Nästan 7 år sen sist...

Kursen i Tammerfors kom o gick precis lika snabbt. Intressant va den o ren idag fick jag till en del använda mig av mina nya kunskaper :) Igår stod zumban på programmet och idag har jag gjort nåt som jag int gjort sådär lite ordentligare på närmare 7 år. Tänk att de ha kunna gå så länge...Jag var nämligen o spela lite badminton.

Spela aktivt som yngre, i 5 år, men då jag flyttade till helsingfors räckte inte tiden till och valde att fortsätta med handbollen. Har nog varit med nån kompis nu som då och spelat lite men de gångerna går nästan att räkna på en hand.

Kommer på torsdagar direkt efter jobb till bollhallen, så är där lite tidigt, vilket innebär att jag burkar sitta o titta på lite då dom spelar. Dom har nämligen träningstiden före oss på torsdagar. Idag satt en av mina gamla hjälptränare racketen i handen på mig och tycke jag lika bra kunde va ute på plan som att stå bredvid o titta på :) Lite ringrostig måst jag säga att man var men gick bättre o bättre hela tiden. 45 minuter gick rätt snabbt.

Resten av laget var ute på länk, men månne nu int badminton ger lika bra uppvärmning till handbollen som länken vi gör :) Efter badminton blev de så ännu handis träning i en o alv timme. Lite okoncenterat men ändå på någå vis en lite skärpa. Skotten satt någålunda bra idag men med lite väl många stolpskott för min del...Kul va det med både badminton o handboll idag o hoppas att det den här gången blir lite kortar paus tills nästa gång.

Tammerfors och OMI 1b

Har bytt ut Pargas mot Tammerfors 3 dar framöver. Blir kurs igen, OMI 1b dvs ländryggen. Kom upp en åtta tiden på kvällen me Jenny o imorn kör vi igång 9 på moron. Kommer säkert bli jätte intressant återigen. Synd bara att jag int hann träffa kusinerna från Åland mer än en halvtimme den här gången...dessutom missar jag vår säsongspremiär imorn. Matchen som dessutom e mot grani, i grani...höhh. Nå men lär väl få spela mot dom i ett senare skede av säsongen sen istället :) Så imor skall hjärnan va på helspänn hela dagen och på kvällen hållaer jag tummarna för laget som kämpar i granigrottan! Lycka till!!

Kalla fingrar

Börjar de månne bli dags att plocka fram vantarna ur sommardvalan nu? Var efter jobb ut å gå med Ebba tillsammans med pappa och fick riktigt ordentligt kallt om händerna. Höll dom en stund under varmt vatten då jag kom hem för att tina upp dem. Blev en kort promenad runt tenbyspånbana ca 2 ½ km. Rätt kul länk för Ebba då hon får springa löst vilken hon tycker e så himla roligt. Bad dessutom pappa hämta lite äpplen åt mig oxå, så nu har ja fyllt på mitt lilla förråd på balkongen.

Nu ska ja ännu kolla upp en grej för morgondagens arbetspass och sedan tänker ja ta natt!

Kallt o vått

Åkte hem med pappa från jobbet ida, vilket betyder lite mer tid mellan jobb och träningen. Pappa kom med den smarta iden att om han kör mig till trängen kan jag ju ta Ebba med på uppvärmningslänken vår. Har ju regnat hela dagen o då för tillfället kom det bara int så mycket vatten ner, så tänkte att varför int skall ju ändå ut i regnet.

Typiskt e de väl sen att de börjar näst in till ösregna just då vi börjat springa. Men då vi ändå var på väg ren så iddes vi inte svänga om mer. Efter 3 km löpning såg vi alla ut som dränkta katter, fy sjutton va vått det var. Natruligvis hade jag inga vattentäta kläder och de bara droppa av kläderna. Ebba verka vara glad o nöjd, lite fundersam var hon nog då hon hamna srpinga hela vägen och vara ute i ösregnet :) Hon fick sen hoppa i bilen hem med pappa medans jag gor på träning.

Dagens träning gick för en gångs skull rätt hyfsat för min del. Tappa kanske koncentrationen mot slutet av träningen men de är väl ok då klockan närmar sig halv elva på kvällen? Hela laget hade bra fart på i stort sätt hela träning, vilket är ett bra tecken för inkommande säsongsstart. Mycket kast o en hel del löpning, helt enkelt en bra träning :)


Mer galet

Efter cafe besöket blev det ännu lite strosande på galna dagarna med Mamma och Alexander. Lite mer gott kom det i kassen och sen köpte jag faktiskt årets första julklapp :) Oxå det är första gången jag e såhär tidigt ute med det. Den här dagen räcker tack o lov mer än väl för mig vad gäller dessa gula dagar. Finns visserligen imorn en blus (läs peak huppare) jag sku villa ha...men i det fallet får jag nog ta förnuftet till fånga, behöver faktiskt int en sån för tillfället.

Kom hem så att vi precis hann hämta Elin hemmifrån och jag hann byta kläder till Zumban. Måst nog än en gång säga att de är en jätte kul motionsform! Man blir så glad. Varför ha ja int upptäckt den tidigare? Kanske ja ha vari lite rädd att göra bort mig då dans som sagt int varit min starka sida. Men kunde nu int bry mig mindre om den saken :) Elin va självklart med hon oxå. Och nu har jag henne här på besök o som nattgäst...så ska ta o lägga datorn ifårn mig o umgås med henne en stund innan de blir tutidags!


Galna dar

Ja de kan man minsann säga att de e. Folk e som tokiga under stockmanns galna dagar. Ha aldrig tidigare vari ute så tidigt som ida, för som sagt kan ja int tycka om de. Men då dörrarna öppnades imorse va ja på plats, folk sprang in o bara ryckte saker åt sig. De e ju fan int klokt! Orsaken till att ja va dit så tidigt ida var att jag vart i behov av ett nytt yttre minne till datorn, vilket dom hade rätt förmånligt idag. O jo visst fick ja ett oxå, 2Tb :)

För tillfället sitter jag på stan på café med mamma o bror min. Ganska bra avslutning på en annars fullspäckad arbetsdag. Senare ikväll blir de sen zumba!!


Inte min dag...

Usch ibland kommer dom dagarna då inget riktigt fungerar. Efter helgens fina väder bjöd den här mogonen på riktigt deppigt väder. Blev riktigt till mig hur mörkt det plötsligt blivit på mornarna. Nog lär de väl ha blivit jämt lite mörkare hela tiden, men ändå var ja riktigt förvånad imorse. Möjligvis var det höstregnet som gjorde sitt oxå.

Händer så mycket på jobbet just nu...en massa förändringar...o emellanåt känns det som att jag int riktigt hänger med. O bättre fortsatte de int på dagens handisträning. Hade ivrigt väntat på att jobbdagen sku ta slut för att få släppa alla funderingar en stund o träna. Men nej...inget gick som de skulle där heller. Bara en massa tappade bollar, missade passningar och dåliga skott. Får väl trösta mig med att jag int var den enda som hade en dålig dag vad gäller handisen...möjligtvis är det de ruggiga höstvädret som gjort sitt här oxå...?

Kanske bäst att lägga huvet på dynan o bara hoppas på en bättre dag imorn. En dag som börjar med ett fysio besök för att sen ha kvällstur på jobbet.


I vinter får man njuta sen...

Är nu helt svart under naglarna efter att ha rensat trattisarna jag kom hem med från skogen igår. Men nöjd å glad, hela fem liter blev det färdigrensat, men som förvällda blev de förståss int så himla mycket kvar. Men nu e jobbet gjort :)


Till middag idag blev de grönsakspuré soppa av blomkål, morot, batat och purjolök. Lade lite av trattisarna som smakhöjare och tuggmotstånd tillsammans med fetaosten. Till soppan hade jag ännu hemlagat knäckebröd. Annars har jag nog inte gjort så himla mycket ida. Var av och an till mommo och hälsade på. Hade oxå med mig en liten påse av knäckebrödet åt henne. Imorn börjar så en ny arbetsvecka igen o på kvällen blir det sen handisträning.

Mys med ljus



Med lite ljus kan man en helt vanlig Lördagkväll framför tv:n höja mysfaktorn en hel del :) Ska ta o plocka fram nå gott att äta ännu ;)

Första oktober ren

Hämtade ett "litet" paket på posten igår. Ett paket på 4,4 kg med en bok på 1300 sidor i :) Boken är OMI:s såkallade handbok, den innehåller allt från grundteorierna till de olika testerna och behandlingarna som används inom OMI. Så nu har jag kvällslektyr en tid framöver. Borde kanske egentligen ta boken med till jobb (är ju där den behövs som uppslagsverk), men vet int rikit vart jag skall hålla den där. Har inget eget rum och mitt ena hyllplan är allt för litet för att boken skall rymmas dit.


Tidigare i veckan ringde Riikka o fråga om jag hade lust att komma med till svampskogen nåt tag under helgen. O visst ville jag de, så idag plocka hon upp mig runt halv tre tiden och så åkte vi ut mot Våno skogarna.



I år finns det minsann svamp så de räcker åt alla som vill ha. Vi hann int mer än in i skogsbrynet innan vi hittade dessa krabater. En o halv timme senare hade vi kassarna fulla och traskade tillbaka till bilen o åkte hem. Nu väntar bara den mest otacksamma uppgiften, nämligen att rensa dom jäklarna...tror bestämt dom får vänta på balkongen tills imorgon ännu.


RSS 2.0