Tjuvstart

Gårdagen bjöd på en riktig besvikelse. Kiffen meddelade rätt sent på månda eftermiddagen att de inte fått ihop lag till matchen och att det inte kommer o spelar. Torts att jag hela tiden gått med känslan i magen att det kommer och gå precis på det här viset blev det ändå en besvikelse då jag länge gått och väntat på matchen. Blev ju nog handboll trots det, men träning istället för match. Senaste match spelade vi 4.12! Måst säga det är liite väl lång paus såhär mitt i säsongen, o längre blir den ju nu. Nästa match är nu inskriven den 18.2, men den kommer int jag hinna spela tyvärr...är nämligen i Tammerfors på skolning den helgen. Bara att träna vidare och tagga rejält sen då det gäller!

Angående tjuvstart
...så är det precis vad jag gjort idag. Blev ju som sagt en första arbetsdag på nya jobbet idag, och blev en mjukstart. Vilket var riktigt skönt. Dagen har bestått av två jumppor och en patient o lite annan info där emellan :) I ena av jumpporna var det jag som höll i trådarna. Ganska ringrostig då jag senast i skolan hållit timme,men kändes ändå riktigt bra o hoppas o tror att gruppen oxå var riktigt nöjd. Resten av veckan håller jag hus på jobb i Åbo.

Från läktarplats

Blev närmare fem timmar sittandes i bollhallen ida. Fem timmar som egentligen inte kändes någonstans. Kan väl bero på att det gick bra för lagen. Innan jag kom till hallen hade 98ans pojkar vunnit sin match, B-pojkarna tog hem första segern för säsongen och B-flickorna vann sin match över sjundeå. Matcherna avslutades sedan med att Herrarna kammade hem segern i en ytterst jämn match. För hur ofta blir det mål på frikast efter slusignalen ljudit?  4 matcher och 4 segrar är inget dåligt resultat :) Hoppas trenden håller sig ända till måndag, då blir det nämligen egen match. PIF-Kiffen, 19.30 i PIUG, bara o komma o heja!

Då jag kommit hem och fått i mig lite mat hoppade jag själv i träningskläderna. Blev en härlig löprunda på ca 7 km i kylan. För en gångs skull hade jag lyckats lägga rätt mängd med kläder på. Brukar ofta bli lite för mycket vilket leder till att jag nästan storknar av värmen ;) Nä men var bara en tid sen jag tog mig ut i löpspåret. Känslan är bara så härlig då man kommer igång, friheten att släppa allt och bara njuta.

Dagens runda mer i detalj :)

Lördagsprogram

Allt börjar nu så småning om vara klappat o klart vad gäller jobben :) På jobb har det ordnats med arbetslistorna mina, ombokning av patienter osv. Igår inledde jag så dagen med att vara med på 60+ jumppa på nya jobbet. Om dryga veckan påbörjar jag nya jobbet sådär officiellt, men kommer innan det göra en liten tjuvstar redan nästa vecka tisdag.

Idag blir det handboll i stort sett hela dagen. Om en stund hoppar jag i bilen mot bollhallen här i Pargas för att kolla på matcher. Först B-pojkarnas match mot kiffen (min gamla förening), sen Elins match och sist Herrmatch. Handboll är nåt jag int kan få nog av. Imorn är det ju för övrigt oxå Herrarnas EM final, Danmark-Serbien, missa int den! Månne man sku få sig själv aktiverad ikväll ännu efter alla matcher?

En risk och chansning

Återigen har en vecka bara flugit förbi. En vecka som innefattat ett stort beslut. Ett beslut som innebär att jag om dryga två veckor kommer stega in på en ny arbetsplats :) Detta var en chans som jag inte kunde låta passera utan att ager, och är väldigt glad för att ha fått denna chans. Annars är jag oxå väldig glad över hur väl dom på mitt nuvarande jobb bemötte mitt val att gå vidare. Trots det nya jobbet blev jag erbjuden att jobba kvar två dar i veckan, vilket jag oxå kommer att göra.

Veckan har oxå innehållit en hel del träning. Handboll på måndag och torsdag. Onsdag är ju zumba dag, men blev lite mer. Efter zumban tog vi en kort länk med Elin. Både igår och idag har jag sedan vart på långpromenader med Pappa och Ebba. Gick idag en ny rutt i skogen som jag inte tidigare gått hela vägen. Riktigt skönt med frisk luft och Ebba var överlycklig att få springa löst i stort sett hela promenaden.

Gissa om...

...jag blev glad då jag imorse klicka mig igenom de bloggarna jag läser. Har varit med i en tävling på mammaspring och vet ni vad! Jag VANN! Int direkt varje dag nåt sånt händer. Men boken jag vann kommer säkerligen att vara till mycket glädje och ge än mer inspiration till att springa.

Nu blir det att dra på sig ytterkläderna och ta sig iväg på jobb...ikväll blir de sen handboll för hela slanten på TV :)

Hur gick de sen?

Med de dubbade löpskorna...
Har int hunnit testa dem mer än på två korta pass. På uppvärmingslänken före handbolls träningen senaste torsdag och igår, ca 3 km:s rundor. Det som jag i det här skedet kan konstatera är att skorna faktiskt greppar tag bättre än helt vanliga skor, men samtidit tror jag det möjligtvis skulle behövas ett par dubbar till per sko (framtill) för att ge ett säkrare fäste. Dubbarna känns int alls av i foten, inte ens då man löper på bar asfalt. Så hittilis är jag nöjd, en hel del pengar man sparar in :) Det negativa måste nog vara att jag fixa till dom på ett par väldigt gamla skor som egentligen är helt slutlöpta. Blir ingen direkt studs i steget med dom skorna. Tror knappast det blir nå längre rundor med dom. Allt för att spara mina fötter o knän från än mer belastningsskador.

På dagens program...

...var/är det handboll i kvadrat. Först egen träning och nu tänker jag bänka mig framför tv:n för att kolla på Finland-Estland som egentligen skulle sänts på Lördagen.

Brukar ju vara med laget på en kort länk före träningen men idag bestämde jag mig för att värma upp inne själv för att testa vad foten går för. För att vara på säkra sidan om att inte stuka den igen lade jag en lätt stödtejpning runt foten. Foten krånglade int nå dess mer och jag kunde utan problem vara med på hela träningen :) Skulle säkert klarat mig helt utan tejpningen dessutom.

Annat trevligt värt att notera är att Herrarnas handbolls EM inleds på Söndagen i Serbien. Vilket betyder mer hadnboll på tv, tummen upp för det!



Uppvaknad latmask

Skall testa på att blogga via telefonen då ja e lite för lat för att lägga på datorn nå mer. Efter att hela morgonen suttit och slösurfat o kollat på egentligen ingenting i tv fick jag mig lite aktiverad till eftermiddagen.

Åkte hem till mamma och pappa och blev bjuden på ärtsoppa. Bästa ärtsoppan är nog mammas som är kokad på överbliven skinka från julen, nam! Åkte sedan till piug för att se på herrarnas match, men måst nog säga det var mer brottning än handboll. Men en jämn match som herrar lyckligtvis tig hem segern i till sist.

Som avslutning på dagen tog jag en promenad tillsammans ned Elin o Ebba. Använder mig av programmet endomondo för att försöka hålla koll på träningen min. Dagens promenad i detaljer kan ni se nedan. Nästan 4 km skrapa vi ihop, o bäst av allt är att foten klara av den utan problem. Imorn blir de o testa hur den håller på handbollsplanen.

 

 


Dubbat experiment

Har länge gått och suktat efter asics dubbade löpskor nu till vintern, men ett pris på 150 € e nog lite väl saftigt även för mig. Istället fick jag en väldigt bra ide av Minna under nyårshelgen (hon i sin tur hade fått iden härifrån). Idag tog ja så pappa till hjälp för det lilla experimentet.
Skruvar, tång och ett par gamla löpskor var allt som behövdes enligt denna video.
Skruvade in nåra skruvar i bottnet på vardera skon. Allt gick riktigt bra ända tills vi kom fram till skedet då huvudet på skruvarna skulle knipas av. Kraften att knipa av räckte int riktigt till. Antagligen pga att skruvarna möjligen var lite för grova eller för hårda.
Istället för att knipa av dem med tång fick pappa ta och "slipa" av skruvarna :) Så rekomenderar nog att testa att skruvarna går att knipa av innan ni skruvar in dem i bottnet om ni själva vill testa.
Slutresultat ser ni ovan :) Hemma fixade dubbade löpskor. Billigare än såhär kan det knappast bli. Lade nu till att börja med 4 skruvar i vardera skon. Två fram och två bak. Gäller sedan att testa sig fram så att skruvarna sitter rätt och att ingen skruv sticker upp i foten. Själv får jag lite senare testa det absoluta slutresultatet då foten int riktigt håller för löpning ida. Kanske behövs det ett par skruvar till per sko men som sagt det får jag testa mig fram till i ett senare skede.

Vad gäller jobbet...

...var december månad i stort sett en månad med många och snabba förändringar. 3 veckor "påtvingad" semester förvandlades sist och slutligen till 3 veckor jobb. En sista vecka som spenderades i stor ovisshet om vad närmaste framtiden skulle innebära. Flera olika besked om vart annat vad innebar fortsättningen. Tvekande och bollande fram och tillbaka. "Sista arbetsdagen" och kaka till kaffet, firades sist och slutligen med beskedet om förläning. En förlängning som i veckan växte med flera 100% :)


Då kroppen säger ifrån

Hade som sagt min träningspaus före och under julhelgen för att vila upp den irriterade leden mellan skenbenet och vadbenet. Kan int säga att det skulle skett nån dramatisk förändring vad gäller den men visst är det aningens bättre. Var ren i måndags med träning på halvfart, ja eller halvfart blir vääldigt lätt helfart ;), men försökte i allafall. Igår var det zumba. Kan int säga det ännu skulle blivit värre trots träningen.

Dagens träning däremot slutade snöpligt, genom att kroppen talade om att det int var dags för fullfart på träningen ännu. Fick avsluta träningen med att sitta på sidan om med en ispåse på foten efter en lätt stukning av vristen. Suck! Ingen värre skada skedd, kan både stå o gå på foten...dock kanske int rikit i snabbaste laget ;) Finns inget värre och jobbigare än då knoppen så himla gärna vill, men kroppen säger ifrån. Bara att se sanningen i vitögat och ta o lugna ner på tempot igen...


Ett nytt år

Firade in det nya året i Helsingfors tillsammans med Minna och Anders. Bjöds på god mat både nyårsafton och på nyårsdagen. Till tolvslaget åkte vi in till stan för att se på raketerna vid senatstorget. Men hör o häpna vi var tydligen lite för sent inne i stan för de hade stängt av alla vägar till senatstorget då det var fullt med folk dit ren. Istället ställde vi oss i närheten av Havis Amanda och visst såg man en massa fina raketer dit med :) På vägen hem gick vi genom senatstorget och kollade på ljusspektaklet som klädde domkyrkan, en domkyrka "målad" i massa granna färger, desigt huvudstades året 2012 till ära. Mitt på senatstorget fanns oxå en rubikskub...Bilderna i mörkret blev bara gryniga och int alls nå bra så besparar er från hela spektaklet :)

Nyårsdagen bjöd på ett helt underbart väder med lätta minusgrader och strålande solsken. Tog tillsammans med minna en långpromenad längs solviksstranden och naturstigen i Nordsjö. Väldigtavslappnande pch en super start på det nya året. Dryga 6,5-7km samlade vi ihop på den promenaden. Tills sist nåra bilder från naturstigen.




RSS 2.0