Veterinärbesök

Gick lite tidigare från jobbet idag, prata med mamma och plötsligt blev det snabba vändningar på dagen. Ebba hade igår börjat halta på ena bakbenet, svårt slippa upp från sittandes och ville helst bara ligga. Och det är inte likt den lilla vildingen som mer än gärna springer omkring på upptäcktsfärder på stugan och simmar bara hon har chansen. Då hon går löst o strosar för sig själv på stugan var det svårt att veta om hon blivit biten av nå eller t.ex försträckt sig. Så mamma var påväg hem för ett besök till veterinären.
 
Ebba som brukar rusa emot en då hon kommer hem, kom sakta smygande haltande så jag knappt hörde att hon kom. Åkte med till veterinären som lite assistans. Ebba, som är lite mamiger och ängslig av sig, skakade som ett asplöv under undersökningen o sku helst bara åkt hem tillbaka. Enligt veterinären är det högst troligt fråga om en försträckning, men hon hade oxå feber. Febern fick ingen ordenligt förklaring trots blodprov (normala infektions värden) och ännu för säkerhets skull ett ultraljud av livmodern (oxå det normalt). Men tur är ju att det inte var något allvarligare!
 
Fröken fick en smärtstillande spruta inna vi åkte hem och hem med oss hade vi även en kur på antiinflammatorisk värkmedicin för benet. Order om att hålla henne stilla så muskeln får läka, och följa med febern. Skulle kanske borda försöka behandla muskeln åt henne med mina tekninker, månne int musklerna på djuren reagerar lika som för oss människor ;) 
 
Ängslig liten vovve hos veterinären
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0