I två veckor...

...har jag suttit som nästan klistrad vid TV:n. Det har blivit många sena nätter och mycket har varit planerat utifrån OS programet (galen som man är). Handbollen har bjudit på flera nagelbitare på både dam och herr sidan. Inte minst dagens final mellan Sverige och Frankrike...en fin kampvilja från det svenska landslaget som tyvärr inte räckte ända fram. För Finlands del blev det 3 medaljer, ett silver och två brons. Nu är det bara slutet av avslutningscermonin som återstår av dessa Olympiska spel. Kan inte annat säga än att det kommer bli tomt, mycket tomt efter två veckor fullspäckad med idrott. 
 

Målsättning, ett avslöjande

Har sedan våren planerat och funderat över nästa vårs stora mål. Den uppmärksamma kanske såg det på bilden i inlägget under. Dagen efter den ödesdigna 31km:s rundan tog jag mod till mig och anmälde mig. Det kommer med andra ord att vankas Marathon. Asics Stockholm Marathon 2013 är nu det stora målet jag siktar på vad gäller löpningen. Loppet går av stapeln den 1 Juni 2013, med start utanför stockholmstadion och målgång inne på stadion. 
 
Detta medför att jag nu kommer försöka öka mängden löpning. Dessutom känner jag att jag kommer vara tvungen att förstärka musklerna runt höfterna och hela mag/rygg korsetten för en bättre hållning och helt i skadeförebyggande syfte. På bloggen kommer jag försöka reflektera över vägen mot mitt första marathon, i den mån jag känner för :)
 
För tillfället ligger fokus även lite närmare i tiden, nämligen på Helsinki City Triathlon den 25.8 och Esbo strandmarathon (halvmarathon distansen) 23.9. För halvmaran ligger ju målet (så länge knät sammarbetar) på att gå under två timmar. 
 

Flash, birs och intervaller

Har blivit en hel del aktiviteter under helgen som gått. I lördags var det boundbirs i vår lilla stad och bönderna hämtade landet in till centrum. På morgonen hade vi samlats med flashmobs gruppen från zumban för att återigen överraska och överta pargas centrum ;) Favorit i repris från Pargasdagarna i början av Juni. För den som vill se klipp från helgens dans är det bara att söka på flashmob boundbirsn 2012 på youtube.
 
Fortsatte sedan med ett backintervall pass i värmen. Hade Elin med mig och det blev en kort uppvärming och sedan 5x5 spurter i olika kombinationer upp för en backe ute i terrängspåret. Allt som allt skrapades 4,33km ihop under passet. På kvällen fortsatte jag ännu aktiveringen med att ta en promenad tillsammans med en vän, 10,3km blev den rundan :)
 
Blev ett helt ok intervallpass i backen
 
Idag började jag sen dagen med att åka in till skanssi för att föra in telefonen på reparation. Var ju o krascha rutan på ren för ca en månad sedan. Så ca två veckor får jag nu leva utan min iPhone. Under kvällen fick jag sprätt i benen så tog mig ut på en kort löprunda, 3,04km på 17,41min i medeltempo 5:49min/km. 
 
 
 
 

RSS 2.0