 18.00 kan ni knäppa på TV4 för att se finalen. Ett annat alternativ är att lägga på FST5 klockan 19.50!

Fysioterapi

Är så åter hemma i Pargas. Har idag varit och visat min sjuka "axel" till min fysioterapeut här i Pargas. Smärtan ligger under högerskulderblad, efter några enstaka frågor ställde han i telefonen den preliminära diagnosen inflammation i m. serratus inferior. Dagens undersökning visade dock nå helt annat, nämligen en låsning/en disk som putar lite ut i övre bröstryggen. Blev en rätt "våldsam" behandling ida med traktion och manipulation av nacken och övre bröstryggen samt massage av övre ryggen och nacken. Nu ett par timmar efter behandlingen känner jag mig rätt öm i nacken måst jag säga. Om de fortfarande är sjukt på månda blir det nytt besök på tisda.

Måst även berätta att vi med Jenny nu fått grönt ljus att skriva examensarbete om det vi vill. Så länge artiklarna vi hittar inom ämnet är tillräckligt objektiva :) Nu väntar vi på att referenslistan skall komma från Sverige och sen är det väl bara att sätta igång.

Tisdag

Undras hur mycket jag kommer hosta inatt?? Vaknade med halsen sjuk o lite hosta men allt gick om till kvällen och bestämde mig för att farao träna lätt ändå. Hade idag bästa träningen på länge, trappträning till uppvärmning samt 15 min käppjumppa och sedan en timmes halltur. Det är länge sen vi tränat på egenplan då vi alltid spelar med herrarna, men då herrarna hade match idag var vi "tvungna" till att ha en egen träning. Och som den utnyttjades, trots att det till en början verkade som om det inte skulle bli till nåt så blev det en riktigt lyckad träning tillslut. Mycket passande, springande, jagande och till sist spel 4 mot 5 mot ett mål.

Lätt träning var vad jag hade trott det skulle vara. Var ju omöjligt att ta det lugnt då vi äntligen hade så bra träning. Efter drygt halva träningen börja hostan göra sig påmind och nu får ja ta mitt kast. Trots en sked hostmedicin vill den inte riktigt ge med sig.

Axeln är tyvärr int riktigt 100%-ig för tillfället, gör sig påmind mest hela tiden. Vilket ledde till ett samtal till Pargas, en preliminär diagnos är ställd och en tid för undersökning är därmed inbokad till torsdagen. Så mamma ja, jag kommer hem till helgen :) Rättare sagt säkert ren imorgon.

En kort slutsats kan ju vara att de kanske int var den smartaste idén att fa o träna idag, men de e vad jag älskar mest!

Minna har förövrigt oxå varit och hälsat på idag. Vi lagade riktigt god mat tillsammans, nämligen ugnsgrönsaker. Batat, rödbeta, palsternacka och morot i ugnen och en sallad till, blev riktigt gott faktiskt, nam!

Brev på posten

Det här var vad som fanns i det maxi brevet som legat på posten över helgen

Hade haft mina aningar om att det ända som kunde ligga i mitt maxi brev var tejpen. Men inget missförstånd hade det blivt med mängden tejp jag beställt, fyra lådor fanns det nämligen i "brevet". Ett annat trevligt brev som landade på hallmattan idag var det slutgiltiga beslutet från FPA, studiestödet är därmed officiellt beviljat till och med 31.12.2010!!

En sönda i bollhallen

Har inatt legat hela natten och vridit och vänt mig och int rikitgt vetat hur jag skall ligga för att det skall vara bekvämt och minska känningarna i axeln. De värsta känningarna är in just i axeln utan bakom skulderbladet så har lite svårt att sätta fingret på vad det riktigt kan vara. Trippa ändå gladeligen iväg till brunakärr halv tie imorse, först uppvärming för Pargas C-flickor och därefter egen lätt träning. Hann med att kolla slutet av flickornas första match.

De andra från laget hade trappträning före träningen men eftersom jag drog flickornas uppvärmning missa jag den. Bestämde mig att iställe hålla en för mig själv efter träning. Riikka var oxå med på den, så behövde int helt ensam springa och hoppa i trapporna. Blev nästan en halvtimmes träning för benen, riktigt nöjd var jag efteråt.

Nu forstätter kvällen för min del med handbolls-EM på tv. Tyskland-Frankrike är redan avverkad och nu väntar ännu två matcher.

Blev för flickornas del en vinst och en förlust idag

Pickala HD-Kiffen

Får väl igen en gång börja med att berätta att det blev en stor förlust. Men matchen i sig va faktiskt rolig att spela. Jag gillar då de är hårda tag och domaren tillåter lite hårdare försvars spel. Med vissa domare skulle jag säkerligen suttit på om int en så flere 2 minuters utvisningar, men nu blev det inte en ända. Tufft försvarsspel på gott och ont, man får ju själv känna på samma medicin i anfallet, men som sagt tycker jag bara det är ku. Matchen gick mycket bättre än mot Hangö senast, det var mera lagspel över det hela. Fast fortfarande finns det ju en massa att göra för att vi skall närma oss de andra lagen.

Måste säga att försvarsspelet alltid varit min styrka och för första gången på länge var jag riktigt nöjd med mitt försvar. I anfallsspelet mitt finns det däremot mycket mer att göra. Speciellt då jag gått från centerspelare till kantspelare och nu till backspelare. Spelar mycket på mitten för tillfället, men klassas i laget som en allround spelare och spelar ofta där som det behövs. Allt förutom i mål.

DAGENS SALDO: 60 min på planen, 1 mål på straff, massa skott i muren och målramarna, spel på alla postitioner förutom höger ytter och mål, en mörbultande känsla i hela kroppen, en bula på knä och till imorn blommar antaglien en massa vackra blåmärken upp på såväl armar som ben. Ryggen klara sig till nästan 100% axeln däremot fick lite stryk igen men de går om.

Favorit positionen, bilden tagen under hangö matchen

Imorn blir handboll för hela slanten igen, egenträning samt Elins matcher i Brunakärr. Riikka är på visit hos sin syster här i Helsingfors och har lyckats övertala henne att komma med på morgondagens träning, kul. Måst ännu tillägga han se slutet av första halvleken samt hela andra mellan Island och Danmark i EM då ja kom hem :)

Ännu mer handboll

Även denna helg kommer näst intill till 100% gå i handbollens tecken. Egen match i sjundeå ikväll, Elins matcer i brunakärr imorn, egen träning i brunakärr imorn och handbolls-EM på tv :) Kan de bli mycket bättre? Livet mitt kretsar helt runt handbollen för tillfället. Dagens matcher från EM missar jag tyvärr på grund av vår egna match men från och med imorn ända tills torsdagen kommer det sändas 3 matcher per dag. Semifanalerna sänds på lördag och på sönda om en vecka är det sen dags för EM-finalen (och bronsmatchen får man heller int glömma). Nu ska ja bara ta o tejpa knä o foten sen bär det av till sjundeå :)

Dags för match igen :)

Post

Det anlände igår en bok på posten, eller rättare sagt landa den i valintatalo och jag fick spatsera efter den idag. Boken lär handlar om hur fasciorna i kroppen sitter ihop med varandra och bildar större helheter och mönster i kroppen. Detta lär förklara en hel del hur och varför kinseiotapen faktiskt hjälper. Alla deltagrana samt ledarna på kursen förra helgen rekomenderade faktiskt boken och metoden så kunde inget annat än beställa den då jag kom hem. Nu e de bara att sätta sig ner och försöka läsa och förstå :)

Anatomy Trains av Thomas W. Myers

Det har dessutom anlänt ett maxi brev åt mig, som kommer ligga i postens förvar till på månda då jag kan fa o hämta de. De som är mest spännande är att jag inte överhuvudtaget vet vad som ligger i det. E riktigt nyfiken! Det ända jag sådär smått skulle kuna tänka mig vad det är kom jag på tidigt imorse, ifall kursledaren missuppfattat mitt mail och skickat fyra rullar tejp åt mig istället för fyra lådor. Det återstår att se.

Handbolls-EM

E riktigt i mitt esse för tillfället :) Älska handboll säger ja bara. Har redan sett kroatsien besegra Ukraina och om en liten stund börjar följande match. Har tom möjlighet att välja vilken match jag vill se, Serbien-Danmark eller Norge-Ryssland. Säger bara tummen upp för nyhetskanalen.se!

Pappa kom med den briljanta idén att koppla laptopen min till tv:n vi har i gästrummet här hemma och nu kan jag se matchen live i ännu större bild :)

Sverige - Polen

Bilden lånad härifrån

Detta är vad jag tänker bänka mig framför om en dryg timma. Sverige-Polen i Handbolls-VM, sänds i sveriges TV4. Hoppas på att Sverige kan ta en seger idag. Matchen mot Slovenien igår var ju "så gott som avgjord" då svenskarna till mitt förtret gick och tappade greppet om matchen, vilket sist och slutligen ledde till en förslust. Men först plättkalas ;)

Här kan ni kolla in sändningstiderna :) Matcherna som sänds på nyhetskanalen kan även ses utanför Sveriges gränser till min stora lycka :) Finland ligger aningen efter då det gäller sändning av handbolls matcher.

Med rosor på kinden

Solen har för första gången på en tid tittat fram idag, vilket ledde till en riktigt lång promenad tillsammans med mamma och Ebba. Solen gick dock i moln efter en stund men ändå var det härligt att va o ute. Var en tid sen det varit så bra vinter att man kunnat gå på isen, men idag tog vi vägen över vattnet från bläsnäs till norrby. Tycker det är lite obehagligt men ändå rätt kul. Att isen var tillräckligt tjock var det ingen tvekan om då bilar vart ute på isen på samma ställe. Senast jag varit ut på isen var nog flere år sedan, då åkte vi pulka efter bilen. Det kan jag lova er att e kul! :)


ute på "öppet hav"



Ebba fick springa lös ute på isen en stund. Tror definitivt hon gillade det :)

Nu e vi tryggt hemma med rosiga kinder, o Ebba ligger utslagen på golvet :)

Beskedet jag väntat på

Fick ett otroligt lättande besked idag. Protokollet från Arcadas studiestödsnämnd hade dimpt ner på hallmattan och beskedet var bästa tänkbara. Har nu studiestödet beviljat fram till 31.12.2010. Men ännu är det kvar att vänta på det absolut slutgiltiga beslutet från FPA men chansen att de skulle ändra nämndens beslut lär vara minimal. Behöver med andra ord inte leva på gröt o vatten resten av studietiden, JEY! Men som jag jobbat för att få in alla papper till ansökan, men detta var väl värt den mödan! Vill man ha pengar får man jobba för det.

Slödag

Usch så slö man emmellanåt kan vara. Har degat framför tv:n eller stirrat på datorskärmen o slösurfat mest hela dagen. Lite före fem bestämde jag mig att de får räcka och aktivera mig lite genom en dryga 5 kilometers promenad med Ebba. Frisk luft skadar aldrig!


Snön ligger fortfarande lika vit på marken som den gjorde
i början av Januari då denna bild togs

Något som jag definitiv borde börja ta tag i sådär inom den absolut närmaste framtiden är examensarbetet. Vill jag bli färdig till julen skall arbetet lämnas in i slutet av september. Nästa deadline är i november och då är betygen i handen i Februari 2011. Idén om vad jag vill skriva om finns, måste bara få klartecken från skolan. Väntar dessutom på en referenslista på forskningar i ämnet som vår kursledare lovade skicka oss (mig och Jenny) sen är det bara att sätta i gång för brinnkära livet. Har ännu bara lite svårt att förstå att tiden för att starta detta projekt faktsikt redan är här.

Klockan 21 ikväll bänkar jag mig igen en gång framför tv:n, Sverige möter då Slovenien i herrarnas handbolls-EM.

Lillkusinen


Har idag varit och hälsat på till Familjen Laurén och för första gången träffat nytillskottet. Så himla söt och underbar är hon och som mamma skrev, ser hon så bekant ut. inte mer än fyra dar gammal.

Tänkt att man kan va så liten

O stolta storasyster som blev så stor mitt i allt

Helgen är förbi


Kursen forstatte på lördagen där vi slutade på freda. Otroligt roligt har vi haft, skrattat, tejpat och lyssnat om vartannat. Pratat svenska, engelska och finska helt hullerombuller, blev bara en sekamelska tillslut. Har varit en mycket intressant och lärorik kurs, ongrar inte en sekund att jag bestämde mig för att gå denna fortsättning, är nu en massa nya ideér rikare om hur man kan anväda sig av metoden. Har dessutom med Jenny bestämt oss för att vi vill skriva examensarbete om detta. De får säga vad de vill i skolan. Har tidigare fått ett nej till den idén, men den här gången kan de int skylla på att vi inte skulle hitta material. Kontaktnätet har börjat byggas upp tack vare kursen, såväl i Finland som utomlands :) Tack till alla härliga deltagare och de bästa instruktörerna för två oförglömliga dagar :)

Elin hade väntat hemma hos mig hela dagen och då jag kom hem var det bara att fixa maten, fixa sig färdig och sedan hoppa på bussen till Myrbacka för att få följa med två VM-kval matcher från läktarplats. Första matchen blev en klar seger för Bosnien över Storbritannien. Klockan åtta var det sen dags för Det finska Landslaget att mäta sig mot Rumäninen. Tyvärr håller vi int tillräckligt hög klass i Finland och en klar förlust blev det.

Bättre lyckades de däremot på Söndagen mot Storbritannien. Denna match följde vi oxå med på läktarplats och vi fick bevittna Finlands första hemmaseger. Var både under lördagens och söndagens matcher mer publik än det brukar vara. Hade int trott det då biljetterna var mycket dyrare än vad de tidigare varit. Tur kom både jag och Elin in med rabaterat pris, jag som studerande och Elin som barn (12 åring trots att hon är 13 o fyller 14 i maj) Mamma, Pappa och Ebba kom till Helsingfors under dagen och sökte hem mig och Elin till Pargas.

De va den helgen i ett nötskal!

En fartfylld helg väntar

Vill börja med att hälsa GRATTIS åt familjen Laurén till nytillskottet :) En liten flicka såg dagens ljus igår, en lite kusin :)


Lilla gulliga Ingrid som blivit storasyster :)

Vilken intensiv, otroligt rolig och lärorik dag det varit på kursen. Med 6 deltagare och 2 ledare kan jag verkligen säga att man får mycket ut av en kurs. Att kursen dessutom till största del går på svenska är naturligtvis oxå ett mycket stort plus (skulle egentligen vara engelska och finska). Började dock dagen med att jag och Jenny var på plats 7.45 då vi fått information om att vi skulle börja 8.00, men så va då int fallet utan 9.00 var tydligen rätt startid. Snällt satt vi sen o vänta. En massa teori, nya metoder och tekniker och en hel del tejpande har vi hunnit med idag, dagen slutade 17.00 o imorn fortsätter det roliga igen klockan 8.00.

Var hem via och fick jävlig nyhet av min kämppis, BYKAMASKINSSKRÄLLE HA GÅTT SÖNDER!!!
19.00 sku ja möta Elin på järvägsstation, men hon hadd ju lyckats med att hoppa av tåget i Böle. Fick åka dit o hämta henne iställe. Nu väntar ett programrikt veckoslut tillsammans med henne. Imorn blir det kusr för min del till 13, därefter matlagning och sedan börjar vi söka oss mot Vanda för att heja på Finlands handbollsherrar i VM-kvalet. En match har vi ocå tänkt hinna kolla på live under söndagen med. Efter det kommer vi båda åka hem till Pargas.

Kursdags

Imorn och på Lörda blir det tidig väckning, men inget jag sörjer för. Har ända sedan jag gick basic kursen i Kinesiotaping väntat på att få gå advanced delen, och imorn e de äntligen dags.

Aktiv dag

Trots att jag vaknade rätt sent idag har jag hunnit vara riktigt duktig. Sprang iväg på en kort länk direkt då jag stigit upp och kastat i mig en kiiwi. Så nu e dom nya länkkitossorna och nike+ biten invigd. Blev en ca 5,5 kilometerslänk i ett snöigt före. Svårt att få ordentligt fäste med skorna för all lös snö på marken. Lyckades även få in tränigsresultatet på nikeplus nätsidan, kommer va rätt skoj att följa med hur tränigen framskrider. Sidan fungerar lite som en tränigsdagbok. Har dessutom tränat lite rygg och mage här hemma.

Har dessutom plockat lite i rummet mitt, lagat en liten sallad till mat och bäst av allt, bakade egna semlor på eftermiddagen. Nam!! Så härligt då doften av nybakat bröd sprider sig i lägenheten :)

Recept:

5 dl piimä
50 g gäst
2 tsk salt
1 msk sirap
½ dl olja
ca 3dl havregryn
ca 7 dl mjölblanding,
(vete-råg-havre mjöl)

Smula gästen i handvarm piimä och rör i resten av ingredienserna.
Låt gäsa tills degen gäst till dubbel storlek.
Baka ut degen till valfri form och storlek och
låt ytterligare gäsa en stund.
Grädda i 225 °C i ca 12-15 minuter


Kaotiskt i klassen

Oj gudars skymning vilket kaos det var i skolan idag. Vi har delat ut parktikplatserna iför kommande fält. Det är alltid likadant, alla vill till samma ställe och ingen kan enas. Blir alltid lotten som får avgöra, vilket resulterar i att ingen är riktigt nöjd. Nu är det gjort och detta var förhoppningsvis sista gången då vi själva får söka den sista praktikplatsen till hösten. Jag är inte 100% nöjd, men en plats inom helsingfors gränser fick jag. Så 22.2-9.4 kommer jag att tillbringa min tid på storkärrs sjukhus, neurologiska avdelningen.

Spännande, spännande

Idag har min moster lagts in för igångsättning av sin förlossning. Önskar henne lycka till! Väntar med spänning att få höra att en liten kusin kommit till världen :)

Huhhuu!

Kan int säga nå dess mer för tillfälle. Det har definitivt inte varit nån vidare start för laget vårt nu efter julen. Börja med brakförlusten i Hangö (fast de va ju inge nytt me den) o fortsatte nu på dagens träning. Undrar vart lagsammanhållningen håller på att försvinna? Folk verkar irritera sig på diverse småsaker, på allt och alla. Visst förstår att det säkert är massor med jobb att fixa allting, men alla kan int vara med och göra det. Det skulle bara bli en oduglig soppa av det. Gick idag tom så lång att en hota med att hoppa av resten av säsongen. O som ni kanske förstått så har vi inte direkt den största ringen att spela med. Blir det handboll nästa säsong, blir de högst troligt i nåt annat lag om det inte blir bättre. Orkar int med allt gnäll och vill spela påriktigt. Känns lite väl mycket  som lek emellanåt tom för mig som vill spela för att det är roligt. Kroppen min håller inte att satsa för hårt.

Var överlag en mycket seg träning. Spelade fotis med herrarna som uppvärmning. Passningar två och två och sedan uppvärming av målvakten. Resten av träningstiden användes till att spela med blandade lag tillsammans med herrarna. Vi var ett par som gärna skulle spelat en stund damerna mot herrarna men resten av laget sa stopp. Måst ärligt säga att att det är just det vi behöver, spela med varandra för att få mer lagspel. Som jag tidigare skrivit blir det inget av spelet om vi fortsätter med enbart individuella prestationer.

Har under jullovet inte haft någå som helst känningar i ryggen som var sjuk en lång tid under hösten. Men började sådär smått kännas lite efter matchen på sönda och kände nog av den på träningen idag oxå. Blir det int bättre kanske de sku va på tiden att fa o visa den nånstans, men de får tiden utvisa.

Runt 80km

Känns som jag mest av allt under jullovet skrivit om promenader i mina inlägg. Men saken e den att jag under mitt jullov faktiskt dagligen varit ut och gå med Ebba, antingen ensam eller tillsammans med nån från familjen. Har i medeltal gått en 4-5 km per gång, närmare fem nog. Blev ganska häpen då jag börja plussa ihop alla kilometrarna, de blev ju närmare 80 kilometer. Inte illa! O för att nu forstätta på i samma stil så blev det idag också en promenad runt malmen tillsammans med mamma och Ebba.

Hoppas sedan på tåget tillbaka till Helsingfors och steg in i lägenheten för mindre än en timme sedan. Nu blir de täydelliset naiset.

HIK-Kiffen

Var igår på en kort vist till the big city Hangö, hade nämligen match mot Hangö IK. O som alltid annors kan ni ju försöla gissa er till hur det gick. Jo som vanligt blev det en stor förlust, men det är definitivt inget konstigt då vi inte kan spela som ett lag. Allt hänger på individuella insatser och kan ärligt säga att våra individuella färdigheter inte är de bästa direkt. Var så otroligt irriterad sen efter matchen då lagspelet int överhuvudtaget fungerade. Skall vi ha en möjlighet att vinna en match bör vi definitivt spela som ett lag och dessutom bör konidtionen i laget höjas markant!

Märkte redan på uppvärmingen att matchen för min del kommer gå åt skogen då alla skott vid målvaktsuppvärmingen gicg förbi målet med marginal. Och tada va månne de sen gjorde under själva matchen. Jo utanför och rakt på for skotten mina.

Dagens saldo: Nästan 60 min. speltid, fläskläpp, endast nåra få blåmärken. Ja så mycket annat finns int tillägga.

Hade pappa som chaffis och Elin som supproter med mig. Dessutom hade Jenny kommit till hallen för att titta :) Pappa agerade dessutom forgraf för matchen, så nu finns det "bara" nästan 800 bilder från matchen :O Int de lättaste att välja ut bilder därifrån. Här kommer en liten liten bråkdel av dem.


"Inte utan min banan"


Linda går på skott!


En rätt typisk anfalls uppställnig



Försvarsdags


"Playmaker-Linda" vill ha körning från höger



Finta finta, åt vilket håll?



Fysioterapeut-Linda i farten

Vardag varvat med hundliv

De första två skoldagarna för det här året är nu avverkade. Med andra ord är jag tillbaka i vardagen igen. Blev bara lite annorlunda men kul vardag då jag hade Ebba med mig till Helsingfors. Hon har nog varit lite fundersam men jätte snäll och duktig.

På onsda kväll då vi kom till Helsingfors var Lotta med sin lilla vovve Sune på besök, di fick busa på ett bra tag både inne och ute. På torsda efter skolan var vi sen och hälsa på Jenny och hennes hund Sandy. Gick till en hundgård me dom, Sandy visa direkt att hon var större starkare och äldre så Ebba blev rikit rädd. Men då en tredje hund kom in i hundgården blev de fart på dem alla och di fick springa av sig riktigt ordentligt.

Har ida äntigen fått min studieplan lagade och in till studiestödsnämden vid Arcada. Så nu bord de ha alla papper inför mötet nästa onsda då di skall ta ställning till om jag får mitt studiestöd förlängt eller int. Bara att hoppas det blir ett positivt beslut som dimper ner i postinkastet nåra dar efteråt.

Kom hem till Pargas igen med Ebba för en stund sen, hon blev så otroligt glad då vi kom hem. Tyvärr var ingen annan hemma då vi kom, men de återstår att se vad hon säger resten kommer hem.

Tisdag igen

De e nog konstigt hur dagarna bara flyter på och jag har svårt att märka hur tiden bara flyger iväg. Gör lite det ena o det andra under dagarna och vips byter dygnet om. Har ju snart ingen koll på vad för veckodag det är mera. Promenader med Ebba, besök på Åbolands handlande och shopping, har avlöst varandra de senaste dagarna. O imorn styr jag kosan tillbaka till Helsingfors för en återgång till vardagen. På torsda sätter ja mig nämligen ner på skolbänken igen. Blir bara en kort vistelse igen då jag tar Ebba med mig, så vi åker tillbaka till Pargas ren på Fredagen. Men resan till och från Helsingfors underlättas ganska så bra av att jag får låna pappas bil :)

Tågolycka i Helsingfors


På bilden att döma måste ja säga att de va otroligt tur att ingen kom till skada under morgonens tågolycka på järnvägsstationen i Helsingfors. Lustigt att nåt sånt ens kan hända. Och som tur så var det bara en förflyttning av tåget till stationen och inga passagerare befann sig ombord. Men att loket stannar nånstans mellan böle och stan medans fyra vagnar lossar och rullar iväg är rätt ofattbart. Enligt VR borde vagnarnas automat bromsar slagit på men har tydligen inte gjort det. Skall man bli rädd att åka tåg nu? Kan knappt föreställa mig den paniken det måste utbrutit sig på station då man i högrtalarna bad folk flytta sig från närliggande perronger och tågtrafiken är säkert ett kiva kaos för tillfället. Trots detta missöde lyfter jag på hatten åt VR för att de lyckades styra tåget "säkert" och undika en större olycka!

Länkar till nyheten på Iltalehti, HBL och Aftonbladet

Lilla Valter

Minsta kusinen och min gudson :)

3.1.2010 i bilder


Började dagen med en skön promenad med Pappa och Ebba runt Malmen. Gissa om kameran va framme x-antal gånger ;) O ida visa mätaren på inte mindre än -12 grader under promenaden :) Vacker vinter dag, men då vi närma oss hem gick solen bakom moln...höhh.



Hemma igen blev det att hoppa i duschen och sen vänta på dessa små krabater som kom på besök :) Gissa vem som var medelpunkten..joo...



...lilla Ebba förståss. Första gången som kusinerna från Åland träffar henne. Arvid lekte precis hela kvällen med henne, tror nog han tyckte om henne :)

Underbara vinterväder


Då mätaren igår visade på -18,6 igår plockade vi här hemma på oss en massa kläder och trotsade kylan och for ut på en promenad. Helt otroligt härligt väder, solen lyste, snön gnistrade och knarrade under skorna. Idag är det "enbart" -13 grader.

En liten fotnot: Detta var faktiskt mitt 100:nde inlägg

Nyåret i bilder

Nyåret firades i år hemma hos Minna i Helsingfors. Som ni kan se på bilden bjöds det på massa gott, ostar, batong salta kex, sallad och dipp grönsaker. Två flaskor rött lyckades vi oxå hälla i oss :)
Senare på kvällen stöpte vi nyårslyckor. Min och Minnas blev så lika de bara kan bli. Nån bra förklaring till det? Min fantasi räcker int till att klura ut vad den skulle likna på.
Åkte iväg till stan innan tolvslaget för att se på rakter. To oss till tölöviken, så rätt bra och många rakter, dessutom såg man stadens raketer från senatstorget riktigt bra. Men raketer är inte sådär himla lätta att få på bild. Tack massor för ett fint nyår!!

RSS 2.0