Damtian 2010

Veckoslutet i Sjundeå för två veckor sen gjorde sitt för knä vilket gjort att jag inte löpt så mycket dessa veckor. Istället har jag varit på långa promenader nästan dagligen.

Men idag var det så dags för årest upplaga av Naisten kymppi, en "uppvärming" inför målet i september. Började dagen med en ordentlig frukost. Lite över tie var vi med Minna på plats i Tölö. Han strosa runt området, shoppa nya löpartights 3/4 längd och lyssna på ABBA Show innan starten ägde rum 13.10.

Inte lika närvöst inför starten som förra året. I år visste vi ju med säkerhet att 10 km löpning går galant!


Efter 10 avverkade kilometrar o målgång var vi glada o nöjda, satte oss ner på området och lunchade och efter en stund plockade vi ihop våra saker och for till simstadion för "loppuverryttely" i bassängen och en välförtjänt dusch. Innan vi satte oss på språvagnen hem hann vi även med en "rundtur" med Paavo Nurmi.

En milstolpe

Igår nådde vi ett delmål med examensarbetet. Vi presenterade nämligen planen för arbetet :) Precis som vi ville, före sommaren! Nu återstår "bara" själva undersökningen. Den satsar vi få färdig under juni månad så har vi mer än väl tid att finslipa alla detaljer sen. Så kanske ja blir färdig Fysioterapeut till Julen :D

Dagar i Pargas

Senaste Söndag hoppade jag på kvällståget hem mot Pargas och tillbaka i Helsingfors var jag igen på Torsda morgon. Efter måndagen kunde jag ta det ordentligt lugnt då vi skickade in vår examensarbetsplan för godkännande till handledaren. Solen har tittat fram flera dagar (int lika varm som veckan innan) så de blev flera långa sköna promenader med Ebba under tiden. Var oxå och tittade på då Elin sprang ärevarvet. tillsammans med sina lagkamrater.

Har chillat på terassen i solen, busat o myst med Ebba


och så åkte kameran fram när det var som bäst :)

Denna Pargas visit slutade med ett Bio besök tillsammans med Elin på Onsdagen, var The Last Song visades på duken. Fjortis film må ni säga men ändå just i min smak. En film definitivt värd att se.



Förändring

Efter en lång dag igår med skola och examensarbete avslutade jag dagen med en sen kvällspromenad tillsammans med min kämppis. Vi kom hem runt en halv tolv och de kändes helt otroligt att man ännu den tiden kunde gå ute med bara shorts o T-skjorta i maj månad.

Imorse blev ja sen glatt överraskad då solen sken in genom fönstret. De hade ju lovat moln och kyligare väder. Tog en bra bok med mig ut och lade mig ner på gräsmattan på innergården ett par timmar, hur skönt som helst. Tur var att jag hitta ut direkt för nu verkar himlen förändra färg från klar blå till grå och mulen. Regnväder pågång kanske? Kanske motiverar mer att ta fram examensarbete igen en gång. På månda borde vi nämligen få planen inskickad till handledaren.


Det går sakta framåt

Vill ju int missa det fina vädret så idag tog jag mitt pick o pack (datorn + nåra artiklar) med mig ut. Satte mig på en gräsplätt vid "stranden" var det är lite mer lugn och ro än på innergården hos mig. Så länge datornsacku höll satt jag där o skrev till ljudet av fågelkvitter. O nu nån sida rikare känner jag mig värd en liten paus ute i gröngräset innan jag fortsätter igen :)


Sol o värme

Det varma, soliga och fina vädret som hållit i sig i en vecka nu lockar till allt annat än att sitta inne och skriva på examensarbetet. Har smått svårt att koncentrera mig för tillfället. Skulle mycket hellre ta en löptur längs stranden eller gå ut med en bra bok att ligga o läsa i gräset.

Back in Helsinki

Har idag kommit tillbaka till Helsingfors igen efter helgen i Sjundeå och en kort visit i Pargas. Var start tidigt på morgonen med pappa. Efter nåra timmars hemmavistelse tog tröttheten över och jag lyckades sova bort ett par timmar bara sådär. Timmar av fullt solsken. Vaknade helt groggig 17.30 och bestämde mig för att ta vara på de solstrålar som ännu lyste och tog en promenad i värmen. Nu undrar jag bara hur i hela fridens namn jag skall få sömn inatt?

Sjundeå cup i ett nötskal


Två beskrivande bilder över årets upplaga av Sjundeå cupen. Solen sken från klarblå himmel både Lördag och Söndag och varmt som attans var det. Men inget jag klagar över :) Turneringen avslutades dessutom med en bronsmedalj runt halsen för flickornas del.

Play Me

Är nyduschad och färdigfixad inför dagen program. Mamma, Pappa, Fredrik, Michaela och Elin är påväg till Helsingfors för vi skall alla och kolla på Play Me på svenska teatern. Men först skall vi via drumsö outleten och sen luncha på stan. 14.00 börjar sedan föreställningen. Efteråt har vi sen som planer att äta middag ute på stan. Så de blir en kvalitets dag tillsammans med Familjen hela dagen lång :) Och vad är int bättre som att solen skiner och värmer utanför. Ha e bra dag!

Grattis hälsning!


Idag så säger vi alla ett stort GRATTIS till Lillasyster som blir 14 år!

De satt hårt åt!

De finska Lejonen har definitivt bjudit på en dramatisk inledning på detta VM. Fölust mot Danmark, en knapp vinst mot tyskland. I och med att sedan Danmark vann både Finland och USA och Tyskland vann Danmark och USA, var det endast en vinst mot USA idag som kunde rädda den fortsatta VM turneringen.

Och en vinst blev det sist och slutligen. Men fy vilken pärs det var att kolla på matchen. 0-1 ledning till USA efter första halvlek fick mig att tappa tron på våra Lejon. Men efter ett 1-1 mål i andra väcktes hoppet igen, sen blev det 2-1, 3-1 o tankarna flög runt i huvudet. Månne dom klarar av att hålla ledningen nu ända till slutsignalen, alla vet vi hur en matche mot Sverige sluta för ett antal år sedan, fy vilken tanke. Med 18 sekunder kvar och ett 3-2 mål från USA gjorde att hjärtat bultade extra snabbt ända tills slutsignalen ljöd. Finland är vidare USA i kvalserien.

"En vinst värd mer än guld"
Antero Mertaranta


Iltasanomat

Tisdags träning

Solen bestämde sig för att titta fram här under kvällskvisten, äntligen säger ja bara. Glad som jag blev tog jag länkkitossorna och tog till vara på solstrålarna genom en kvällsrunda. 5,3km blev avverkat idag på 30 min. Har inte kunnat använda pulsklockan under de senaste träningarna då jag int kommit mig för att byta batterierna i bältet som hör till. Lite tråkigt men lika mycket träning är det väl för det.

Resten av dagen har jag suttit framför datorn och kämpat med examensarbete...de går långsamt framåt men de går ändå framåt. Imorn blir de en snabbvisti till skolan. Det är rätt länge sen jag var där senast.

Dagens träning

Blev ett riktigt härligt träningspass längs med stranden och in i viks naturområde idag. Länkka den här gången bara en bit in i naturområdet för att sedan vända tillbaka hemmåt. Blev rätt förvånad då jag kom hem och såg att jag sprungit 9,4km och ändå hade ordentligt med krafter kvar i kroppen. Dessutom sprang jag rundan på 57min vilket ger en kilometer fart på ca 6minuter. Är med andra ord mycket nöjd med dagens träningspass :)

Måste bara ännu tillägga att de va banne mig tur att det blev vinst mot tyskarna i ishockey VM idag efter Lördagens katastrofmatch mot Danmark. Danskarna som för övrig slog USA idag, va har dom riktigt för lag iår? (danskarna alltså)

Helgens träning

Lördagen var lite utav en vilodag men åkte ändå tillsammans med Pappa, Elin och Ebba till mustfinn så att Ebba skulle få springa lita löst. Blev int så himla mycket motion för vår del men Ebba njöt destumer.

På söndag var jag sedan först ut med Pappa och gå med Ebba en drygt 6km länk, kändes bra att få mjuka upp benen lite. På kvällen då vi kommit hem från fammo hoppa jag sen med tillsammans med Elin i länkkitossorna och for på en kort runda i skymningen. Blev en 3½km runda för oss båda.

O nu efter att ha suttit fastklistrad vid datorn med examensarbetet nästan hela dagen känner jag mig välförtjänt av en runda. Så ska bara ta o byta om och sen sticker jag iväg, antagligen längs stranden. 


Har igår...


Firat världens bästa Mamma på morsdagen! Moronmål på säng och i paketet hitta hon årets säsongs mugg+fat från mumin kollektionen.

Även mommo och fammo blev uppvaktade dagen till ära. Först drack vi kaffe hos mommo och därifrån tog vi oss till Åbo och fammo för att sätta oss vid nästa kaffebord. Grattis än en gång allihopa!

Morgonpass

Trots styva ben efter igår och ett väder som inte alls var lika inbjudande som igår, snörde jag på mig löparskorna och sprang iväg på ett kort träningspass i morse. I lätt regn och lite snål blåst löpte jag fram ca 5½km. Benen kändes tunga som bly men hade ändå en härlig känsla i kroppen då jag kom hem.

Resten av dagen skall jag till 100% ägna mig åt examensarbete. Tills de bär av mot Pargas med pappa för på söndag skall mamma firas då de är morsdag.

En aktiv, fin dag

Vi har haft ett otroligt vackert väder här i Helsingfors ida. Ett väder som lockade ut mig på en långlänk. Har länge funderat på att springa "runt" viken jag bor vid men de har aldrig blivit av. Men ida då jag sprang längs stranden och in mot viks naturområden (vart jag senare tänkt svänga om) bestämde jag mig för att fortsätta o si vart jag kommer. Det hela slutade med att jag sprang 10km och innan jag var hemma hade jag ännu avverkat 4km powerwalk. Ett träningspass som heter duga :)

Efter träningen mixa ja sen ihop en recovery smootie med banan, hallon, jordgubbar och naturell yoghurt toppad med valnötter. Nam!

Angående Kiffens damers handbollsmatch igår har jag definitivt ingenting att säga om. Med tomt huvud och mycket dålig feelis for jag hem därifrån. Hoppas Sjundeå cup ger en bättre smak i munnen som en avslutning på säsongen. Trots att jag själv bara spelar under Lördagen.

Notis!


TPS tog hem segern i FM-ligan på onsdagen förra veckan!!! JEY! Har säkert varit ett vilt firande heela vappen lång kan jag tänka mig!

En annan liten notis är att jag förra veckan anmälde mig till att springa ett halvmaraton. Den 12.9.2010 skall jag tillsammans med Minna stå på startlinjen i Esbo för att avverka våra 21km. Kankse lite smågalet men det är definitivt ingen omöjlighet.Som uppvärmning blir det Naisten10 i slutet på Maj, närmare bestämt 30.5.

Vappen 2010


Vappen blev en rätt lugn tillställning för min del i år, hade Ebba med mig till Helsingfors hela helgen då jag agerade hundvakt då mamma och pappa blivit bortbjudna. Var meningen att vi skulle fara ut till apollo på Fredag kvällen och lyssna på TrrTrrTrr som var dit och spelade. Men då inte alla i gänget slapp in blev det tyvärr inte till något denna gång. Otroligt länge sen jag senast hört Trr spela. Istället gick vi till en Tigers, men redan efter en cider och en drink började vi dra oss hemmåt. Dock via den sedvanliga grillen för lite fransikar :) yam! Men student mössan blev iallafall använd i år oxå :)

På lördagen var det nog tur jag hade Ebba hos mig, annors skulle jag nog fördrivit hela dagen inomhus och bara slöat. Grått och trist väder usch! Men under min långpromenad tittade solen fram nåra gånger nog. På kvällen gick vi sen till en fotbollsplan tillsammans med Nenne och kastade boll åt Ebba och busade...men korven i fickan var nog de som intresserade mest :) På söndagen packade ja sen ihop våra saker och körde hem till Pargas med Ebba igen...o oj va glad hon var att komma hem.

RSS 2.0