Tiden som rusar iväg

Huhh så tiden går...har int alls kommit mig för att skriva hit nåt på ett tag. Hinner oxå nu bara in som snabbast för snart bärd et av till stugan och midsommar firande. Men lovar skriva ner nåra rader om vad som hänt under den senaste veckan bara jag kommer tillbaka till Helsingfors igen. På söndag åker jag nämligen tillbaks och på måndagen börjar jag sen o jobba. Känns märkligt efter en låång vår utan jobb...

Men önskar er alla en GLAD MIDSOMMAR!!

Torsdag

Igår Torsdag blev igen en rätt aktiv dag. Var på dagen ut med Ebba på långpromenad och på kvällen på långpromenad med Pappa och Ebba. Däremellan hann jag med att vara med på Elins träningar. Fotboll till uppvärmning, därefter fick flickorna passa lite. Sen blev det lite "ringspel" och som avslutning ultimate men med handboll istället för fresbee. På kvällens promenad var vi ner till Munkviks stranden med Ebba och hon var som galen då vi släppte henne lös. Sprang på som bara den, och vatten de gillar hon nog starkt :)

Mitt knät är definitivt inte på något sätt 100%:igt ännu efter insidenten i början av april. Har inte själv fått någon rätsida på vad det skulle kunna vara så blev ett besök till FysioClinic för konsultation igår morse. Men tyvärr, int heller där fick jag något svar, med andra ord är det något lustigt som spökar på. Och ett nytt läkarbesök ligger väl och knackar på dörren :/

En ny utmaning

Gick på onsdagen omkring i diverse sportäffärer och apotek för att hitta billigast möjligast innehåll till en mini läkarväska inför helgens utmaning. Idrottstejp, ispåsar, tryckförband, idealbindor och naturligtvis mina trotjänare kinesiotape är redan medpackade. Liniment borde ännu införskaffas. Var ännu igår till biblioteket och lånade nåra böcker, bara som en trygghet för mig själv.

Ikväll 18.30 skall jag befinna mig i Lieto bollhallen för utmaningen. Kommer i kväll och hela morgondagen vara med på handbolls flickor92:s landslagsläger som fysioterapeut. Får bara hoppas på att allt kommer att gå bra.



Tisdagens aktiviteter

Har aktiverat mig en hel del idag. Blev en förmiddags promenad med Ebba och Elin, en timmes intervall fotboll i Central parken med Elins handbolls lag och sist en kvällspromenad med Ebba och Pappa. Promenaderna var båda på dryga timmen de med. Känns alltig härligt då man rört på sig lite :)

Måndag

Fick igår kväll äntligen hem mitt dagliga promenadsällskap, efter en helg på grönbete. Både Lörda och Sönda tog jag promenader för mig själv men idag blev det till och med två tillsammans med hunden vår. Det är så mycket roligare att ha någon med sig :)

Va och besökte kusinerna mina tillsammans med Mamma och Elin idag oxå. Lilla Edith som blev 5 månader idag är så söt o växer så de knakar. Stackars liten bara spydde o spydde. Storasyster Ingrid sen igen sjöng ikapp med Lady Gaga o Bad romance, en riktig liten tuffing :)

Fotbolls VM är igång!

Idag har då äntligen Fotbolls VM sparkats igång. Antar det kommer bli en hel del timmar framför TV:n en månad framöver. Måst ändå erkänna att jag inte alls har lika bra koll på lagen och spelarna inför detta VM som jag haft de två sensate. Men intressant kommer det ändå att bli.

Spelschemat hittar man bland annat härifrån.

En liten del av hundägarens vardag

Då jag är hemma i Pargas brukar jag näst intill varje dag vara ut på åtminstone en promenad med Ebba. De senaste veckorna har det blivit två promenader per dag. Jag kan int precis säga att jag har nåt emot det, får ju själv en avkopplande stund med motion och frisk luft på köpet. Avigsidan med det hela kan vara att promenaderna trots allt är ett måste varje dag. Också under de regniga, klottiga och kalla dagar skall hunden ut, med andra ord en sån dag som idag.

Tog idag extra lång tid innan jag fick mig ut. Har suttit och tittat ut hela dagen, väntat och väntat lite till på att det skulle bli uppehåll från allt regnande. Men det verkade inte ge med sig så till sist fick jag nöja mig med att det inte öste ner just då vi gick iväg. Men hade turen på min sida idag, som en skänk från ovan sluta det regna bara nåra minuter efter vi gått ut. Då uppehållet verkade hålla i sig tog jag en längre rutt än planerat. Sist och slutligen blev det en riktigt uppfriskande promenad.

Ebba fick ta sig en dusch då vi kom hem för att lättas bli ren från allt klott.

Handledning

En dag fylld med examensarbetes handledning, funderande o skrivande på examensarbete, IKEA besök, kodin ykkönen besök, trafik stockning, Pentik besök och ännu mer examensarbete är snart över, vilket betyder att jag snart styr kosan tillbaka mot Pargas. Ännu lite på två veckor tills jag påbörjar mina sju arbetsveckor för i sommar.

Upp&Ner och Hit&Dit

Har idag flugit, flängt och farit. Legat på mage, snurrat runt och vänts upp och ned som en pannkaka. 9.30 imorse strarta pappa bilen upp mot Tammerfors för jobb ärenden, men inte helt ensam. Jag och Elin var inte sena med att åktamed och slog därmed två flugor i en smäll. En heldag på Särkänniemi blev ett faktum. Vi har åkt det mesta, sett delfinshow, sett ut över Tammerfors, kollat berättelse i Planetariet och åkt lite mer. En bit mat hann vi oxå med mellan varven. Har varit en jätte kul dag tillsammans med lillasyster. Men måste tyvärr medge att jag nog börjar bli lite gammal, har alltid älskat att åka diverse masiker och gör det ännu, men mitt stackars balanssinne vill int riktigt hänga med alla gånger. Vädret var helt optimalt, inte för varmt, inte för kallt och sist men inte minst int en droppe regn!



Puust!

Glasögonen gick att fixa och nu ser jag nåt igen :) Dessutom är vädret det rätta iallafall här i vår del av landet. Det lovade vädret inåt mot landet verkar oxå vara någolunda rätt för vårt lilla äventyr, så nu bär det av!

En helg på stugan

Har spenderat en hel helg ute på stugan tillsammans med mamma, pappa och Elin. Fammo flytta oxå ut för sommaren och "grönbete". För att int bara flumma en massa text får ni se helgen i bilder istället, då en bild säger mer än 1000 ord.


Har hjälpt till med lite städning och i ordningställande för sommare.

Njutit av sommarens första bastubad.


Har inte helt kunnat slappna av från examensarbete och nåra artiklar fick sig en genomläsning ute i gräset.
Hann leka lite med kameran mammas oxå, tillsammans med Elin.


Helgen sluta tyvärr med att glasögona mina fick sig en törn och är nu sneda och vinda. Så det första jag gör imorgonbitti är att ta mig till närmaste glasögonbutik för reparering (om det bara går, hoppas!). Sen bär det möjligtvis av på lite äventyr...

Pargas-Hangö-Pargas

Har idag jobbat med examensarbetet med Jenny, varit på sightseeing, lunchat pizza, mera examensarbete, njutit av bollglass i solen och promenerat på stranden vid sydligaste Finland. Allt detta i "storstan?" Hangö. Hur mycket längre vi kom i examensarbets processen lämnar jag dock som ett frågetecken :)

RSS 2.0