Nyårshälsning


En bild som utlovat


Vart är vi påväg o vad händer här näst?

Som sagt var jag till frissan imorse. Säger bara ohhoo de blidde gaanska så kort. Men helt ok, o fast går det. Var via Anttila och matbutiken före jag dro mig hemåt. Hann int mer än komma in genom dörren så berättar min kämppis att de vari skottlossning på köpcentre Sello i Esbo var 5 dött. Blev helt chockad av nyheten, vad rör de sig riktigt mellan öronen på dessa människor som ställer till med sånthänt? Har så svårt att förstå att sånthänt händer i vårt lilla trygga land. Myyrmanni, Jokela, Kauhajoki, nu Sello, va kommer att hända här näst?

Back in the city

Är hemma i Helsingfors igen för att fira nyår. Men visiten blir relativt kort. Åker nämligen till Pargas igen efter nyårsfirandet för att träffa kusinerna från Åland som kommer på besök. Nyåret kommer firas tillsammans med Minna och hennes pojkvän samt nåra deras bekanta. Kommer bli riktigt kiva :)

Blev lite blondare i kalufsen imorse då mamma var snäll och färgade mitt hår :) Tack! På tåget tillbaks till Hesa kom ja sen på att de sku va kiva o klippa håret oxå då de är så otroligt slitet. Så då ja kom hem o fått datorn på beställde jag tid till frissan redan tills imoron! Bild på både färgen o klippningen kommer imorn.

Mellandags rea

Var idag med mamma och Elin till Skanssi på mellandags rea. O wuups, fast ja tänkt att ja int sku köpa nå dess mer så fastnade mina tassar på ett par nya länkkitossor. Har länget kollat och velat ha nya, o nu hade de -50% på alla höstens modeller på Intersport. Mina två senaste par har varit Nike och har varit väldigt nöjd med dem så det blev det även denna gång. Mina klibbiga fingrar fastna även i en nike+ bit (passar ihop med nike+ skor) som kopplas till iPoden. Blir lite som en "tränings dator". Kan möjligen fungera som en morot och en motivations höjare :) För att nu övertala mig själv att jag gjort ett bra köp.


Skulle egentligen valt en annan färg av samma sko, nämligen lila, men storlekarna på mallen var nästan slut. Men hej vem väljer skor enligt färgen? e de nu int huvudsaken att mallen passar ;) Dessa var för övrigt de ända i min storlek som fanns kvar.


Var via HongKong på hemvägen. Tänkte jag skulle ta o bli lite blonader igen en gång och nyårsfin i håret. Bort med all utväxt. Återstår att se slutresultatet.

Lugnet har lagt sig

Nu e julfirandet för i år över, tyst har det varit på bloggen men har faktiskt int hunnit in nå dess mer. Julhelgerna har firats med nära och kära från julafton till och med i söndags.

Julafton tillbringades hemma tillsammans med Mommo och min mosters familj. En riktigt fin och trevlig jul var det. Ingrid var bara för snäll och härlig hela kvällen, enligt henne var allt magiskt, underbat och såå stolt var hon över sin mamma :) Fick som jag önskat en ny kamera i Julklapp. Kamera som för övrigt var årets julklapp hos oss ;) Mamma fick nämligen en systemkamera i julklapp. En massa annat fint fick jag oxå och tackar så hjärtligt alla inblandade!!


(Klicka på bilderna för större format)



Juldagen och Julannandag firade vi tillsammans med Fammo och min Farbrors familj. Juldagen i St:Karins och julannandag hemma hos oss. Ebba fick busa med wilson på julannandag och vilken fart de var på de två hela kvällen. De var i en knut heela tiden.


(Klicka på bilden för att se den större)



På söndagen for vi sedan till mommo på middag, tillsammans med min mosters familj. Måste säga att det var så himla gott att äta nåt annat än julmat till middag. Inge fel på julmat men efter tre dagar vill man nog ha något annat. Blev bjudna på räkgryta med ris och till efterrätt lingon kvarg, yammi!


(Igen ett klick på bilden för full storlek)


Nu har så lugnet lagt sig och bara till att börja jobba bort julskinkan :) Tack än en gång till alla för inblandade för julen 2009!

Lucka nummer 24

Julafton e här och nu ska sagan få sitt slut, vill ännu en gång önska er en riktigt GOD JUL!!



En stjärna strålar så klart

Så va då julafton äntligen här, njut av Carolas vackra stämma i denna otroligt vackra julsång. Glöm heller inte bort att lyssna på EMDs version av Välkommen hem, även den är jätte vacker.


En julhälsning


Sista fasen...

...av julstädandet fixandet är i full gång. Granen står pyntad o "nästan" klar, i full gång med att packa klapparna o mat fixas i mängder. Snart, snart e julen här!

Igår fixa vi med pappa islyktor som blev nästintill perfekta, hoppas bara vädre hålls kallt så di int smälter bort bara. Ikväll blir de julbastu o efteråt ska vi njuta av glögg :)

Lucka nummer 23


Syskonskara -1 i julhandeln

Sista julklapparna blev inhandlade idag relativt snabbt och smärtfritt. Nu återstår bara att packa in allting, men som jag tidigare skrev, i måttliga mängder e de riktigt kul :) Började julhandlandet på cafeé med Fredrik, Michaela, mamma och pappa och avslutade med sen lunch/middag på red hot chilli's med Fredrik och Alexander. En hamburgertallrik var för bröderna och en ceasarsallad för mig. Var nog riktigt god sallad men har nog ätit bättre, den va otroligt saltig. Bara en i systerskaran saknades under dagen, allas vår lilla syster. Men hon var snällt hemma med hunden.


Såhär busy storebror har jag ;)


O en filosofisk lillebror har jag ;)


Sist men inte minst en väldigt osmickrande bild på mig med min sallad,
men en bild i allafall :)

En dag på fötterna

Vilken dag det var igår, for o flängde mest hela tiden. Först promenaden med Ebba på förmiddagen. Hann va hemma en timme o sen gick jag iväg till FysioClinic för att tejpa. Fick oxå vara med och assistera att manipulera en nacke :) fast hu kul! Gick hem därifrån och int länge efter jag kommit hem hoppa ja med Elin i bilen o fo iväg på hennes träning. Lite före åtta va vi sen hemma därifrån. Ha gått närmare 10 km kanske över oxå och stått på benen mest hela tiden. Var otroligt skönt sen att lägga sig i sängen o sova :)

Borde nu idag hinna till stan o införskaffa den sista julklappen ännu. Sen e de bara till att börja packa allt. Så länge det ite är mängder med packet att packa så är det faktiskt riktigt kul att packa julklapparna. Försöka göra dem lite extra fina.

Lucka nummer 22


Härlig långpromenad


Var med Ebba på en långpromenad i ett härligt vinterlandskap här på förmiddagen.
Mätaren visar på -11 men med tillräckligt med kläder på är det riktigt skönt
och uppfriskande att vara ute.


Ebba va helt tokig med att skutta runt i snön och gräva nosen ner i snön och
nosa o söka. Här e vi snart hemma o tror hon börjar bli lite slut.


En o halv timme efter vi stegat ut genom dörren var vi tillbaka på gården.
Ebba sprang som en galning ett par varv runt gården för att sen
lägga ner sig i snön med en käpp o heelt snöig om nosen. Väl inne igen la
hon sig ner för att sova :)

Lucka nummer 21



Stämningshöjare

Var riktigt stämningsfullt i kyrkan under de vackraste julsångerna. De e faktiskt rätt mäktigt då kyrka e full med människor och alla sjunger med, o julsånger e ju så fina. En liten deltalj blev jag nog besviken på, o de är att de var lite för mycket med två körer som sjöng två låtar vardera. Visst var de fint men ville ju själv sjunga. Men annors var de riktigt fint :)

För en stund sen kom jag ut ur bastun, så nu e ja ren o fin. Riktigt skönt va de i denna vinterkyla. Nublir de glögg o jultårtor, nam!



Inte de skarpaste bilderna,  men ändå lite stäningfullt!


Grattiskramar!!


GRATTIS på födelsedagen världesn bästa MAMMA!! KRAMIZ!!

Hem hemma på jullov

Igår kväll/natt åkte jag hem till Pargas för att fira jullov och jul :) Var hemma en halv två på natten, huoh. O oj va Ebba va glad då ja kom hem, allti lika kul! Börja dagen med att gratta mamma som fyller år med "kaffe" på säng. Efter det blev det en skön morgon promenad med pappa och Ebba runt malmen. Väl hemma igen hoppa jag i bilen o for iväg med Elin på hennes träning.

Då vi kom hem var mamma i fullfärd med att baka pepparkakor. De finns int någå som e godare än att äta pepparkaks deg. Så himla gott! En gång i året får man av den delikatessen. Ikväll blir detnu De vackraste julsångerna i kyrkan. De brukar alltid vara så stämningsfullt, hoppsa på det samma i år.

Lucka nummer 20



Julklapps shopping

På programmet idag står shopping tilsammans med Jenny nu på moronsidan. Sticker iväg mot stan lite före tie. Ska försöka hitta de sista julklapparna men kanske man hitter nån julklapp åt sig själv oxå :P Tja egna julkapparna borde man väl spara till efter jul då reorna sätter igång.

På kvällen e de sen handismatch i britas bollhall som gäller då kiffens damer möter HIFK Planets. Tror de kommer bli en ganska så tuff macth. Sen börjar jag så småningom dra mig hem till Pargas för att fira jul och njuta av jullovets lediga stunder :)

Men nu ska ja laga mig klar innan Jenny är här.

Lucka nummer 19


Bara en bild


Lilla Ebba ute i snön (bilden lånad av mamma)

Med rosor på kinden

Vilken underbar vintermorgon det var idag då jag traskade iväg till skolan vid 9 tiden. O bättre blev det bara längs med dagen. Solen har skinit hela dagen, klarblå himmel, mätaren har väl stått mellan -15 och -20 grader och snön skimrat på marken. Bestämde mig efter skolan att trotsa kylan och gå en kort promenad längs stranden. Paltade på mig mängder med kläder och tog kameran i handen och gick ut o faktistk njöt av vädret. Kom in en timme senar riktigt rosig om kinderna och näsan. Vilken start på jullovet!

Lucka nummer 18


Uppe med tuppen

Klockan e 7.15 och ja sku ännu få sova lite på en timme innan de sku va sags att börja laga sig i ordning och dra sig till skolan. Men jag kan int, e pigg som en nötkärna. Så konstigt är det kanske ändå inte då jag de senaste 7 veckorna stigit upp lite före 7 för att hinna i tid till praktiken.

Det är över nu

NU e praktiken definitivt slut för den här gången, 7 veckor ha försvunnit i raserfart. Imorn e de ännu en dag i skolan och sen jullov. Känns lite konstigt att fara tillbaka till skolan då man int vari där på 7 veckor. Men skall bli kul att träffa alla igen :)

Var idag efter praktiken och hälsade på Jenny som stod på esplanaden i ett bås och sålde blommor. Kom dit lite före fem och det slutade med att jag stannade dit och prata med henne (nog inne i båset) tills hon stängde lucka vid sju tiden. Aaningens kallt ute nu, o snön dalar sakta ned hela tiden. De bådar än så länge gott för en vit jul. Fyyy fäsingen så ja frös då ja kom hem från stan, undras på hur mycket Jenny frös som stått där sen tre, brrrr!

Var igår och "fyndade" en peak skjorta, lite längre variant som går över baken från en outlet på drumsö. Tyckte den sku passa bra att ha på julafton med svarta tjocka leggings eller svarta strumpbyxor eller sen med svarta byxor.


Lucka nummer 17


Bio, vinter och praktik

Fick höra av Malle igår att det var superpäivät på finnkino, alla bion 5,20€. estämd oss för att vi kunde fa o kolla om vi sku råka få nån plats på nån förestälning, o tro det eller ej fick fast hur bra platser på filmen Lomaterapia. En riktigt rolig film var man fick skratta o var på gott humör då man steg ut ur salongen.

Nu ha de nog blivit vinter på riktigt, snön ligger vit på marken o kallt e de. Knarrar under skorna då man går omkring :) O bäst av allt e väl att de nu förutspås bli en vit jul. Vintern me snö o kyla e int riktigt min favorsit årstid, men av den åsikten är ja ska de va vinter ska de va ordentligt. Måttligt kallt o snö som lyser upp i mörkret. O julen måst ju absolut vara vit!

Kan ni tänka er, imorn har jag min sista praktikdag för den här gången. 7/7 veckor är sen till sin ände. Otroligt snabbt har det nog gått, kan int rikitgt förstå. På freda blir de sen skola o efter de börjar sen JULLOVET. Jee!

Lucka nummer 16


Lucka nummer 15


Lucka nummer 14


Resultat redovisning

Den här helgen har minst sagt gått helt i handbollens tecken. Största delen av lördagen spenderade ja i PIUG (bollhallen i Pargas) då Elin hade två matcher där. Under andra matchen hade jag vår kusin med på bänken, hon e nog så söt lilla Ingrid :). Lite senare på dagen blev det ännu mer handboll då Piffens herrarna hade hemma match mot KyIF.

På söndagen var det sen start klockan 8 mot Kyrkslätt för två matcher till för Elins del. Poängskörden för helgen är inge fy skam, fyra matcher och fyra vinster vilket ger 8 poäng för flickorna i serien! Duktigt flickor!! Då jag kom hem till H:fors bänkade jag mig ännu framför tv:n för att se herrarnas cup final mellan HC West och Cocks.

Helgen i ett nötskal. Båda bilderna är från matcherna i Kyrkslätt på Söndagen.

Lucka nummer 13


Lucka nummer 12


Lucka nummer 11


En sak e säkert...

...om en sak börjar gå åt fanders så gör precis allt det. Gissa om jag blev överraskad då ja kom till praktiken ida och fick veta att min tentpatient hade avboka sin tid. Ringde henne igår och försäkra mig om att hon sku komma, o hon sa att de e självklart att hon kommer. Nå ida morse hadd hon ringt o sagt att hon e sjuk...suck! Istället lekte avdelningsskötaren på plats att hon va den patienten, kändes helt onaturligt och int alls som ett riktigt terapitillfälle :/ Nå men godkänd blev jag no iallafall, men sku ha vari kul me min riktiga patient för de ha gått så bra med henne. Men som min handledare sa, nu finns de int så mycket mer som kan gå snett med den här praktiken o de kan int annat än gå uppför mera.

Nu ska ja packa mina saker och om en stund kommer mamma o hämtar mig hem till Pargas :) De e ganska lyx må ja säga. O vet ni va ikväll e de IDOL FINALEN!! Ska såå hålla tummarna för att Erik vinner, han e så otroligt duktig! Heja heja!

Ny header

Ha lega i sängen o fixat o trixat med photoshop o en ny header e vad jag åstadkom. Måst ärligt säga att ja int e helt hundra procentigt nöjd men lite vintrigare e den ju nu, så här i juletider :) Imorn e de så dags för praktik tenten, iik...nå men månne man nu i blir godkänd i den. Sen e de bara en vecka kvar o så e de loppu slut.

Lucka nummer 10


Grattis hälsningar till Åbo!


Lucka nummer 9


Ännu mer varför...

Mina handledare tyckte min gång såg lite väl besvärlig ut imorse och tyckte jag borde stannat hemma. Så di skicka hem mig via läkaren och med ett par nya "vänner" som följesslagare. Enligt läkaren e antagligen yttreledbande i knä försträckt igen en gång :( Ja kan bara int förstår varför den här praktiken går så mycket åt pipsvängen som nåt bara kan gå. Har ingen lust att kompensera en massa...o vill ju bli färdig då det är beräknat...suck!


Varför?

Blev inge trevligt slut på dagens handbollsträning :( Knä känns för stunden inge vidare bra...orkar int, förstår int...varför kan de bara int bli bra? Får se hur praktikdagen går imorn...suck!

Lucka nummer 8



Lucka nummer 7


Frisk luft

Har spenderat en hel del timmar utomhus idag, först en långpromenad me pappa o Ebba. Slaskig och blött men uppfriskande. Väl hemma bytte jag mina blöta strumpor och hoppade i mammas skor och for på en promenad med Riikka. Skönt att få njuta av dagsljuset utomhus och int bara behöva kolla på de genom fönstret. Mörkt då man far iväg på morgonen till praktiken och mörkt då man kommer hem. Kan ju hoppas att lite välbehövligt D-vitamin absorberats i kroppen trots att nu int solen lyst så himla starkt idag. Om ett par timmar sitter jag på tåget igen, åter påväg tillbaka hem till H:fors.

Lucka nummer 6


Lördag

Va ska man riktigt säga om gårdagens idol? blev riktigt besviken då Tove åkte ut. Var int alls kul att se Erik o Tove duellera i semifinalen, ville ju se dem båda i final. Visst e Calle oxå duktig, men Erik o Tove ha vart mina favoriter ända från början. Bara att hålla tummarna för att Erik vinner hela tävlingen då! :)

Som sagt så var jag ida morse och tejpade med kinesiotape på FysioClinic, riktigt kul o dessutom tjäna ja en helt bra peng på de ;) Kom hem och gick iväg på en uppfriskande promenad med hunden tilsammans med mamma o pappa. Halv fyra bar det sen iväg till PIUG för att heja på Pargas handbollsherrarna i matchen mot WT från Karis, en klar vinst blev det så Grattis! På kvällen program står ännu ett bio besök i Åbo :)


I startgroparna

Lucka nummer 5

 



Det bär västerut

Sitter och väntar på att pappa skall komma och plocka upp mig så att vi sen kan åka mot Pargas. Fast hu skönt att int behöva hoppa på tåget, de e så himla tråkigt. Praktiken är definitivt voiton puolella nu, 2/7 veckor kvar dvs 9 praktikdagar. Fick dessutom idag veta att ifall jag uppnår målen med praktiken behöver jag endas skriva en inlärningsdagbok på 1½-2 sidor som kompensation för de dagar jag varit borta. Fast hur skönt!

Planerna för helgen:

Ikväll blir det Idol semifinal, hoppas hoppas Erik och Tove går till final!
Imorn skall jag till FysioClinic i Pargas och tejpa lite, med kinesiotape då.
Antingen imorn eller på sönda blir det träff med Riikka
och sen på sönda kväll sätter jag mig på tåget tillbaka till Helsingfors för att forstätta praktiken igen.

Lucka nummer 4


Lucka nummer 3


Trappor = Träning

Hade en otroligt härlig känsla efter gårdagens handisträning. Ca 20 minuters trappträning + 10 minuter styrka till uppvärmning. Brände skönt i benen av springandet och hoppandet i trapporna. Trodde benen skulle vara stela och sjuka ida men känns ingestans...mer sånt tack! Under själva hallturen blev det mer spring än vanligt, träning av basic rullning, av o an av o an :) Fast hur kul

Lucka nummer 2



Lucka nummer 1

Kan ni tänka er att de redan är 1 December och att man ida få öppna första luckan i julkalendern. Fick i lillajul present en Fazers julkalender av mamma o pappa, så de e riktigt lyx choklad :) Som jag tidigare i veckan lite smått avslöjade tänkte jag ha en liten julkalender här på bloggen, har faktiskt tänkt klippa in från youtube avsnitten från den bästa julkalendern som någonsin gått på TV nämligen Mysteriet på Greveholm. Den visades 1996 på SVT. Och här har vi första avsnittet.




RSS 2.0