Choco choco

Som sagt missade jag tyvärr den nyinsatta gymträning med laget ida. Den råkar just gå på zumban som jag har på onsdagarna. Skulle gymträningen vart liite tidigare skulle jag precis hinna på båda. Trots att handbollen i stort sett alltid går i första hand vill jag inte skippa Zumban. Det är en bra omväxling och en otroligt rolig träningsform :) Får ta o gymträna på egenhand istället.

Zumban blir bara roligare för varje gång, nu då även jag börjar hänga med i koreografin :) Dans har nämligen aldrig varit min styrka. Kan int låta bli att lägga upp låten till vilken en av mina favoritkoreografier dansas...dessutom blir man så himla glad av låten. Var och ens rättighet, chocolate ;)


En välförtjänt...

...VILODAG från allt vad som heter träning har jag haft idag. Trots att både knät och foten kändes lite småsjuka igår efter söndagens lopp befann jag mig ändå på handbolls träning igår. Under uppvärmningslänken kändes bena rätt tunga till en början men de gick rätt snabbt över. Under träningen kändes det helt ok i bena så länge som jag fick springa på i egen tak, men direkt då vi börja spurta hängde nog int benen riktigt med i svängarna. Har som sagt svårt att ta det lugnt då jag en gång är på träning, det är ganska mycket allt eller inget då det gäller mig :)

Än en gång får jag vara ganska förvånad över hur bra det känns i benen idag, ingen dess värre träningsvärk eller ankgång...men måste nog säga att det känns rätt skönt att ha en vilodag idag. Imorn fortsätter tränandet med zumba på kvällen. Synd bara att jag missar gymträningen med laget .Har haft kvällstur på jobb idag, men innan det hann jag på ett besök till fysio för lite lätt behandling av knät o foten, shockwave e de som gäller. En bra dag på jobbet då jag med hjälp av OMI teknik behandla en patient med väldigt bra resultat :) Alltid lika kul då man lyckas.

För två dar sen...

7.30 på söndags morgonen ringde klockan. Minna var uppe direkt men själv låg jag o drog mig ännu en 10 minuter innan jag lite smånervös "hoppa" upp från madrassen. Sov riktigt gott på natten och var rätt pigg då jag steg upp.

 

 

Jag är väldigt dålig på att äta frukost. Vill helst vara vaken nån timme innan jag äter, men så himlars tidigt skulle jag aldrig orkat stiga upp. En stadig frukost är dock ett måste för att tanka den energi som behövs för att springa ett längre lopp, så vi fixa ihop en riktigt ordentlig en :) Det blev havregrynsgröt med frysta blåbär och jordgubbar, linfrön och sirap, två rågsmörgåsar med kalkon och tomat och tillsist ännu ett kokt ägg.

 

Efter vi ätit var det dags att packa ihop de sista sakerna och börja traska mot metron in till stan. Inne i stan hoppa vi sen på bussen ut till Esbo med sikte på otnäshallen och lite före tie hade vi sedan tävlingsnumrorna våra i handen. Nu bara en timme till start.

 

 

Efter lite småfixande, uppladdning och lite energipåfyllning (självklart med en banan) på plats o ställe börja de rätt snabbt närma sig start. På bilden ovan är det inte mer än ca 20 minuter kvar. Och här har nog nervositeten smygit sig på rätt så bra ren, vilket säkert syns. 11.00 gick så starten och framför mig hade jag 21.1 km löpning. Tredje halvmaraton loppet och den här gången hade jag som mål att komma under tiden 2.15.00.

 

Loppet:

- Det var rätt trångt i starten men ändå löpte klungan rätt bra och första 5 km gick i helt bra takt.

 

- Första drickastationen funkade tyvärr int alls då jag kom dit (vi var rätt många där samtidigt), fanns inga muggar framsatta och bestämde mig snabbt för att skippa den och springa vidare. Var rädd att det skulle funka likadant på resterande ställe men redan vid andra löpte det på riktigt bra.

 

- Första 10 km gick på nästan exakt 1.00.00, kändes otroligt bra i kroppen för tillfället och sprang på med god takt.

 

- Just efter 10 km började knät bli sjukt och fundera om det skulle bli samma kamp som i våras då knät och höften var sjuk från 11km till mål.

 

- Vid 13 km börja dock smärtan i knä försvinna och kunde forstätta utan större problem.

 

- Kollade på klockan med jämna mellanrum och vid 15 km märkte jag att jag forfarande sprang med en 2.10.00 fart. Kroppen kändes stark och pigg så fortsatte på i samma takt med en tanke i bakhuvudet om att det möjligtvis kommer straffa sig mot slutet.

 

- Lyckades dock hålla en bra takt hela loppet och vid dryga 19 km märkte jag lite småöverraskad att den möjligtvis skulle räcka till en tid under 2.05.00.

 

- Vid 1 km kvar började det bli lite små brått för att hinna under 2.05.00, satte på en extra växel och under sista hundra metrarna skena nog pulsen upp en bra bit.

 

- I mål sprang jag in 2.05.08 efter start.

 

Då jag korsade mållinjen var jag lite småbesviken över att tiden inte gick under 2.05.00 för att bara nån minut senare vara otroligt nöjd över min insats. En förbättring med 14 minuter sen våras och hela 25 minuter kapade jag från förra årets resultat.

 

Gick i dusch och väntade på Minna som rätt snabbt efteråt kom ner till omklädningsrummet. Båda var vi inne på att utnyttja den återhämtande massagen som erbjöds på plats. Lade sedan på mina stödstrumpor för en ännu bättre återhämtning. Hela resan avslutade vi sedan tillsammans på chicos över en välförtjänt bit mat innan jag hoppade på bussen mot Åbo och hem till Pargas. Tack Minna för sällskapet och en fin upplevelse igen!


Glad o nöjd efter 2.05.08 i mitt tredje halvmaraton lopp :)

En award

Fick en award av Mamma för snart två veckor sen, med orden: En blogg om handboll och träning. En dotters blogg ;-). Har inte riktigt haft tiden att svara på den men bättre sent än aldrig, eller hur?

När man får awarden skall man länka till den man fått den av, svara på 5 frågor och ge den vidare till 5 bloggar med mindre än 100 följare.

1. Varför började du blogga?

Blev inspirerad av alla bekanta runtom som då nyligen börjat bloggat. Tänkte samtidigt det skulle va ett bra sätt att uppdatera släkt och vänner på annan ort då jag under den tiden studerade i Helsingfors. Nu är det väl lite tvärtom då jag flyttat tillbaka till Pargas :)

2. Vilka bloggar följer du?

I stort sett är det bekantas bloggar jag följer. Andra bloggar som intresserar är träningsboggar, matbloggar och nån mammablogg.

3. Favoritfärger?

Är en person som älskar färger, gärna starka färger. Rosa är väl en favorit som hängt med länge. Nu till hösten har jag fastnat för limegrön och orange.

4. Favoritfilm?

Oj de e int lätt att säga, finns många bra filmer. Allra helst ser jag på romantiska komedier.

5. Vilket land/länder drömmer du om att besöka och varför?

Skulle gärna resa mer än vad jag gjort. Sol o värme tilltalar o de finns många länder jag skulle vilja besöka, men Australien är väl ett drömresemål som oxå den Grekiska ön Santorini är. Sen igen skulle någon stadssemester oxå vara helt kul, Rom, Paris, London, Barcelona ja det finns många. En annan dröm jag har är att jobba nåt år någonstans i norge eller sverige.

Sen skall ju då awarden ges vidare, har ingen koll på hur många som läser bloggarna men vill ända skicka den vidare till: Elin och Paulina, Jessica, Lina och kaffeokanel för deras fina bloggar :)


Det närmar sig

Gårdagens handbollsträning var då sista träningen före söndagens lopp...iik! Börjar bli lite smånervös ren. Åker till Helsingfors ren imorn på dagen nåt tag. Starten är ju ändå ren kl 11 på söndagen. Sitter nu o försöker byta ut lite låtar från min pepp lista på ipoden som jag brukar lyssna på då jag springer. Låtar som är peppande, med glada melodier och har en passlig rytm för löpningen :) Själva texten är kanske inte alltid så glad...hehh!

Den här gången skall jag dessutom försöka att int göra samma misstag som före helsinki city run i våras. Hade ipoden fulladdad då jag åkte till helsingfors, just före jag kom till stan hade den börjat strejka (lyssnade inte på den på vägen). Den lyste konstig och fick varken på den eller av den...o utan musik kan ja int springa. Det hela slutade med att jag snabbt fick springa in till clas ohlsson o köpa billigaste mp3:an dom hade och ladda den med musik under kvällen. Då jag kom hem till minna märkte jag att problemet var att ackun gått tom då ipoden tdligen blivit på under hela dagen...o tror ni att jag hade nån laddare med? Nå nää! Så imorn åker en fulladdad ipod med, ackuladdaren och ännu för säkerhets skull en gammal mp3 spelare och batteri. Så att sånt!

Två av de 36 låtarna på listan :)

Trög start...

Har varit en lustigt trög start på den här vecka, vet int riktigt vad det beror på. Har haft en lustig känsla av att veckan skulle närma sig slutet o då jag funderat efter har det varit typ måndag eller tisdag...Nå två tränignspass har jag ändå hunnit med ren. Måndag handboll o idag har jag varit på zumba. Bestämde mig igår för att inte fara ut på nån extra löplänk utöver vanliga träningarna, tror de kan bli lite väl mycket ifall jag vill få en någålunda tid i loppet på söndag.

Då jag kom hem från zumban fick jag brått att fixa mat, så jag har nåt att ta till jobbet imorn o på freda. Trots att klockan ren var halv nie vispade jag ihop en makaronilåda. O för att int resten av mjölken skulle bli dålig (är dålig på att dricka mjölk) vispade jag ännu ihop en plättsmet och ställde mig vid spisen o stekte plättar. Vad jag tänkte på vet jag int, att stå o steka plättar nietiden på en onsdag kväll är int de smartaste jag gjort på länge. Nå men imorn har jag kvällstur så börjar först 11 o mat har ja att ta med mig :). Senare på kvällen blir de sen lagmöte och träning. Får lov att packa med alla tränings grejer till jobbet för hinner int hem via efter jobbet...men nu tuti!

En vecka...

...går så himla fort. På måndagen o torsdagen var det handbolls träningar och på onsdagen var det första zumba timmen. Bara älskar att röra på mig. Fredagen var det sedan Herr match i PIUG, första omgången i finska cupen. En match som svängde flere gånger men tyvärr sista gången till HIK:s fördel som tog hem seger och därmed slog ut PIF herrarna ur cuppen. Igår var det skördemarknad på Gamla Malmen som gällde. Hade med laget ett bord och vi sålde faktiskt riktigt bra, både sött och salt ätbart.

Idag sen då...hade tänkt mig en sista långlänk före nästa söndags halvmaraton men så blev då inte fallet. Då vädret var otroligt fint så ringde ja mamma och bad henne komma med ut o gå en sväng. En liten stund senare plockade hon upp mig och vi åkte en bit med bilen för att sen stega in i skogen. I timtal (läs 3) gick vi där med blicken ner mot fötterna. O visst kom vi hem med en hel del trattkantareller. Hade sen ingen ork att snöra på mig länkkarna för en löprunda så istället blev det hyrfilm hos mamma o pappa.


Slödag

Började dagen med hemlagat knäckebröd och en yoghurt innan jag hoppade på cykeln till Mamma o Pappa. Elin hade igår lovat att komma ut på en kort länk med mig nåt tag under dagen före hennes träning. Blev en dryga 20 minuters länk runt golfbanan vid tolvsnåret. Då ja e ensam o springen vill det oftast bli 45-60 minuters rundor, gör nog bara gott att emellanåt springa lite kortare :)

Blev sen kvar hos Mamma o Pappa tills nu. Har bara legat och degat hela resten av dagen. Sett två filmer och ätit mammas squasch soppa, nam! Fick oxå en liten burk med hem så behöv int fundera nå dess mer på vad jag skall ta med till jobbet imorn. Nu bord jag fundera på vad jag skall berätta om OMI kurserna på morgondagens personalmöte. Har iingen aning om va jag ska berätta...kan ju alltid hoppas chefen glömt bort att hon bad mig berätta om de då mötet lär ändras till krismöte...nå kanske ja nu ändå för säkerhets skull får plocka fram pappren och hitta på nå smart att säga...

Kort helgpass

Mamma ringde runt 10 i morse o fråga om ja ville komma med in till stan av och an med henne o Elin. Då ja int hade nå dess mer planer för dagen var jag int sen att säga ja. Kom hem runt halv fem tiden mätt i magen och ett par jumpabyxor rikare :) Ett par byxor jag tänkt mig till Zumban som börjar på onsda, för vill int stå där i löpartights eller collagebyxor.

Hade delvis rätt angående träningsvärken från första inneträningen. Den smög så där smått på tills idag, men inge dess värre. För att mjuka upp musklerna lite och hålla löpningen igång for jag ut på en kort runda runt malmen lite senare på kvällen. Riktigt uppfriskande o skönt. Nu börjar de ju snart närma sig, mitt tredje halvmaraton. Men nu ska ja koppla av, öppna en godispåse och sätta på en film.

Så va de helg igen :)

Var så igår på första inneträningen för min del den här säsongen, o oj så kul de va. Men usch för hur mycket vi tappade bollen. Trodde ja idag skulle lida av världens träningsvärk i ben o armar som alltid efter första träningen. Men hör o häpna har egentligen ingen träningsvärk alls, endast axeln som tagi lite stryk :) Lär väl få äta upp mina ord ännu, kanske träningsvärken smyger sig på först till imorn.

Efter allt skolande vet jag nog int hur mycket hjärnan ha vari med på jobb ida. Så måst nog säga att de e otroligt skönt att de nu äntligen e helg. Nu sitter ja på stan o väntar på att pappa ska sluta jobba o komma o plocka upp mig så att vi sen kan fara o fredagshandla. Då man saknar egen bil e de lättare att få hem all mat på det viset ;)

Från ena ändan till andra...

Fyra dar skolning, en dag jobb, och därpå skolning igen gör nog att man blir lite snurrig i huvudet. Ännu imorn kvar. Det underlättar int heller då tankesätten bakom det båda skolningarna är i stort sett tolalt motsatta. OMI har jag själv valt att gå medan DBC skolningen kommer från jobb. Vet att man skall vara öppen för allt nytt då man just blivit färdig, men då egna tankegångarna mera går ihop med OMI:s måste jag säga att de känns rätt tugnt och omotivernade att sitta på DBC skolningen på jobb.


OMI 3a o 1a check

Kom hem till Pargas igår vid en halv sjutiden, lite småtrött och fullpumpad med information. Hann en snabb sväng via bollhallen och träningen, int nu så ja själv sku ha hunnit träna men o kolla lite :) På torsda får ja sen äntligen själv snöra på mig inneskorna igen.

Dagarna i Tammerfors har gått fruktansvärt snabbt o varit än mer lärorika. Otroligt hur mycket man kan lära sig på 4 dar, med tanke på att fysioterapiutbildningen är 3,5 år. Har lärt mig palpera muskler som man enligt skolan inte kan pga av att de ligger så djup. Har oxå lärt mig att vissa fysioterapeuter/läkare "kan" palpera strukturer och "känna" rörelser i leder som för mig känns helt omöjliga att komma åt och känna. Har lärt mig en struktur för undersökningen och riktlinjer för att kunna göra en klar diagnos. Diagnosen är ändå A och O i val av behandlingen. Nu skall jag bara kunna överföra allt på egna patienter. Väntar ren på nästa kurs som hålls i mitten av Oktober :)

Andra intet så viktiga saker jag lärt mig under kursen är att jag har anomalier till fötter (eller unika om man vill se de från den sidan) och en funny schoulder (instabil axel). Idag har varit en vanlig dag på jobb men hur jag imorn och torsda skall orka med DBC skolning på jobb är ett frågetecken.

Hej från Tammerfors

Så va den här arbetsveckan "slut" för min del. Då ja sluta idag kom Jenny och plockade upp mig från jobbet och så styrde vi kosan mot Tammerfors för skolning. Nu e de OMI- skolningen som står på tur efter förra veckans DBC skolning. Imorn börjar 3a kursen och sen på Lördagen e de 1a kursen som gäller. Båda kurserna e två dagar så hemma e ja igen sent på måndag kvällen. Har länge velat gå den här skolningen o har rätt höga förväntningar på den så hoppas verkligen den motsvarar dem o att ja int blir besviken. Lite tråkigt e ju att ja missar både dagens och måndagens handbollsträningar.


Vädre mellan Åbo och Tammerfors var minstagt ostadigt. Från klart till Ösregn på nån enstaka sekund och viseversa.

RSS 2.0