Imorn åker vi iväg

Bilder från Rödspätte cup 2009 var flickorna kammade hem bronset i pige puslinge klassen

Sista sakerna för resan är äntligen nerpackade, men ännu blir det ompackning av alla mina grejjer (två väskor)till en större kass bara jag kommer hem till Pargas. Som jag tidigare skrivit blir det en resa till Danmark och rödspätte cup under Påsken. Åker med som assisterande tränare/fysioterapeut för PIF C96 flickorna.

Programmet ser ut enligt följande:

Onsdag 31.3
Bussen för oss till Åbo hamn varifrån vi tar båten över till Stockholm

Torsdag 1.4
En lång bussresa med ett par pitstop från Stockholm ner till Göteborg. Från Göteborg tar vi sedan båten över till Fredrikshavn och Danmark var cupen kommer spelas

Fredag 2.4
Matcherna börjar. Flickorna spelar i klassen piger och match program går att se på www.rodcup.dk. De blir handboll för hela slanten

Lördag 3.4 och Söndag 4.4
Turnerningen fortsätter med flere matcher. Slutliga antalet matcher beror på hur flickorna klarar sig längs med turneringen

Måndag 5.4
Turneringen börjar lida mot sitt slut --> Rödspätte cup 2010 Final dag. På kvällen börjar vi sedan bege oss hemmåt. Båtresa från Fredrikshavn över till Göteborg. Från Göteborg tar bussen oss sedan tillbaka till Stockholm under natten mellan månda och tisda.

Tisdag 6.4
Hoppar på dagsbåten från Stockholm till Åbo. Bara båten kommer i hamn åker resten av gänget tillbaka till Pargas medan jag fortsätter resan tillbaka till Helsingfors med sista tåget från Åbo. runt 23.30 kommer jag stupa in genom dörren till lägenheten. Sen väntar praktik nästa morgon.

Så nu kommer det bli tyst på bloggen en vecka framöver. Så med detta vill jag önska er alla en GLAD PÅSK!!

Stressfaktor X

Måst bara säga att ÄNTLIGEN e praktik tenten över. Trots att tenten består av ett helt vanligt terapitillfälle som man hållit på de senaste 5 veckorna är det ändå ett irriterande stressmoment. Men iofs vem sku nu int bli lite ställd om två par ögon mitt i allt ska granska allt du gör i minsta lilla detalj? Tenten för min del gick riktigt bra trots nåra småsmå missar, men varken läraren eller handledaren hade så mycket att säga :)

Tog idag medvetet en längre dag på praktiken, samma gäller imorn. Dessutom har jag ännu en extra timme att ta ut. Allt för att så tidigt som möjligt kunna starta mot Pargas för att hoppeligen hinna andas ut en liiten stund innan avfärden till Danmark. För tillfället siktar jag på att hoppa på 13 tåget från Helsingfors vilket innebär att jag är ca 15.30 i Pargas. Träff på PIUG gården är det sen 17.30.

Stieg Larsson och en tattoo

Bilden lånad av mamma

Dessa två filmer spelades upp hos mamma och pappa igårkväll. Första filmen i trilogin kolla jag på bio men av nån märklig orsak har jag int hunnit med att kolla de två senare. Trots att jag enligt mig själv går ändå relativt ofta på bio. Hela trilogin är otroligt bra, mycket sevärda filmer. Böckerna har jag inte kommit mig för att läsa men kan bara tänka mig att de faktiskt är så bra som alla säger.

En lite fräschare bild av the tattoo :)

Är hemma i Helsingfors igen för att imorgon påbörja praktik vecka nummer 6. Veckan för min del innhåller bara 3 arbetsdagar, för på onsda kväll bär det av mot Danmark. Men veckan börjar imorn med praktik tenten direkt på morgonen klockan 9.00. Patientberättelsen samt planeringen för terapi tillfället är skrivna och ut printade, så nu hoppar jag i säng och tar natt!

Märkt förevigt

Bilden som avslöjar de senaste dagarnas nervositet :)

5/7 förbi

Ännu en praktikvecka har flugit iväg, vecka 5/7 är avklarad! Igår var de dock en liten omväxling från praktiken med en dag i skolan. En föreläsnig i hälsofrämjande arbete samt ett möte med programansvariga kantades den dagen av. Mötet resulterade i att vi nu äntligen kommer få vår examensarbets ide godkänd, så nu e de bara att sätta igång. Planerna ligger på att ha plansemi i mitten av maj och betyget i hand till julen :)

Så småningom bär det igen en gång iväg till Pargas, denna gång med packningen inför påskens resa till Danmark och Rödspätte cup. Som tur kommer pappa och söker mig så behöv int dra hela packningen på tåget. Bara jag kommer till Pargas skall jag avslöja vad som för tillfället gör mig smått nervös...iiiik!

Men nu skall datorn ner i väskan och resten vad som behövs för en helg hemma hos mamma och pappa.

Helgen som gick

Senaste helg gick verkligen i raser fart. På Lördagen hoppade jag på båten till Åland med Mamma och Elin som resesällskap för att fira min kusins/gudsons 4 årsdag.
Ett fint kalas med god mat och morrankaka till kaffet. 4 åringen själv försvan just före det var dags att blåsa ut ljusen och istället döck spindelmannen upp och tog sig an uppgiften. :)
På söndag blev det sen massa bus med kusinerna och nintendo wii var u ett måste att pröva på. Ett rätt häftigt spel, int så himla lätt som nybörjare heller. Arvid har blivit så stor ren och visade stolt vad han filmat och lagat från Egypten resan.
Då klockan närmade sig två var det åter igen dags att stiga ombord på båten tillbaka mot Åbo. Hade tänkt läsa nåra artiklar till examensarbete under resan men med väskan inlåst i bagageutrymmet blev det inte mycket av det. En drink är ju alltid obligatorisk, här smakar jag på bananacoco nånting, mycket GOTT! En lite sötsur drink. Tillbaka i Helsingfors var jag sen halv tolv på natten, ett par converse skor, en hello kitty klocka och lite godis rikare :)

TACK för ett trevligt veckoslut!

En tung sten föll till marken

Har idag äntligen fått plocka bort en stor stressfaktor på "att göra listan". Fick nämligen idag bekräftelse på att jag kommer att få sommarjobb på min praktikplats. 7 veckor under sommaren kommer jag därför få titulera mig som Fysioterapeut på storkärrs sjukhus :) Kommer bli en arbetserfarenhet rikare som kan visa sig vara guld värd då jag får betyget i handen och det är dags att ta klivet in i arbetslivet "på riktigt".

Fjärde praktik veckan är till sin ände och på de tre veckor som återstår har jag enbart 10 dagar jag kommer befinna mig på sjukhuset. Det här är definitivt den praktik som hittills gått fortast, har säkert mycket att göra med att jag trivs bra med de som arbtetar där.

Imorgon åker jag tillsammans med Mamma och Elin till Mariehamn för att fira min kusin/gudson som igår blev stor pojke och fyllde hela fyrå år. Tyvärr blir det en väldigt kort visit pga att praktiken åter väntar på måndagen, men skall ändå bli jätte skoj att träffa hela familjen Westerholm igen :)

 


Handboll mellan bänkarna

Det är säkert över tio år sedan jag satt sekreterare och skrev protokollet under en handbolls match. Högst antagligen nån D eller C junnumatch. Tidtagare är det inte riktigt lika länge sen jag satt som. Ensam har jag aldrig suttit vid sekreterar bordet, inte ens under en junnumatch. Idag var det så dags igen en gång.

Var med Sanna och drog junnunas träning från 19.30-20.30. Trots att jag sjävl int kan träna hade jag tänkt bli o kolla på träningarna våra då jag ändå var i hallen. Ack så fel jag hade. Istället för att träna blev jag ombedd att sitta sekreterare under matchen mellan Winchester och Esbo IF i herrarnas divison 2. Då jag är dålig på säga nej ramla jag så in bakom sekreterar bordet med en klocka att sköta samt ett protokoll att fylla i. Tur hade jag Sanna som hjälp de första 10-15 minuterna...var rädd att hag inte skulle hinna med allt på en och sammagång men bara vanan ko in flöt allt bara på. Trots att jag själv skötte både klockan och fyllde i protokollet. Klockan som jag förrästen inte använt tidigare. Men som sagt klarade mig med skinnet i behåll och är riktigt nöjd över hur bra det trots allt gick :)

Kaos runt paret Beckham!

Det är väl knappast nån som undgått att David Beckham anlände till Åbo igår för operation av sin akillessena. De skrivs i alla tidningar, hbl, iltasanomat och iltalehti. Historien uppdateras med jämna mellanrum längs med dagen. O ännu mer fick de att skriva om då Frugan Victoria Beckham anlände idag. Jag måst säga att jag tycker det är lite för mycket uppståndelse och kaos av det hela. Lite här som var hör man folk som pratar om ämnet, måst väl dra till med min egna lilla "skryt" historia. Jag opererade knä för fem år sen på samma sjukhus som Beckham gjorde nu på måndagen :P

Fint är det dock att vi faktiskt har en så duktig ortoped i vårt lilla land.

4 åring

Skåda vilket mästerverk, en barbietårta, som moster min fixade ihop till kalaset i söndags! Otroligt fin och jätte god var den oxå! Till höger har vi födeledagsbarnet själv :)


I söndags var det dags att fira kusinen min som fyllde fyra igår. Det bjöds på en massa gott och Ingrid var glad och nöjd :) Gick rikitgt vilt till emellanåt då barnen lekte med varandra. I ett stort hus är det svårt att ta det lugnt, man kan ju springa runt runt runt :) På kaffebordet fanns oxå den otroligt fina barbietårtan som min moster lagat själv. Om ett par veckor tänker jag fortsätta 4 års kalasande då jag åker till Åland för att fira min gudson som oxå fyller 4.

Blev för min del att ta sista tåget från Åbo till Helsingfors på söndag kvällen, vilket innebar att jag 23.30 klev in genom dörren till lägenheten. Trött och sliten efter allt fram och tillbaka farande under helgen. Tur klarade jag av att sova nästan hela tågresan, men trots det var jag inte riktigt klar vaken då klockan på morgonen ringde för en ny praktikvecka. Igår gick jag redan tio och la mig vilket resulterade i en 8 timmar natt. Men trots det är jag tröttare än tröttas nu och tänker gå och lägga mig nu direkt. Kan int annat än dra slutsatsen att det är tungt att vara på praktik!

Runda linjer

Praktik praktik och mer praktik det är vad jag donat med under veckan som gått och nu är då praktik vecka nummer två till sin ända. Trots att jag borde vant mig vid tidiga mornar var det ändå halvjobbigt att stiga upp halv åtta imorse. Orsaken till en så tidig väckning en lörda morgon är handboll, vad annars? ;) Elin hade matcher i Granigrottan, en förlust och en vinst blev saldot denna gång.

Då matcherna var över kom behövde jag inte ta mig längre till fots än upp till marknivå igen var mamma, pappa och Ebba väntade. Snälla som de är hade de kommit för att hämta bykmaskinen till Helsingfors :) Maskinen är riktigt fin och jag är super nöjd. Bykmaskin hör nog till en riktig lyxvara. Då man en gång haft en vill man verkligen inte vara utan.




Medans mamma och pappa traskade i butiker tog jag och Ebba en promenad längs stranden. Ebba blev helt galen på alla skidare som gled förbi, skällde och tvinnade runt bena på mig. Men annors gick hon så snällt. Bykmaskinen står inte längre i köket och väntar som på bilden, utan är färdigt installerad i badrummet och tvättad. Nu är det bara att börja byka :) Som tack för besväret hade jag bakat en kladdkaka som vi avnjöt med jordgubbar, hallon och vispgrädde. Åkte sedan med hem till Pargas på en snabbvisit då det imorgon är dags för fyra års kalas :) Hem med kom oxå den gamla bykmaskinen som pappa varit så snäll och lovat föra till återvinningscentralen.

RSS 2.0