Löpning och fotboll

Missade vår extra insatta handbollsträning idag på grund av jobb, så istället drog ja mig ut på en löprunda. Sprang runt gruva vilket resulterade i 10 km på en timme. Behöver definitivt få kilometrar i kroppen då jag i slute av september skall starta i mitt tredje halvmaraton. Blir samma halvmaraton som mitt första som jag sprang för ett år sen, nämligen Esbo strandmaraton. Målet är att förbättra tiden, gärna skulle de i det här skedet få gå under 2.15.00.

Nu e de fotboll på TV som gäller, sitter o håller tummarna för att det skall gå vägen för HJK i europaligan. Schalke04-HJK, ställningen just nu 2-1. Go HJK!!

Back to normal...

Eller kanske int helt o hållet ändå. Är tillbaka på jobb efter min semestervecka men har nu i två dagar haft skolningen på jobb. Skolning har att göra med ett behandlingskoncept (DBC) som en hel del används på jobb och som kräver specialskolning. DBC är en aktiv behndlingsmetod som innehåller till största delen träning. Igår gick vi igenom DBC sådär i allmänhet och idag har vi gått igenom hela rygg konceptet. Vidd ryggproblematik ses ofta svagheter i de djupa musklerna som stöder ryggen samt en minskad kontroll över den nedre ryggen och bäckenet. Visste nog från tidigare att mina stödande muskler inte är så bra de kanske borde vara, men att de var i så dåligt skick som upptäcktes under kursen var jag nog lite förvånad över. Lär väl nu va dags att ta upp aktiv träning av dom, dessa muskler är nämligen mycket viktiga inom handbollen för att undvika skador!

De närmaste två veckorna kommer innehålla en hel del skolningar. 7-8.9 fortsätter DBC skolningen med nack- och axelkoncepten. Dessutom skall jag innan det hinna med två kurser uppe i Tammerfors. En vidareutbilding till specialicering på stöd och rörelseorganen, nämligen OMI. Den 2-5.9 blir det te två första kurseran 3a och 1a, i oktober forstätter den med 1b och i november med 3b. Till våren återstår sen ännu 2a och 2b.

På stugan

Sitter för tillfället ute på stuga o bara latar mig, kom ut hit på fredag kvällen. Var igår ut till Buffalo med hela familjen (förutom Elin som var hemma på beachhandisturnering) för att småfira pappa. Pappa fick sin gåva av oss barn och då vi kom tillbaka till stugan hade vi fixat ihop en liten skattjakt med några uppdrag åt honom. Hela skattjakten slutade med att han var tvungen att gå ut i vattnet för att hitta "skatten" som var fastknuten under bojen :)


Idag e då tyvärr sista semester dagen för min del, visst en vecka är bättre än ingen alls men skönt skulle de nog va med lite längre ledigt. På onsdagen var jag en sväng till Helsingfors för att hälsa på och på en kompis och på torsda kvällen kom Jenny till Pargas för att hälsa på. Imorn är det då jobbet som kallar igen.

Ett nytt försök?

Blev en lång paus från allt vad som heter bloggande, helt oavsiktligt. Ju längre tiden gått destu svårare var de att återuppta bloggandet, var sku man egentligen börja? Men nu då flera frågat om jag int sku kunna återuppta bloggen, så kan ja ju göra ett nytt försök.

En kort update kan ja iallafall börja med att bjuda på. Sen den 15.11.2010 har jag:

- Tagit min efterlängtade examen med titeln Legitimerad fysioterapeut.
- Flyttat tillbaka till Pargas.
- Kommit in i arbetslivet o jobbat som fysioterapeut på en privatklinik i Åbo sen slutet av Januari 2011.
- Blivit faster till världens underbaraste lilla prinsessa!
- Tagit hem seriesegern med PIF handbollsdamer.
- Tagit mig i mål i Helsinki city run på tiden: brutto 2.20.43, netto 2.19.03.
- Firat midsommar på Åland.
- Njutit av sommaren.
- Varit på såväl konfirmation som dop.
- Lyssnat på Roxette nere i Pargas Kalkgruva.
- Börjat barfotalöpa med nyinköpta fivefingers.
- Påbörjat en liten minisemester på 1 vecka

RSS 2.0