Slutkörd

Är totalt färdig efter en hel dag i skolan, 9.45-15.30 o utan en ordentlig matpaus. Har lyssnat på presentationer av examensarbeten, varit nervös, presenterat eget examensarbete och ännu till opponerat ett examensarbete. E trött och frustrerad, alltså helt enkelt slutkörd. O nu vätar en två timmars bilresa hem till Pargas genom Helsingfors eftermiddagstrafik, Tjoohooo alltså. Som tur fick jag lite mat i magen (en liten sallad, de enda jag hadd i kylskåpet) då jag kom in i lägenheten. Som tur lätta de lite på den värsta frustrationen.


Farsdagssöndag på annan ort

Har idag haft turen att bli bjuden på en super god middag med lindströmsbiffa, potatis och chaminjonsås. Till efterrätt serverades sen ugnsäpplen med creme vanilla. Mumsigt värre var de :) O som kronan på verket var ju förståss sällskapet :) Tack Minna och Anders för en trevlig eftermiddag på en annars grå söndag.

Far min har jag naturligtvis ringt och gratulerat och presenten får han imorn då jag kommer tillbaka till Pargas. Imorn blir det så dags för presentation av examensarbetet. Efter det skall vi ännu opponera ett arbete. To do listan vad gäller skolan kortas av med stormsteg nu. Härligt värre! I stor sett direkt då jag landat i Pargas imorn skall jag bege mig iväg till bollhallen, då står åboländskt handbolls derby på programmet. PIF-ÅIFK i finska cupens kvarstfinal!

Det var inte igår...


Ligger förtillfället i sängen hemma i Helsingfors och funderar om jag är tillräckligt mogen enligt skolan. Har nämligen idag varit och skrivit mognadsprovet. Ett prov som kollar upp om man själv skrivit examensarbetet och granskar språket. Det känns helt omöjligt att säga hur det gick, har ingen aning om vad de förväntar sig av en. Kan bara hoppas att det är igenom, annars blir det ganska knappt att hinna bli färdig till jul.

Kommer att tillbringa hela helgen i Helsingfors. Kan tyckas det är lite smålustigt att jag annors är hemma i Pargas hela tiden men stannar kvar i Helsingfors sen då det är Farsdag och allt. Vilket det ju är på söndagen. Men då jag på måndagen skall presentera examensarbetet känndes det som det rätta att bli kvar här. Pappa lovar jag fira efter jag tagit mig tillbaka till Pargas på måndagen.

Status

Idag har jag varit exakt fyra veckor utan godis. Nåt jag aldrig trodde skulle hända. De som känner mig vet vilken godisråtta ja e. Ännu är det dock en tid kvar till julafton. Men har jag klarat mig så här länge klarar jag helt säkert ända till jul :)

En vecka sedan jag skadade knät nu och ännu går det varken att sträcka det fullständigt eller böja det fullständigt. Frustrerad e minst sagt vad jag e, vill springa, hoppa, träna och kasta boll...NU! Gången min sir för jävlig ut då inte knät går att sträcka, annars är det inte såå stora problem att stöda på det. Blir nog en tur till bollhallen ikväll ännu för att kolla på träningarna, klarar int av att bara sitta hemma o int göra nånting.


Diagnos...

Har ännu inte fått en hundra procentig diagnos på knät mitt. Var dock idag till en ortoped vid Mehiläinens idrottsklinik i Åbo. På grund av smällen har iallafall ledkapseln runt knät reagerat med en inflammation. Det vad läkare idag kunde säga var att mölgtvis är yttre menisken sönder eller så är det en blödning(blåmärke) på benet på grund av smällen. Det som kan bekräfa en säkrare diagnos skulle vara en magnetröntgen undersökning. Fick visserligen en remiss men får se om den blir använd då pengarna måste tas från egen ficka då försäkringsbolaget gillar att krongla. Men det viktigaste av allt är att jag kan pusta ut att korsbanden iallafall är intakta...var lite rädd ett tag.

En paus från handbollen blir det i vilket fall som helst ett par veckor. Detta innebär att jag med största sannolikhet missar matchen mot Kiffen om ca två veckor. Känns jäkligt för hade faktiskt sett fram emot att spela den matchen.

Uppe ren

Vet int varför men har nu i tre dagar, så även idag, vaknat riktikgt tidigt och helt klarvaken. Sex sju tiden har jag slagit upp ögonen och inte kunnat somna om. Har int ens gått nå extra tidigt och lagt mig. Men kanske helt bra att komma in i en sådan rytm, har ju hela dagen till sitt förfogande så.

Skall senare idag till fysion, så får han kolla upp knä mitt där. Måst erkänna att de är lite ångestframkallande. För knä känns inget vidare bra :/ Går varken att sträcka helt rakt eller böja helt fullt...så ni får hålla tummarna för mig att allt kommer gå bra!

En bitter start...

...på en ny månad. Gårdagens handisträning var slut för min del efter ca 15 minuter. Hann inte ens ta av mig uppvärmningströjan. Med benet i högläge och en ispåse på knä fick ja nöja mig att enbart kolla på då resten av laget tränade. Ensam med massa space på golvet slog knä över i hyperextensoin (översträckning) under målvaktsuppvärmningen. Absolut inget jag hoppats på. Bara att hoppas att det int är mer än en redig smäll. Men sjukt e de och rakt går det inte ännu men kan ändå stöda på det.

Skadeförföljd?? Jag då? Näääh...

RSS 2.0